Diskusia k téme Rádio Best FM
Včerajšia relácia sa vydarila, bolo príjemné opäť počuť niekoho, kto svojho času mal svoje postavenie v rozhlasovom éteri. Presne takto som si to predstavoval... Thumbs-up :)
Tento typ programu má jasnú svoju cieľovku, ktorá má možno lepší prístup a vzťah k Facebooku než k telefonovaniu, uprednostňuje tento štýl komunikácie, preto sa šlo touto cestou. A tiež aj z toho dôvodu, že relácia je vopred pripravená a svoju úlohu zohrávajú aj iné faktory. Nemyslím si, že by bolo o čom "diskutovať" live s poslucháčom po telefóne. Predsa len, je to najmä o hudbe a nostalgické spomínanie na staré dobré časy...
Podľa mňa super na začiatku Julo podakoval za podporu priaznivcom aj samotnému Best fm že ho oslovili nechýbali ani jeho srdcovky. Ešte sa to musí dostať do povedomia poslucháčov.No a ten Facebook tam nepasoval ani mňe. Ale aj tak si myslím že aj MS v hokeji zohrali svoju rolu dosť ludí sledovalo a určite rádio moc nepočúvalo.Na obranu toho kontaktu s poslucháčmi.
Nepočúval som nejak dlhodobo, ale čo som počul, mi prišlo nahraté.
Čo hovoríte na včerajšie vysielanie? Ja som čakal niečo živšie aj kontakt s poslucháčmi cez telefón a nie facebook vzhľadom na staršiu poslucháčsku základňu Best FM.
Dneska cestou som skusal 90.6 v aute a je to naozaj najslabšia frekvencia z Dubravky.Napr. na Pristavnom moste v smere do Petržalky sa mi sice podarilo Best FM na 90.6 zachytiť aj obcas s RDS, no sice dosť slabo, ale dosť prebijane OE 1(vysielac Rechnitz/Hirschenstein 6 KW Burgenland), to iste po Einsteinovej, smer hranica Berg na nadjazde pred bývalým prechodom do Rakuska to hralo asi najsilnejšie, ale iba kúsok, potom pred Wolfstahlom už nula bodov.A asi najlepšie to hralo ked som išiel od kruhoveho objazdu do Bergu pod kopcom, tam bolo OE 1 zatienene, tam mi nabehlo aj RDS a za Bergom smer Kittsee uz zase sa bilo OE 1.Este som zvedavý ked pôjdem do Dubravky na signál. Inac RDS funguje dobre, AF preplo s 90.6 na 95.6 , opačne zatial neviem.
Len na dopnenie - frekvencia 105.5 MHz je koordinovaná na Vienna Gate (Kopčianska 10). Zo strechy už vysiela Superádio.
Tak predsa bude 105.5 umiestnena v Petržalke. Takze to, co bolo uvedene na power.szm.sk, ale aj na radia.sk je pravda:-)
Tak, hadam tu Dubravku 90.6 ešte doladia, tak ako RR 106.1, ta tiež bola slabsia zo začiatku a potom zosili výkon.Stupavu 105.6 ešte asi nespustili,tak isto ako BA-DNV 88.0.To by asi v správach na Best FM ohlasili, tak ako ohlasili 90.6 a 99.7.Inac bežne zachytim doma (Kvetoslavov pri Šamoríne) všetky vysielače z Dubravky-Radio Sity 92.3,Rocková Republika 106.1 aj s RDS.
90,6 BEST FM potvrdzujem - v Lamači hrá celkom čisto RDS-Stereo. Skúšal som aj v aute cestou na Patrónku a tam sa už signál stratil. Žiaľ nepreplo automaticky na 95,6 len opačne smerom z mesta do Lamača sa preladilo na 90,6.
Celkovo je ale táto frekvencia najslabšia z Dúbravky, ani sa mi nechce veriť, že vyžiarený výkon je zhodný s Rockovou republikou na 106,1 (obe 0,05kW) dokonca ja Sity 92,3 (len 0,02kW) hrá lepšie. Ale tak, snáď to ešte "doladia" :) díky aj za toto.
Inak na 90,6 je oneskorenie o cca 3 sekundy oproti 95,6.
Nevie niekto, ako je na tom Stupava -mesto 105,6?
neviem ale minuly piatok som bol na baraku na shneidra trnavskeho 22 a na tej adrese alexiho 1 (barak hneď vedľa bol nejaký dipól,ale to bolo asi sity,možno však pôjdu z jedného...ale aj vedľa,čo bol iný barák (shc T 20) aj tam bol dipól.ale zabudol som prescanovať pásmo aspoň na mp3ske...napíšem do rádií či nechcú foto :)
V spravach Best FM ohlasili, ze vysielace 99.7 Malacky a 90.6 BA-Dubravka su spustene.Vie niekto potvrdiť, pretože na 90.6 mi stale hra OE 1.Ci vobec ta Dubravka ide uz?
keby bolo keby...peniaze a licencne podmienky tak spojit to dokopy...bol by skvely program a aj skvele pokrytie SK
Pomaly by sa Best FM mohol aj premenovat-nazov Radio Nostalgia by mu sedel viac :)
Ale takého Dušana Marušáka by som tiež bral.
P. Chovanec by mohol mať politickú diskusiu :D
DJ Profesora-Duška Marušák by som bral okamžite do Best FM.Chyba mi v radiu nieco take, co robil v radiu Viva-Piatkova Viva party s Dušanom Marušákom.
a este by sa hodili do vysielania Dušan Marušák, Mirec Babjak, Evita pripadne Pali Chovanec...
ano ano, hned si to vsimli tu a odpovedali takze super..
Toto rádio to robí z výberom moderátorov naozaj dobre veľmi chválim Julo alias python to boli časi stará natoč gramofon a pod. Je to Pán speaker tak hodne zdaru!!! Rádio v ktorom sú legendy.
Skus im napísať spravu na facebooku, mne tak vždy odpovedia do par hodin, v poslednej dobe do pár minut.
caute, kedze Best FM v BB nevysiela TP/TA a v aute ho mam jasne ze zapnute, po prepnuti na Best fm sa mi o chvilu automaticky preladi na inu stanicu. Uz som im aj pisal mail, ale nik sa neobtazuje ani odpisat.. asi im to teda nevadi ze stracaju posluchacov.. Ja ich tym padom v aute vobec nepocuvam.. aj ked by som pocuval.
Nezmyselné papiere, papiere a ešte raz papiere, na Slovensku to inak nejde.To ako v prípade trnavského vysielača.Na tusr mali dovolenku a kvoli nezmyselnej pečiatke sa vysielač nemohol spustiť.
Best FM
Zdravime, bude to do 1. maja, vysielace su uz postavene, cakame len na povolenie na vysielanie
Takže to sa tej stranke akože neda veriť, tak potom načo "existuje"?!Ved uvidíme, kde nakoniec bude mať 105.5 vysielač.Ale nemyslím si, ze stránka power.szm.sk je az tak zla.Nahodou to ma chlapik dobre spravene, pekne popracovany prehľad frekvencii, map pokritia atď:-)Nemusel si hned tak na mna zaútočiť:-(
To je samozrejme blbost, SRo nic vracat nebude a urcite nie zenevu. Ale od pravdy mozno az tak daleko nebudes.
Totizto davnejsie som sa rozpraval s niekym zo SRo a zamer bol takyto: Michalovce 93.9 a Trebisov 93.0 zaradit pod SRo 5 (v koordinacii este dalsie), 106.7 Trebisov preladit z SRo 5 na SRo 3 (kvoli Presov 106.7 SRo 3) a 99.7 Trebisov z SRo 3 vratit na SRo 1. Cize prve styri okruhy na zenevach a piaty na lokalnych vysielacoch.
Lenze toto znamena dost velku rosadu frekvencii a z toho nevladlo velke nadsenie. A najma tam bola opodstatnena obava, ze isti zastupcovia istej mensiny by mohli umelo vyvolavat skandal.
Medzicasom sa pomery v SRo zmenili, takze uvidime ako to vykoumaju. Naznak bude na vypocuti, ale skutocnost asi az po zrealizovani novych vysielacov...
podiel [%] celkovej počúvanosti
4. vlna 2023 + 1. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň