Diskusia k téme Europa 2
Zas ďalšie expresné prvky…. Jaaaaj, prečo prečo prečo. Nové doplnkové oznámenie novej hudby znie jednoducho strašne.
Nová Európa 2 je lepšia ako predchádzajúca, ktorej playlist bol minimálny, dokonca aj staršie skladby sa počas dňa niekoľkokrát opakovali. Playlist nemal viac ako desať hodín, vymývanie mozgov. Stále E2 "mešká" s novou hudbou, nie je to úplne CHR formát.
Rovnako ako ty, keď to ráno počúvam nerozumiem tej výmene, že tam namiesto Janky dali Michaelu. To je jedna katastrofa a bol to strašný krok vedľa
Preboha tá Michaela sa nedá počúvať....kto ju tam drží...je to katastrofa...kvôli nej sa Európa nedá počúvať už ani ráno
Predpokladam že tie najväčšie zmeny prídu keď sa budú sťahovať do priestorov expresu.
Čo myslíte kedy spustia novu zvukovú grafiku?
Bude sa meniť staničny hlas E2 no vyzerá to tak že nie... Ženský Staničny hlas už ani nepocut.
Práve počúvam Milan Lieskovský & DJ EKG radioshow a musím povedať,že dosť dobré mixy :-) :-)
Oooo díky moc. Ak by si mal nejaké stránky na jingle z iných rádii môžeš tiež poslať
Ak by si niekto chcel púšťať jingle E2, tak všetky sú tu:
https://www.sob.nl/individual-cuts/Europa2
Dnes už od 14tej, hoci na webe majú stále písané, že začínajú až o 15tej Neviem, či je to trvalá zmena alebo prečo dnes začali už od 14tej
Momentalne nastavenie predpokladam ako dočasne . Dufam že v blízkej budúcnosti zmenia zvukový obal , posilnia aspoň trochu spravodajstvo, dopravu preberajú z expresu ta je slušná , a upravia program cez deň. Ale predpokladam že tieto zmeny nastanú až po presťahovaní radioa do nových priestorov.
Aj ja som si to všimol. Zvuk je lepší ako bol predtým ten stav pred tým bol najhorší v SK éteri.
Neviem ci je to aj na vasich fq.Na nasej 103,7 ide E2 ovela lepsie.Zvuk sa mi zda cistejsi neseka to a nehuhna to ako predtym.
Od cca 20:25 už konečne naskakujú songy v playliste. Tak isto aj na Jemných. Môžme teda študovať, čože nám to pod novým majiteľom hrajú.
Opäť svieti Sima medzi moderátormi a zapli už aj Barboru. Víkend je už tiež rozdelený v dvoch blokoch.
Niečo sa teda zmení, k lepšiemu snáď …
Europa 2 po novom je lepsia minimálne v tom ze je viac ukecana.Skoda je toho hlucheho vysielania medzi 10.-15. hod.
Keďže s doterajším hudobným nastavením E2 stagnovala tak logicky to chcú zmeniť. Samozrejme sa to nebude páčiť všetkým súčasným poslucháčom.
Aj oldies verklík Vlna kontinuálne rastie..
Cieľ je jasný predbehnúť FUN s podobným formátom.
Bolo by najrozumnejšie, keby sa Lea a Barbora podelili o kapelu medzi 10:00 a 15:00 počas pracovných dní bez toho, aby prišli o víkendy. Až potom bude pásmo dlhé, až 5 hodín, čím je Bauer Media preslávená, napríklad v Poľsku v prípade RMF FM, kde vo všedné dni je 6 pásiem: 05:30 - 09:00 , 09:00 - 14:00, 14:00 - 18:00, 18:00 - 19:00 (rovnaký hostiteľ ako popoludňajšie pásmo), 19:00 - 23:00 (z toho 19:00 - 00: 00 je zoznam hitov) a 00:00 - 05:30.
Ja len nerozumiem o čom bol ten článok s Antalom, kde múdroval ako nebudú robiť hneď zmeny vo vysielaní, ale až po zmapovaní trhu. A hľa prvý október a playlist úplne zmenený, moderátory tiež prekopaný.. vo všeobecnosti všetko
či v tomto stave bude moderovaný weekend alebo nie, je asi jedno. Ak to má dopadnúť ako teasing na dopravný servis a má sa Europa 2 pretekať s tými dvomi dopravnými rádiami, tak nech je radšej ticho. Samozrejme víkend bude mať moderátorov tak ako doteraz.
Čo sa týka súčasných moderátorov, ostali tam fajn ľudia, no určite skončiť nemala Kicka, Janka a ani rrretro. Minimálne Kicka počas svojho pôsobenia niečo dokázala a pre rádio urobila. Tuna je presne vidieť, že z Europy 2 sa formuje HOT AC s****a niekde uprostred X a Funradia.
Vždy, keď prišlo nová vedenie do Europy 2 tak robili sa poriadky, ale toto, čo nastalo teraz je totálny odpal a nepremyslené kroky, resp. kroky podľa nastavenia Expredsu a ich poslucháčov.
Poďme k moderátorom a reláciám.
-- Wake Up - moderátori fajn, Miška je super, no ešte má "Jemné pozostatky", Láďo je fajn, nič extra, celkovo ráno stratilo ten svoj drive a sarkazmus, ktorý mal dlhé roky od zavedenia názvu Wake Up. (či už Matúš a Kicka alebo neskôr Janka a Láďo)
-- Nové popoludnie - moderátori fajn, Šorty je super, dokáže sa rýchlo prispôsobiť zmenám, Becca je konečne "nazad doma", je to človek, čo vie zaujať poslucháča tohto formátu, len koncepcia a spôsob vysielania je bez drive-u. Každý jeden vstup je nalinajkovaný a má určený spôsob. A keď k tomu zadrie že "v tejto chvíli si dáme "FUNtastickú hudbu" tak zrazu neviem, aké rádio počúvam a odkiaľ to vlastne tá baba má, keď ani vo Funku nebola... (Vždy som si myslel, že hráme na maXXimum, resp. maXXimum muziky) Celkovo troj hodinový blok na kvalitnú popo show je málo. Núdzový režim ako vyšitý, ktorý dáva priestor iným rádiám.
-- Sketch Bros - tí si držia svoje, no svoj vysielací čas majú veľmi okresaný na úkor katastrofálneho playlistu a núdzových nastavení.
-- Weekend - Lea je super, len sa obávam, že tento stav dlho nevydrží a časom pôjde preč. Uplynulý weekend a jej blok sa veľmi zle počúval. Takéto dristy má momentálne Funradio a ich weekend. Europa bola v tomto odlišná. Ide o spôsob a hlavne drive. Ten tam už veľmi chýba. Barbora je najslabší článok. Hoci má fajn hlas a sedí za mic, stále to nevie. Možno má šťastie, že si ju nechali, ak si ju nechali, lebo za pôvodnej éry by sa asi dlho neohriala... Má sa čo učiť a na sebe ešte makať, aby sa vyrovnala napr. Kicke.
Pre mňa už ostali len Drozdo a Demex, chvála bohu a vďaka, že táto dvojhodinovka zostala.
Playlist asi nemá význam riešiť, je zlý, samý RE-Current. Ale tak aby som len nehejtoval, tak včera popoludní nám pustili novinku Coldplay a BTS a tak aspoň to oblblo moje uši, že máme aj HOT new v tomto núdzovom režime plnom SK hrôzy a HOT AC nastavení. CHR toto vonkoncom nie je.
Čo sa týka zvukového obalu, väčšie pravidlo majú basic verzie. Už len čakám na deň, kedy sa celý zvukový obal prekope, zmení sa a zavedú sa debilné transitions verzie na znak, že sa mení formát rádia.
Ihneď po predaji bolo nové vedenie známe, tak mali sa pripraviť a 1.10. odpáliť novú Europu 2 na maXXimum a nie toto, čo urobili. Nemoderovaným blokom medzi 10-15 nahrali akurát tak nepočúvateľnému Funku a dňu s Didianou v tom lepšom prípade no a v tom horšom hitom nonstop s bohatým dňom na svojej vlajkovej lodi. Premyslené do detailu ako mať poslucháčov v určenom čase ako vyplňovák. Skupina Radioservices bola konkurencie schopná, pretože každé jej rádio malo svoj formát, CHR, Soft AC, Oldies, no nová skupina chce jediný CHR na slovensku pochovať a urobiť dalšiu HOT AC hrôzu a nastaviť ľudí na to, čo sa niekomu páči.
Europu 2 malo radšej pár rokov dozadu sfúzovať Funradio a možno by to bolo lepšie. V tom čase to totižto Funradio malo "upratané..."
aha, objavil som ten komentár podľa mňa to bude vyzerať cez víkend takto: 8 - 13 Lea
13 - 18 Brbora
no Pán Boh zaplať aspoň za moderovaný víkend. No aj tak tieto moderátorské zmeny hodnotím skôr negatívne. Síce ma potešil návrat Beccy a so Shortym vyzerajú ako celkom fajn dvojka, no je mi ľúto odchodu Janky z rannej show, s Láďom boli super dvojka, v rannej show asi jedna z najlepších čo si v E2 pamätám. a obrovské mínus pre mňa je nemoderovaný blok 10 - 15, to si môžem rovno MP3 pustiť a môžem vypnúť rádio. No a hudbu radšej ani nehodnotím., to je kapitola sama o sebe
podiel [%] celkovej počúvanosti
4. vlna 2023 + 1. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň