Diskusia k téme Rádio Best FM
Ako máš nastavenú tú anténu-horizontálne alebo vertikálne.Keď ju dáš vertikálne, Best ti pôjde omnoho lepšie.
Doteraz som v okrese Kys.nové mesto mal,len kolísavý signál z Budapešti na 89,5 Mhz ,po otočení 5-prvkovej antény na P.Bystricu hrá aj Best FM,len mono,ale aj tu občas poznať kolísavý signál z Budapešti.
Predvcerom,ked som isiel do Zahorskej Vsi som pocuval Best FM a signal na 88.0 isiel najdalej v pomerne slusnej kvalite az po Zahorsku Ves,kde uz sa potom zacali na 88.0 miesat Jemne Melodie.Aj ked pred Zahorskou prijem vo Vysokej pri Morave zacal byt slabsi,ale za Vysokou este nabehol.Malacky na 99.7 v Zahorskej Vsi ani tuk,bez signalu.
Keby bol ešte vysielač v PD alebo PE alebo TO.
trasa NM-STARA TURA hrá pomerne čisto preľaduje na 93,0.Na 93.0 sa tam ale mieša CR 1 ktorý vysiela na 93.0 z UH.BRODU.Ten istý problém je aj medzi NM a PN tam by fakt pomohol ten pieštanský vysielač!Dúfam,že sa im ho podarí získať.Ćo sa týka 95.5 tak signál zaberá aj Starú Turú.Ako písal kolega,konečne v NM hrá poriadne rádio.
Súhlasím s kolegom. Odkedy majú moderované popoludnie, nezapnem si podvečer Vivu, ale BestFM. Príjemná moderátorka a podľa mňa aj lepší playlist.
No tu u mňa kúsok južne od Nitry ide aj tento vysielač výborne, ale mám veľkú anténu, dobrý tuner a dobrú polohu.
Zdravím, Považská Bystrica rozvysielaná, tu v Bytči ide po žilinskej frekvencií 98,0 MHz kvalitne, stereo, bez šumu, Bytča je momentálna pokrytá z dvoch frekvencií, uvidíme ešte či sa super rádiu - rádiu Best podarí získať na najbližšom licenčnom konaní aj frekvenciu 90,4 MHz z Bytče z kóty TVp Kotešová, tým by sa dokryl poriadne aj cestný ťah Žilina - Považská Bystrica a taktiež Predmier, Hrabové, Dolný a Horný Hričov a slabo pokrytá južná a juhovýchodná časť mesta Bytča.
Nové mesto super pred TN sem tam šuští ale smer Bánovce miestami fajn ale niektoré miesta sa tam mieša Lumen na 95,60 nešťastný výber frekvencie.
Môžem potvrdiť že 95,5 mhz vysiela a pokrytie je vynikajúce. RDS je plne funkčné a pokrytie Nove Mesto n/V je 100% a Trenčín 75% - na Ul. M.R. Štefánika a v okolí hlavnej stanice sa stráca signál až zaniká. Inak konečne poriadne rádio :)
Dnes som si asi 2 x uvedomil že nepočúvam Vivu ale Best FM.Naozaj odpoludňajšie vysielanie posunulo Best do predu.
žiaľ terestriálne v SI nejde tak aspoň cez satelit.
Vyber 80s je fakt dobrý
Rozvysielame v pondelok s rezervou v utorok
80m komin sa cudujes.... z tej vysky na tej rovine to musi vysielat aj na brcko...
93,0 je miestami zachytitelna aj u nas v okoli LV....na 200W vykon slusna vzdialenost
mne sa podarilo zachytiť minulý týždeň na turčianskom vrchu Minčol (vedľa Krížavy) Best až z Trnavy na 93,0. Na ten výkon pomerne ďaleko zašiel signál.
Už to maju aj na svojom webe http://www.bestfm.sk/best-fm/nase-frekvencie :-)
V newsletter píšu, že už okrem Petržalky spustili aj Nove Mesto nad Váhom a Povazsku Bystricu http://bestfm.beta.wisible.sk/newslettre/10-10-new… Vie to niekto potvrdiť, či tam už vysielaju?
99,9 Mhz? To asi tazko, na takej frekvencii nevysielame!
Best FM je možné zachytiť v BB aj na 99.9, hrá to na úseku niekoľkých kilometrov, ale autorádio sa mi preladilo na silnejšiu frekvenciu 95.6 MHz.
Len tak dalej nové frekvencie super. Poznám veľa ludí čo počúva aj cez app. radia.sk ked sa nedá cez fm pásmo
Všimol som si, že je teraz signál oneskorený až sedem sekúnd oproti satelitu.
Tá mapka pokrytia na webe bestfm je ozaj veľmi zlá. Na starej web stránke bol matematickým výpočtom zakreslený približný model pokrytia. Neplánujete niečo podobné? Inak tá DNV 88,0 má ozaj výborné pokrytie napríklad aj v Malých Karpatoch bez problémov ponad Stupavu, Pajštún, Malý Javorník, Strmina... ani Stupavská frekvencia sa nechytá na ten signál:) Dúbravskú žiaľ "odruší veľmi skoro OE1, no napriek tomu je celkovo ako píše Power150 aj tu zlepšenie a pokrytie je plne dostačujúce v tejto lokalite. Ak sa spustí ešte Petržalka, tak celé mesto už je OK. Nech ide tak dobre aj rozširovanie do iných lokalít. Ozaj neplánujete pokryť aj okolie Donovál, Chopku, Tatier a podobne? Dakedy do budúcna:) pri lyžovačke/turistike by sa zišlo....
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň