Diskusia k téme Rádio Best FM
Všimol som si, že je teraz signál oneskorený až sedem sekúnd oproti satelitu.
Tá mapka pokrytia na webe bestfm je ozaj veľmi zlá. Na starej web stránke bol matematickým výpočtom zakreslený približný model pokrytia. Neplánujete niečo podobné? Inak tá DNV 88,0 má ozaj výborné pokrytie napríklad aj v Malých Karpatoch bez problémov ponad Stupavu, Pajštún, Malý Javorník, Strmina... ani Stupavská frekvencia sa nechytá na ten signál:) Dúbravskú žiaľ "odruší veľmi skoro OE1, no napriek tomu je celkovo ako píše Power150 aj tu zlepšenie a pokrytie je plne dostačujúce v tejto lokalite. Ak sa spustí ešte Petržalka, tak celé mesto už je OK. Nech ide tak dobre aj rozširovanie do iných lokalít. Ozaj neplánujete pokryť aj okolie Donovál, Chopku, Tatier a podobne? Dakedy do budúcna:) pri lyžovačke/turistike by sa zišlo....
Petrzalka, Nove Mesto nad Vahom, Povazska Bystrica budu spustene hned ako dostaneme prevadzkove povolenie. Technologie su namontovane a pripravene na vysielanie. Cakame na TUSR.
Plánovali to na september, taktiež PB. Tento termín už nestihnú.
Nemá niekto informáciu kedy sa spustí Bestko v Novom Meste nad Váhom 95,50 Mhz ?
úvodná minúta a TOH novej showky s Evou...
https://soundcloud.com/majooo/start-toh-popo-bestf…
Teda konecne sa da pocuvat,aspon cestou v aute,kvalitne Best FM na 88.0 aj v Zahorskej Bystrici :-)
Tato frekvencia konecne dokryla nielen DNV, ale kvalitne aj cast medzi Lamacom a Stupavou,ktora bola s frekvenci 90.6 a 105.6 nedobre pokryta.V samostatnej Stupave hrala tiez celkom dobre skoro po celom meste 88.0 :-)
BA - Devínska Nová Ves na frekvencii 88,0 Mhz už vysiela od cca 18-tej :) čiastočne chytateľná až po Lamač, čiže záhorská časť mesta a čať Záhoria už celkom dobré pokrytie. Má niekto skúsenosť od DNV smerom na Devín, prípadne na Zohor, Stupavu (po Stupavskú frekvenciu-prekrytie bez prerušenia), prípadne Malacky?
Uz asi nejaky cas som spozoroval zlepšenie prijmu na frekvencii 90.6 aj v smere na Stupavu, kde sa lepšie prekrýva so 105.6 Stupava, aj Patronku.Dokonca aj v zdialenejsich miestach von z Bratislavy smer Senec,Šamorín.Aj ked sa dost prekryva s OE 1 na 90.6, ale uz častejšie prebyje OE 1 na danom mieste, ako predtym :-)
Mne je jedno či hrajú aj slovenskú hudbu, ale podľa mňa je pre rádio s jinglom golden classic hit dosť úbohé zaradiť do playlistu Noname. Keby dávali Dubasovú, Grigorova, Vidiek, alebo Mullera, tak sa to dá pochopiť, ale novodobých pseudospevákov?
Neviem o tom, zeby nejaky zakon vyzadoval hranie slovenskej hudby. Skor to mali v projekte, na zaklade ktoreho ziskali licenciu...
Nebolo by od veci, keby jednoducho nehrali ziadnu CS hudbu. Asi ju hraju kvoli tomu, ze to vyzaduje zakon.
Podľa mňa popoludňajšie vysielanie bude moderovať Eva Peterová, ktorá akosi rýchlo zmizla z ranného vysielania, ale na webe figuruje.
V pripade best FM ani neide o to aby vobec nehrali CS skladby ale aby sa naozaj drzali pustaniu starsich skladieb,ved tym sa prezentuju.Boris aj ma pravdu
Bolo by najlepsie, keby nebola ziadna. Ak chcem pocuvat CS hudbu, pustim si napriklad Blanik CS.
Lenže skladby Noname, ktoré púšťajú vznikli po roku 2000. Miešať Joa Cockera, Simply Minds, Eurythmics a Madness, čiže kapely svetového formátu s pseudospevákmi ako Timko, Smatanová a ten z Desmodu chce riadnu dávku hudobného nevkusu. Navyše ak ich hráva každé druhé rádio.
Aj tu na radia.sk si môžeš prečítať že Best FM momentálne hrá najväčšie hity zhruba do roku 94. Určite sa toto číslo s pribúdajúcimi rokmi bude zvyšovať a raz príde aj k tomu, že do obdobia z ktorého hrajú hudbu budú patriť Desmod či Smatanová. Vtedy nebude najmenší dôvod nehrať ich
Niet čo pokaziť? Veď to úplne nabúrava podstatu ich formátu a stáva sa z nich Viva. To mám časom čakať aj Smatanovú a Desmod? Ďakujem, ale to už nie je Best.
Jednou pesnickou od No Name raz ci dva krat za tyzden odohranou niet co pokazit, obdobne aj napr. Hex ci Polemic. Nevybrali "tie najhorsie braky," bral by som to len ako "doplnok" vysielania a rozsirenie hudobnej kniznice. S tymito spominanymi sa zacalo az v tomto roku a vo velmi malej miere. Jedna pesnicka od No Name a po 3 od Hex a Polemic toho moc neskazia, nevybrali sa "tie najhorsie braky," ale zalezitosti, ktore svojho casu mali uspech u svojho posluchaca...
Prečo pchajú do vysielania No name a podobné domáce sračky? Úplne tým kazia celý koncept a robia z toho mačkopsa.
Za rok a pol sa Best FM vyvinulo celkom slusne. Vsetko naraz nejde, zoberte si zaciatky, ktore neobsahovali Rannu sou ci dopravne informacie a samozrejme dnesne specialne relacie, fungovalo len spravodajstvo a nejake tie rubriky pocas dna. Postupom casu pride vsetko, len si treba dobre vsetko pripravit. Spustenie ranneho vysielania sa niekolko mesiacov pripravovalo, aby sa dostalo do podoby normalneho rozhlasoveho formatu, akym je dnes. Za ten kratky cas vznikli 2 specializovane relacie - (jedna nie len moja srdcova zalezitost) Vecerna party s JaP ale aj Dialogy s R.D. Pre sucasne pokrytie je uz aj tak dost toho vo vysielani. Prave krachom a umlcanim Vivy by sa Best FM mohli otvorit dalsie moznosti, ktore by nabrali rychlejsi spad. Nepochybne, ako spominate, viac frekvencii, ktore by prave po Vive mohli "podediť" a uchadzat sa o ne, by asi lahko ziskali. Mne osobne Viva nema co ponuknut, hudba prakticky onicom, moderatori nic extra, spravodajstvo malo dynamicke. Jedine boduju s dopravou aj to len vdaka Paleschovi. Ono zasa to netreba moc s tym moderovanim v takomto radiu prehanat. Zbytocne bude cely den a weekend moderovany, ked nebude aj tak o com hovorit. Od zaciatku bolo Best FM po hudobnej stranke lepsie a ked si vezmeme sucasny letny rezim a cely playlist, Best FM jednoznacne v tejto kategorii vedie, vyber "prazdninovych hitov" je vyborny, ktory ma jasne stanovene pravidla a celkovo vytvara dojem, ze niekto sa naozaj "vyhral" a chcel vytazit maximum. Celkova letna zvukova grafika vytvara efekt 100% odvedenej prace so zmyslom pre detail. Urcite letne veci, ktore sa hravajuna Best FM si z Vivy nedokazem predstavit... Vami navrhovane spojenie tychto dvoch radii - neviem, ako by to dopadlo hlavne po hudobnej stranke, nemyslim si, ze by to bolo stastne a hlavne realne riesenie. Best FM to isto dokaze "poriesit" vo vlastnej rezii, nepotrebuje na to "odbornikov" z Vivy.
Som si isty, ze coskoro sa moderovane vysielanie pohne dalej, len na to musi byt starostlivo vybrany clovek, ktory dokaze zaujat posluchaca a ma mu co ponuknut...:)
Ano, Best potrebuje pridat, co sa moderovania tyka. Nedavno sa dostala von informacia, ze sa pripravuje rozsirenie moderovania pocas dna. Hudobne je skutocne Best lepsie ako Viva, neboji sa zahrat skladby, ktorym sa na Vive vyhybaju. Viva velmi vsadza na istotu, boji sa obcas zariskovat, coho vysledkom je nudnejsi playlist plny tradicnych odrhovaciek. Suhlasim s Palom, ze spojenim oboch stanic by vzniklo zaujimave radio. Verim vsak, ze Best to casom dokaze vo vlastnej rezii :) a Vive drzim palce!
Best FM je po hudobnej stranke podstatne lepsie ako VIVA. Ale VIVA je na to lepsie po stranke moderatorskej.Chcelo by to spojenie tychto dvoch stanic a bol by skvely program so skvelou hudbou.
VIVE drzim palce, nech sa opat postavi na nohy, ale v pruipade, ze by zanikla, tak by som na jej frekvenciach uvital prave BESTko a vtedy uvedomujuc si pokrytie by hadam vylepsili aj moderovanie
podiel [%] celkovej počúvanosti
4. vlna 2023 + 1. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň