Diskusia k téme DVB-T na Slovensku
Noneesitent better cartograph with territory Slovakia ?
TIA
Na Parabole ale musis ist dozadu na strasie
i think tokaj have not got limitate to any direction, as we can see in that map: http://www.mindigtv.hu/~/media/DVBmedia/Lefedettse… it is full orange near the border also, so i think from Trebisov or Michalovce it is not probleme to receive. From Kosice it is more difficult, because in that direction, the Zemplén-mountains are very umbrage.
este kvalita 91,9 MHz mr 1-kossuth magas hegy stabilny prijem stereo s rds ak sa trocha pohnem vypadky stereo aj rds prijimam aj szar hegy mr 1-kossuth 94,6 MHz zasumene mono C 28 mtv 1 zasumeny obraz aj zvuk
ved gyor uz ide na dvb-t a tej nagy kopasz nie je az tak daleko od slovenskej hranice dokonca z neho vidno znacnu cast slovenska elektraren vojany okolie trebisova a velkych kapusian penyige je este dalej od slovenskych hranic ako nagy kopasz penyige je vyhoda pre ukrajinu berehovo a okolie z penyige prijimam aj zrnity analog ale iba mtv 1 aj tak tam este chodia dve stv 2 z magurice a dubnika a tv 2 nerusi nic ale je zrnite farba je iba v zime na rozdiel od nagy kopaszu ktory mi ide lepsie v lete penyige ide lepsie v zime 105,9 MHz mr 1-kossuth zasemene mono telkibanya to iste najlepsie mr 1-kossuth mam na 91,9 MHz z magas hegy
keď sa už spomína Telkibánya 90.2, tak som chytal ju i nad Badínom pri BB ! A sú to asi 3 kW. Presne tak, určite to obmedzujú smerom na Slovensko, zatiaľ tu nikto nepísal, že by chytal maďarské DVB-T. V BB je to asi zatiaľ bez šance, najbližší vysielač Kékes je cca 117 km, v LC ale už sa nedá chytiť údajne, tak potom BB je asi bez šance, Salgótarján už je podľa mapy pokrytia na hranici signálu a to je od Kékesa cca 30 km !
88,3 MHz Kossuth a 101,8 MHz Express vysielajú z Tokaja z veľkého stožiara, ale majú nižšie ERP 5 kW a 0,1 kW (ostatné FM 50 kW) a 88,3 MHz a 101,8 MHz vysielajú z nižšieho anténového systému 80 m (ostatné FM 96 m) -> http://www.frekvencia.hu/tower-tokaj.htm
A 90,2 MHz Kossuth z Telkibanye prijímaš? Lebo na vačšine územia východu ide s RDS a STEREO.
Čo sa týka DVB-T preto sa pýtam, či to niekto prijíma na východe alebo strede, prípadne západe SK, lebo pred spustením DVB-T sa mnoho písalo, že oproti analógu TV bude signál menej presahovať na územie Slovenska.
Kab-hegy, Kékes a Tokaj sú dosť ďalej vo vnútrozemí Maďarska a určite majú obmedzenie na sever. Skúste počkať na bližšie DVB-T vysielače pri hraniciach:
Aggtelek - Perkupa/Szár-hegy, 521 + 105 m
Balassagyarmat/Csoványos, 850 + 50 m
Fehérgyarmat/Penyige, 111 + 214 m
Gerecse, 620 + 125 m
Győr/Szabad-hegy, 134 + 103 m
Miskolc/Avas, 230 + 50 m
Mosonmagyaróvár
Sálgótarján/Karancs
Sopron/Dalos-hegy, 400 + 155 m
Vác
Pozeral som, že vzdušnou čiarou je od teba vysielač Tokaj až zhruba 100 km, to je dosť.
na akom rad by som si ho precital myslim na akom fore
preco ani tuk ? Skusal to niekto ze sa stim pohral ?
Asi nie aj Laci co udajne vidi na Kekes a pise ze mu to nejde tak tomu neverim priama viditelnost a nejde !
Cakam na box potom ta oboznamim !
Ja som DVB-T mal možnosť ladiť zatiaľ len cez USB, záleží aj od prijímača (STB).
dakujem ti za radu a najde mi to aj automaticky ci musim zadat manualne 63. kanal a 68. kanal
Áno, signál by malo ukázať (kvalitu).
myslis to tak ze ked si kupim aj lacny set-top box za 900 sk ktory podporuje iba mpeg-1 a mpeg-2 tak mi ukaze aj signal mpeg-4 a aj hd len ho nebude moct dekodovat
Takže to najskôr nechytíš, pretože Kékes čo viacerí mali pekný, tak DVB-T ani ťuk, alebo veľmi slabý signál. Jednoznačne odporúčam otestovať, trebárs aj cez USB DVB-T, stačila by i podpora MPEG-2, soft si i tak väčšinou poradí aj s MPEG-4, ide o to, že či budeš mať signál alebo nie, no myslím si, že nebudeš mať, možno tak do 10 percent, rád by som sa mýlil, no, bohužiaľ, tak to vidím.
tak to sa mi neoplati ani kupovat ten drahy set-top box na mpeg-4 a hd neexistuje nejaka pozicovna set-top boxou na meranie signalu aby som nekupil ten drahy set top-box a nebudem mat nic a na nase vysielanie mi staci aj ten za 900 sk ked pojdeme v mpeg-2 a tamten stoji no myslim na mpeg-4 a hd 5400 sk moja kvalita analogu z nagy kopaszu C 26 rtl klub slabe zrnenie v lete v zime hlavne ked napadne taky hunaty sneh tak mi zacne obraz podskakovat teletext sa da citat iba niekedy vynecha nejake pismeno C 43 mtv 1 obraz trochu viac zrnity ako rtl klub ale ked dam jemne ladenie trocha sa rozmaze a zrnenie uz tak nevidno teletext je nestaly a vypadava C 60 tv 2 obraz je zrnity no tiez sa da upravit jemnym ladenim teletext skoro vobec nezobrazuje farba je a pozerat sa to da radia na balkone 2. poschodie bytovky cca. 15 metrov nad zemou tam je aj televizna antena vyhlad na juh vsetky patdesiatky z nagy kopaszu vyborne bez sumu stereo s rds po radiu express ani potuchy mr 1-kossuth zachytitelne ale kolizne s rdn malopolska radio express a mr 1-kossuth podla mna nie su vysielane z velkeho stoziara ale z tych malych na nagy kopasze
No tak to som zvedavý, pretože maďarské DVB-T sa chytá oveľa horšie ako maďarský analóg.
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň