Diskusia k téme Rádio Best FM
Mňe toto meno tiež napadlo ako prvé ex- expres ex- viva moderátor Ďuro Šimko v pohode len ked niečo chce povedať a to som si všimol už ked bol v exprese sa nadychuje na mikrofon aspoň mne to tak vždy príde.
... s Ďurom Šimkom ?????????????? (ex Expres)
Večer už pustili upútavku na "Dobré ráno s Ďurom."
ak dialnicne tahy, tak by mohla byt aj Cadca ..ako tah smerom na cesko a Polsko :)
Veru, mohli by pani z Radia.sk trochu u predstavitelov radia popatrat (ze som taky hnidopich :D Mozno nam napovie uz nadchadzajuce jesenne licencne konanie, ktore by malo prist niekedy v nadchadzajucich tyzdnoch.
Ešte by mohli zverejniť tých 17 frekvencii v koordinácii
Nemáte niekto viac k tomu?
Pred chvilkou isla uputavka: "Uz sa to blizi, Dobre rano s... uz od prveho oktobra". Tak to vyzera, ze by sa konecne mohlo zacat s moderovanim :)
Je to škoda, voľných frekvencií je tu ešte pomerne dosť a ani by nerušili rakúske alebo české vysielače na ich území.
Hlavne že Kahlenberg svieti na 100 kW frekvenciách všesmerovo aj do SR a blízky Kamzík je dosť potlačený do rak.
Čupy,Vintoperk alebo Zamčisko nikdy žiadne rádio nemôže dostať.
To boli zbožne priania r.Adut,expres či Lumen.Tu ti viac ako 100w a vyžarovaci diagram len na sever rakušaci nikdy nedovolia, česi sú trochu tolerantný a to len preto že im slováci tolerujú Hodonin mesto
Okrem toho 93.0 Best FM je počuť od Trnavy po Havran u Senice
Mierne to v meste Senica koliše ale v pohode
Chcú 17 nových, ale prioritou je: "Okrem dokrytia hlavného mesta sú v pláne i cestné ťahy na Žilinu a Banskú Bystricu." Ak by aj koordinovali na Záhorí, určite najprv Senicu. Iba ak by postavili nový vysielač na nejakej vysokej kóte, ktorá by pokryla Senicu aj Skalicu (Čupy 574m, Zámčisko 434m)
Najbližšie výberové konanie bude v októbri.
kedy bude dalšie výberové konanie?
Zaujimalo by ma či medzi plánovanými vysielačmi bude aj Skalica :)
Rasto Lehotsky uz nic nespusti, lebo Best FM (byvale Radio Best) predal. http://www.orsr.sk/vypis.asp?ID=3101&SID=2&P=1
Preto so s playlistom radia ide dolu vodou. Novy format zjavne ide viac na istotu (t.j. komercny uspech). Nick Biscuit by tomuto asi povedal, ze novy format je "profesionalnejsi". :)
pocuvam v zl.moravciach 93,0 trnavu ale bestko uz nehra take skladby ako hravalo napr.splif-carbonara ,rakusky eav atd.atd atd a mal by Lehotsky spustit frekvenciu aj v nr alebo okoli
Určite by to bolo dobre. Ale Slováci nie sú ako Česi, kde vedie parazit Impuls, ktorý hrá hlavne české a staré pesničky, do zblbnutia Gotta, Vondráčkovú, Matušku. A počúvajú ho aj mladí do 40r. Ak by Best vylepšil program a pokrytie, mohol by sa možno dostať tam, kde je E2.
digitálne multiplexy: koľko ľudí vie, že v DVB-T je rozhlas... :-) A koľko si ho skutočne naladí?
Vidím dobrú alternatívu po VIVE BEST FM hlavne potom čo chcu rozšíriť terestriálne vysielače.Odporúčam každé mesto aspoň nad 15000 obyvateľov. a pridať sa digitalne do multiplexov mestkých vysielačov a viac hovoreného slova a majú prvú trojku v kapse do 3 rokov
ale obsah sa zhorsuje, resp. je ho coraz menej. Minuly rok 3tis unikatnych piesni mesacne, tento rok len tisicka. Velmi to citit.
Vola sa to TA (traffic announcement). TP (traffic programme) je len identifinacia toho ze radio ma aj dopravny servis.
Dokonca spustili aj aktivne TP (?) - neviem, ci tak sa to pise :) Proste autoradio sa prepne do "dopravneho modu" v case vysielania dopravneho servisu a RDS blika "DOPRAVA".
Best FM má názvy songov v RT (RDS)..neviem odkedy presne, ale teraz som si to všimol. :-)
ze troska polavili...a to maju velku sancu teraz riadne zabojovat..ako asi najlepsie obdobie mali teraz v zime po ohlaseni zmien.Predtym nemali problem zahrat Omegu alebo Puhdys.Byt na ich mieste tak by som kazdy den pripravil taku specialnu hodinovku. V jeden den roky 60., dalsi 70, dalsi.80...retro z ex soc-bloku,hodinovka neanglickej hudby (hlavne frankofonna,talianbska ci spanielska)
Mne sa práve hity 80 a 90 tych rokov páčia, na nich som vyrastal.
Mam dojem, ze v poslednej dobe sa Best FM dost kazi. Citelne narastla rotacia niektorych pesniciek (alebo sa vyrazne zmensil playlist). Niektore pesnicky registrujem aj viackrat do dna. Kedysi mali v playliste vyse 3tis zahranicnych hitov a ta ista pesnicka sa zopakovala az za 2 dni.
Niekedy zase pozorujem velmi vysoky podiel cs tvorby. Pravdupovediac, ked chcem pocuvat cs tvorbu, tak si mozem pustit Hey, a aj Viva ju dost hra.
Zeby Best FM angazovalo nejakych poradcov?
podiel [%] celkovej počúvanosti
4. vlna 2023 + 1. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň