Diskusia k téme Trnavské rádio
Zaujímavé,že napr. v takom Istabule majú frekvencie medzi sebou rozdiel iba 0,2Mhz a vysielajú a u nás sa s tým robí taký problém.Vsetci píšete,že pásmo je zaplnené, no ja si myslím,že ešte by tu mohlo vysielať kopu ďalších frekvencí(laický názor).
Anténa nebude na vysielači expresu lebo tam nemôže byť. A nie je to žiadny problém o 0.2 keď teraz už rádia sú že v pohode aj 0.1 rozdiel chystáš
Antény sú nainštalované na stožiari Expresu na Hrebeni.
http://imgway.cz/v/4Dwg.jpg
http://imgway.cz/v/4Dwh.jpg
Smerované zhruba na SZ-SV. Teda plnou silou k česko-slovenskej hranici. Najbližšie moravské obce sú na dohľad, 5-8 km. Celkom ma zaujíma, čo to tam urobí s Radiožurnálom na primárnej frekvencii pre túto oblasť - 106,2/Hodonín. Neverím, že na niektorých miestach nebudú od nej ľudia odrezaní po spustení 106,0. Hneď ako sa táto frekvencia pre Holíč objavila som nechápal, ako ju mohol schváliť ČTÚ, ešte aj s výkonom 500W.
Áno bola na Pieštany ale už pred 3rokmi a vtedy nevedeli že získajú 2 v TT ktoré nebudú ani keďže aj 103.9 v TT.musita presunúť. Podľa mňa tiež ostane v TT 106.2 lebo najhoršia z nich a 103.9 pôjde do HC aby dokrylo a 93.4 možno dole na galantu,sálu,Sereď pokryť R1
Čítam že si skoordinovalo 107.9 ale asi ešte nevedelo že získa 106.2 aj 93.4. Ktovie ako snimi naloží. Ale myslím že zo 106.2 sa moc nedá hýbať a na výberovom deklarovali že 103.9 asi dajú do Hlohovca. Tak uvidíme
Nemáš v TT šancu už nájsť viac ako 50-100w čistú.3 krajiny vedľa seba na rovine. 1 musí ísť prekoordinovať ako deklarovali asi do HC. Ale 106.2 je riadny schmidtov nezmysel.
Ja si tiež myslím, že je neefektívne vysielať na dvoch vysielačoch, ktoré sú rušené a vďaka tomu majú rovnaké pokrytie, akurát jeden pokryje kúsok lepšie jeden smer, a druhý opačný smer. Niečo ako 2 rovnaké kružnice so stredmi blízko seba. Mohli si v tých hluchých miestať dať dokrývač, alebo si nájsť v Trnave čo najčistejšiu freq. s poriadným pokrytím a bez rušení, lebo takto majú zbytočne vysoké náklady za 2 vysielače s takým pokrytím.
Prečo by odpájali 103,9 ?
106,2 hrá lepšie na juhovýchode Galanta , Šaľa a okolie. Tam 103,9 ruší silné FUN z Bystrice na 104,0 a FM4 na 103,8.
103,9 ide dobre zase smer Záhorie.
Mal som vcera cestu z TT smer SI a porovnaval cestou 103.9 a 106.2. V Binovcach je v 106.2 rusena co by som necakal .To budu mat iste radost ked 103.9 odpoja.Biela hora tam uz je to suboj Cro1 vs T-rado.Jablonica tam len nejake naznaky sa vynorit zo sineho rusenia Cro.1.Myslim ze sa nepodari nadviazat plinule z Holicom 106 MHz .Pod bielou horou ostanu hluche ci presnejsie zarusene miesta
Jedna známa, ktorá sa pohybovala v médiách mi povedala, že najľahšie je urobiť svatuškárske rádio, že ovce prispejú...
Si pojedol halucinogeny alebo bol na sense u katolibanskej A.Z. ?
Lumen bohate ako skoro celoploska postaci.
Marii staci aj DAB+
Slovensko je prilis male, aby tu takmer celoplosne oxidovali dve nabozenske celoplosky.
tak dufam, že toto sa nestane. Malo je tych cernoknaznikov v eteri?
Svatuškárske rádia a TV by mali mať zakázané vymývať mozgy cez frekvencie.
Myslim, ze mali kmitocty Dobreho radia rovno priklepnut Radiu Maria. Nakoniec k tomu mozno aj dojde.
Vedeli ale nevedeli že až tak bude zlá tá 106.2. Aetter stratil rok nie z jamy ale že nemal papiere v poriadku a ani nemá. Verím že sa to porieši aj 103.9 a 106.2. Holíč je tiež dielo skazitela Schmidta ale dúfam že aspoň ta bude trocha lepšia keď 500w
vedeli, vedeli ... a Trnavské nie je ani prvé ani posledné, čo "vyhralo" schmidtkvenciu. Aj taký Aetter stratil rok, kým sa vyhrabal z jamy na Skladovej ulici ... ďalej zaplače Mária (aj spolu s Mirjam) a krach uchránil od trápenia DobréRádio
V TT hrá dobre o to išlo ale nikto nevedel ako bude rušená a myslím že lepšie by bolo ju presunúť a 103.9 nechať v TT aj keď trocha rušená ale každý naučený na ňu
Nie zle ale otázne ako bude Trnava smer Biela hora,Senica lebo 106.2 asi nenapoji. Jedine by ostala 103.9 v Trnave keďže hra po Jablonicu a skôr by sa napojila na 106.0 Holíč.
93.4 je asi z nich najlepšia a najčastejšia a môže ísť Sereď,Galanta,Šaľa,Sládkovičovo v rámci kraja a pokryje R1 aj smer Senec a Bratislava
Je pravda všetko poničil celé frekvenčné pásmo. Napr aj ten Holíč k čomu je 500w keď tlačí na Skalicu a na bok Senica nič. To nemohol už na senicu koordinovať aby pokrylo zahorie.? Takto pokryje čechy a sever záhoria.
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň