Diskusia k téme Rádio Viva
No obaja boli odídení z Európy 2, takže svoje know-how typu "copy and past" naplno využívajú vo Vive
Venuješ sa DXingu?
Ale späť k Vive --- stále tvrdím že manažér stanice by mal najať odborníka na antény a hľadať riešenie....
Kto tam vlastne šéfuje, alebo to ide tak samo od seba?
Lenze ,este ked to nemal zoznam ,tak pokrytie bolo dobre ,zo vsetkych 5.vysielacov.Teraz to totalne zdegenerovali a pre bezneho posluchaca v Bratislave je to na niektorych miestach nepocuvatelne.Kedze mna baví prijmat tieto nizkovykonne frekvencie(zo zaluby),tak ich rad pocuvam a prijmam,ale pre ostatnych urcite nie.
Možno by si mali nájsť nejakého odborníka na koordináciu, ktorý by im zistil čo by sa dalo zmeniť - výkon, anténny systém, polarizácia alebo nové kóty. Je otázne či o takéto niečo majú záujem alebo sú spokojní s tým čo majú.....
Na svoj výkon hrala 94,90 MHz Petržalka dosť dobre, lenže teraz je to mizerné s pokrytím. Detto 93,30 MHz. Neviem, čo špekulujú, ale takto moc poslucháčov v BA nezískajú, keď budú takto šachovať s výkonmi.
Opravené i RDS PS ( https://ibb.co/SysYsqf ) , plus už aktívne songy v RadioTexte.
RDS CT sa nevysiela a PTY je None.
Nepleť sem niečo, čo sa používa v mobilných 4G/5G sieťach aj to v pásmach nad 2 GHz. Pri 100 MHz môžeš písať tak o tvarovaní vyžarovacieho diagramu. Ale v krajine, kde vysielatelia používajú jednoduché dipóly (na strechách obytných domov s najlacejším nájmom), môžeš o tom len snívať.
Vyššiu kótu by Maďari určite nepovolili.. možno na úkor výkonu+ je to už ďalej od centra.
Obidve frekvencie majú výrazné obmedzenie výkonu smerom do Rakúska, plus Viva to má dosť obmedzené na aj Maďarov, kde ide Kossuth na 95.0/800W. Len ma tak napadlo či by nebolo lepšie presunúť vysielač 94.9 na Technopol, či by to nezlepšilo podmienky príjmu - namiesto troch vysielačov v meste by fungovali iba na jednom....
Tak pred pol rokom cca. mi hrala aj 94,9 v pohode v interiéri čisté stereo. Pokiaľ sa im s tým nehral dáky "odborník". V aute v pohode po Galantu či D. Stredu. Ide z Vienna gate pri Petržalskej stanici.
97,2 ide horizontal, ale zato z vyššieho Technopolu no hlbšie v Petržalke. No má okrem severovýchodu dosť výrazné obmedzenie výkonu + to rušenie z Krížavy mimo mesta .
Zaujímavé. Chcel som len vedieť ako hrá 94.9MHz s porovnaním s 97.2MHz - je tam totiž rozdiel len 50W. Že by to bolo dané nekvalitou antény alebo umiestnením vysielača.
Ešte raz ďakujem....
Táto z Petržalky ide v zašumenom stereu v interiéri. BA - N. Mesto.
Mi ide v BA N. Mesto v interiéri stereo. V aute pár výpadkov v okolí Zlatých pieskov von z mesta potom hrá bez problémov po cca. Senec. Potom sa tam už mieša rádio Devín zo Žiliny na tej istej frekvencii. V centre BA bez problémov.
Ďakujem za informáciu.
Ako je to s frekvenciou 97.2MHz, je normálne počúvateľná v interiéri?
Prepáč že sa pýtam, ale momentálne z určitých dôvodov neviem byť v BA a neviem si to zistiť.....
V N. Meste 94,9 teraz ani ťuk v interiéri . Predtým hrala v stereu. V aute začne vypadávať na Vajnorskej od Trnavského mýta. V centre mi najlepšie hrá v aute 93,3.
O 101,1 N. Mesto Lakeside park som už písal tiež je tam poriadne znížený výkon.
Majú to nastavené zle. Možno aj vďaka tebe .
Je nemožné, aby hrali necelý kilometer od vysielača v zašumenom mono režime zo 100W výkonom. V aute je tiež citelne slabšie pokrytie tejto frekvencie.
Jediny kto pise blbosti k tejto teme uz dlhsi cas, tak si to ty. Videl som co tam mali nastavene pred tym a co maju nastavene teraz. Na rozdiel od teba ;)
podiel [%] celkovej počúvanosti
4. vlna 2023 + 1. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň