Diskusia k téme Trnavské rádio
S analógom sa robiť myslím nič už výrazné nebude. Max. zdedenie frekvencií po ukončenom - skachovanom rádiu..
Pokiaľ sa neurobí optimalizácia frekvencií, nebudú nové voľné frekvencie. A na optimalizáciu nepristúpi žiadne veľké rádio....
Skoro na Maďarských hraniciach skoordinovať niečo nad 50W by bol zázrak. Maďari robili problémy aj pri SUB FM v TT 50W. Si dali podmienku v prípade rušenia ich rádia výrazne obmedziť vyžarovanie smer HU. Pritom tá ich 95,0 veselo hraje k nám po Galantu či Šalu alebo N.Z.
98,3 50W D. Streda zdedená po rádiu Aktual prešla koordináciou iba pre totožnú frekvenciu s M. Kameňom.
V zahraničných rádiách je bežné že do tímov pribúdajú noví moderátori. Holandská stránka podobná tej našej radio.sk zvykne zverejňovať aj prestupy z jedného veľkého rádia do druhého a nie v rámci jednej mediálnej skupiny, ale prestupuje sa ku konkurencii. Zvyčajne sa to stáva v januári alebo v auguste.....
A naco by sa dobre stalice mali menit? Ved expres meni kazde 2 roky program. Asi nie su spokojni s tim.
Nemáš zas úplne pravdu. Kto hrá v seriáli Dunaj veľmi viditeľnú úlohu? Barbora. Matúš a Michaela sú veľmi známi, myslím že Láďo, teda Vlado bude o nejaký čas inde ako len na striedačku v EHN, Martina Nikodýma snáď ani predstavovať netreba. Expres však na rozdiel od Funka svoj tím občas aj obnovuje. Tu sme už ale mimo témy Trnavského rádia...
To vieme vsetci uz 15 rokov… inac co ta vlastne na tom exprese bavi? Nekritizujem len ma to zaujima, ved kazdy ma ine naroky
Ved to ti neberiem. Ale musis uznat jedno, ze napriklad fun a ciastocne aj e2 ked sa povie nazov tychto radii tak prve co si spomenu su nazvy moderatorov fun: j&m, sajfa e2: sketch bros, becca & sorty atd. To pri exprese neplati. Okrem mozno jedneho z hemendexu su tam same “nezname mena”, ked sa povie expres prve co napadne ludom je brano zavodsky alebo sms sutaz.
Takze teraz si priznal farbu ze si niekdo kdo robi v exprese..
Pozerám že som napísal máme. Samozrejme myslím my poslucháči že máme, ja s Expresom nemám nič spoločné. Iba ho veľmi rád počúvam
Skúsme si vážiť konkurenciu. Veľké rádio Expres si Trnavské rádio váži, veď odtiaľ máme Viki a možno tam ešte niekto sa raz pre Expres nájde. Musíš však uznať, že naopak to nikdy nebude, určite v Trnavskom rádiu neskončí niekto z Expresu.
Ja aspon netrepem ze nejaka sracka menom expres je najsamlepsie radio na svete…
Za mna by mohli koordinovat frekvenciu do velkeho medera s vykonom 1kw/0,5kw…
Mas pravdu, je to nieco uplne ine… s tym ze trnavske ma dobre casy uz dlhsie a este ich aj dlho bude mat, narozdiel od expresu ktore ma svoje najlepsie casy davno za sebou
Keď tam bola Patria /Devín tak to hralo v aute ledva po Šaľu. V Interiéri blízke okolie N.Zámkov aj napriek 1kW. No povolenie má iba na nízku výšku 40m nad terénom. RTVS uspelo pred rokmi zo žiadosťou pre rádio Patria na frekvenciu 98,7 (ex.rádio Max) no s už s povolenou výškou 300m. Tá hraje po Sládkovičovo či D.Stredu. Mirjam na frekvencii 94,6 vysiela s výrazne menším obmedzením. Či legálne to nechám na iných. V aute v pohode od Galanty a v interiéri už od Šale. No každopádne nie je voľná a ani tak skoro nebude.
Frekvencia Trnavského rádia 98,3 D. Streda mi hraje v aute od Senca po Triblavinu po D1. Severovýchodne po Šaľu. Opačne smer V. Meder to nemám vyskúšané. Je to však iba 20km po rovine bez prekážok. Keď je jej vyžarovanie iba na Severovýchod tak by som ju posunul bližšie k Mederu, aby sa pokryli obidve mestá.
Ja si myslím že čo robí toto rádio, robí dobre. Chcem sa vyjadriť práve tu, lebo tam sa to nehodí, keďže článok bol o webu, že Trnavské rádio muselo ísť po hudobnej stránke inde, kde bolo. Začiatky ustáli kvôli obrovskému lokalpatrio... Ani to napísať neviem, ale je to niečo, čo napríklad BA nemá. Trnavské rádio však videlo, že môže ísť ďalej, dokáže si na seba zarobiť a preto aj hudbu muselo preorientovať. Urobili to, čo urobiť museli. Teda ak chceli fungovať. Nerobili časom všetko len majitelia, v podstate zadarmo, ale začali zarábať aj na to, aby mali svoju programovú riaditeľku. Pred ktorou klobúk dole. Trnavské rádio to robí fakt dobre a veru nebudem porovnávať s Expresom, lebo to je fakt niečo úplne iné... Slovensko potrebuje aj takéto rádiá
Vzhľadom k tomu že tam žije 80% Maďarov, je málo pravdepodobné, že Trnavské Rádio by tam niekto počúval.....
Neviem teraz ako si to myslel, ale Veľký Meder súčasťou Trnavského kraja rozhodne je. Leží blízko hraníc s Nitrianskym krajom, a po Dunajskej Strede je to druhé najväčšie sídlo na juhu Trnavského kraja, stačí si pozrieť mapu.
Keby ste pocuvali vypocutia trnavskeho viete ze toto co bavite nehrozi a skoda o tom hovorit kedze trnavske deklarovalo ze sa nechce a nebude rozsirovat mimo trnavskeho kraja co uz elky meder je.
94.6 MHz je Ženevská frekvencia koordinovaná pre NZ s výkonom 1kW. Vyžarovanie je obmedzené smerom na západ, garantovaný príjem siaha kúsok za Komárno, Kolárovo a po Šaľu....
Aj tak by tam vedeli rusit rakusanov 94,7 vieden pri vykone 1kw… ale urcite by sa zvysil max na 0,3kw
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň