Diskusia k téme DVB-T na Slovensku
Rozhodujúca je kvalita signálu, záleží aj od typu a značky STB, aký máš presne ? Ale na nascanovanie určite treba aspoň tak 20 percent. :-)
este sa ta chcem opytat kolko percent musim mat na zobrazenie multiplexu myslim ze mi napise aspon jeho obsah nemusi ist ide az od 50% percent len neviem coho ci sily signalu alebo kvality signalu
tych 0% som vobec necakal cakal som tak od 5% do 20% ze mi aspon ukaze ze je to tam inac na http://www.parabola.cz pise jeden ze byva v lucenci na 10 poschodi v panelaku na sidlisku vidi kekes a nechyti z dvb-t vobec nic pritom analog z kekesa ma ako fotku
ten CH 63 multiplex a 0% sila signalu 0% kvalita signalu a CH 68 multiplex c 0% sila signalu 0% kvalita signalu myslim dvb-t nagy kopasz podla mna to este plnym vykonom nejde az od 01. 12. 2009
Áno, mal som také info už, odkiaľ vieš ?
a pansky diel je novy gsm vysielac CC 231 NC 06 O2 - SK
az na to ze dubnik nebude dvb-t vysielac ale makovica
V poslednej dobe má Košice - Dubnik veľmi časté úplne výpadky obrazu a zvuku. Asi inštalujú vysielače a anténové systémy pre DVB-T tak ako v Banskej Bystrici na Panskom dieli:
http://i48.tinypic.com/33jtois.jpg
http://i45.tinypic.com/24xnx92.jpg
Presne podľa mojich očakávaní, no ako som sa dozvedel sprostredkovane, tak vraj sú ešte nejaké limity, ktoré by už nemuseli byť do konca roka.
vcera som si kupil set-top box CH 63 0% 0% CH 68 0% 0%
ja som 12 rokov byval v poprade na banickej ulici C 26 nagy kopasz rtl klub som prijimal obrazovo s duchami ked som otocil antenu na tatry cize severozapad az sever zvuk bol miestami dobry a miestami rapcal hucal zalezalo tiez od toho ci fuka vietor alebo nie bol to len odraz od tatranskych konciarov v starom smokovci ide nagy kopasz celkom dobre
Vlastne dnes to už bolo, ani nie pred 10-mi hodinami.
Včera po polnoci som skúšal ladiť kanály nad 60 a asi o 00:19 som mal na veľmi krátky moment signál na 850 MHz, teda na kanáli 68, mohlo sa jednať i o Tokaj, no ten mám skoro 180 km odtiaľto (z Banskej Bystrice) a mám len malú DVB-T anténku, takže to by bolo fakt zaujímavé keby som chytal, ďalšia možnosť je tá, že Towercom už testuje, ten signál tam ale určite bol, kvalita do 10%.
Do 1997 vysielal z Tokaja 4. kanál a ten prijímali až v Poprade a Tatrách! Výkon bol 45 kW H a dodnes sú antény na II. TV pásmo VHF na stožiaroch STA na panelákoch a rodinných domoch aj v Humennom, Michalovciach (celý Zemplín), Košiciach, Prešove, Sabinove... Akurát bol dosť problém, keď spustili na vysielači Bardejov - Stebnická Magura 1. program na 4. kanáli H 1 kW, vtedy mnohým príjem z Maďarska zmizol, prípadne museli tieniť zozadu antény. Z Tokaja sa dal 4. kanál prijímať dokonca aj v Poľsku, Rumunsku, Juhoslávii, na Ukrajine (Rachiv). Lebo I. a II. TV pásmo sa šíri do veľmi vzdialených oblastí aj niekoľko stoviek km. Napr. aj 5. kanál (V) 100 kW Poprad - Kráľova hoľa mal niekedy najlepšie pokrytie v bývalom Československu a pokrýval aj Poľsko, Česko, Ukrajinu, Maďarsko, Rumunsko. Aj dnes je najvýkonnejším TV a FM vysielačom s najväčším pokrytím územia práve Kráľova hoľa.
a keby to bolo v lucenci v nejakej doline ale s priamym vyhladom na kekes na 10. poschodi v panelaku na sidlisku
inac ta mapa na ktoru odkazuje centerweb je platna az od 01. 12. 2009 co ked este nejdu kekes a nagy kopasz plnym vykonom ved to nie je mozne ze v lucenci nejde dvb-t z kekesa pri vykone 49 kW C teda 49 kW H a 49 kW V niekde tiez na internete som videl vzorec prepocitavania vykonov analogu a dvb-t ze vraj je to krat 10 teda ako 490 kW v analogu
kab-hegy bratislava 129 km vzdusne a nagy kopasz je odo mna 99 km vzdusne
pocul som ze dvb-t z kab-hegy ide v bratislave celkom dobre
ak ma vysielac kruhovu polarizaciu cize C tak potom nema ziadne obmedzenia to napisal aj centerweb ze tokaj nema obmedzenie v ziadnom smere to som porozumel
Možno toto: http://www.parabola.cz/forum/topic-42264/
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň