Diskusia k téme Rádio Viva

Vyššiu kótu by Maďari určite nepovolili.. možno na úkor výkonu+ je to už ďalej od centra.

Obidve frekvencie majú výrazné obmedzenie výkonu smerom do Rakúska, plus Viva to má dosť obmedzené na aj Maďarov, kde ide Kossuth na 95.0/800W. Len ma tak napadlo či by nebolo lepšie presunúť vysielač 94.9 na Technopol, či by to nezlepšilo podmienky príjmu - namiesto troch vysielačov v meste by fungovali iba na jednom....

Tak pred pol rokom cca. mi hrala aj 94,9 v pohode v interiéri čisté stereo. Pokiaľ sa im s tým nehral dáky "odborník". V aute v pohode po Galantu či D. Stredu. Ide z Vienna gate pri Petržalskej stanici.
97,2 ide horizontal, ale zato z vyššieho Technopolu no hlbšie v Petržalke. No má okrem severovýchodu dosť výrazné obmedzenie výkonu + to rušenie z Krížavy mimo mesta .

Zaujímavé. Chcel som len vedieť ako hrá 94.9MHz s porovnaním s 97.2MHz - je tam totiž rozdiel len 50W. Že by to bolo dané nekvalitou antény alebo umiestnením vysielača.
Ešte raz ďakujem....

Táto z Petržalky ide v zašumenom stereu v interiéri. BA - N. Mesto.

Mi ide v BA N. Mesto v interiéri stereo. V aute pár výpadkov v okolí Zlatých pieskov von z mesta potom hrá bez problémov po cca. Senec. Potom sa tam už mieša rádio Devín zo Žiliny na tej istej frekvencii. V centre BA bez problémov.

Ďakujem za informáciu.
Ako je to s frekvenciou 97.2MHz, je normálne počúvateľná v interiéri?
Prepáč že sa pýtam, ale momentálne z určitých dôvodov neviem byť v BA a neviem si to zistiť.....

V N. Meste 94,9 teraz ani ťuk v interiéri . Predtým hrala v stereu. V aute začne vypadávať na Vajnorskej od Trnavského mýta. V centre mi najlepšie hrá v aute 93,3.
O 101,1 N. Mesto Lakeside park som už písal tiež je tam poriadne znížený výkon.

Majú to nastavené zle. Možno aj vďaka tebe .
Je nemožné, aby hrali necelý kilometer od vysielača v zašumenom mono režime zo 100W výkonom. V aute je tiež citelne slabšie pokrytie tejto frekvencie.

Jediny kto pise blbosti k tejto teme uz dlhsi cas, tak si to ty. Videl som co tam mali nastavene pred tym a co maju nastavene teraz. Na rozdiel od teba ;)

A ako ide frekvencia 94.9MHz z Petržalky? Má to kvalitný signál v Bratislave - okrem Dúbravky samozrejme.
Ďakujem za info

Nepíš blbosti. 101,1 100W Vivo nejde kilometer od vysielača v interiéri iba zašumené mono. Predtým čisté stereo. Reálne to ide tak 10-15W. Neriešia to už dosť dlho. Ako tak to supluje 93,3 no v interiéri v N.Meste iba zašumené stereo.

Je tá frekvencia 93.3 MHz v Ružinove vôbec potrebná? Rovnako to platí aj v prípade 101.1 MHz Nové Mesto. Nebolo by lepšie prekoordinovať 94.9MHz na Technopol a navýšiť výkon na 250W. Tým pádom by asi tie dve frekvencie neboli potrebné, prípadne 101.1 MHz prekoordinovať do Senca, čím by vzniklo kontinuálne pokrytie miest BA, SC, TT, NR......

Neviem,co sa stalo s tymi BA vysielacmi,ale dost ich zdegradovali v Bratislave.Taka Trnava ide perfektne ,ale tym BA frekvenciam nerozumiem,detto aj 93,30 Mhz tiez uz je slaba.A to asi pred mesiacom sa 94,90 MHz ako keby vratila so silou spat a opat je slaba???

*_RDS_*_ (RDS PS) a stále cca 11 sekúnd pozadu oproti 100.7 MHz (Zvolen).
BB má PTY None.

Ide max.10W. V aute to začina šumieť od Zlatých pieskov.. V meste vypadáva už na Karadžičovej.. V interiéri nula bodov kilometer vzdušnou čiarou. Predtým čisté stereo. Aj 93,3 Gagarinova ul. ide slabším výkonom ako predtým.

Pardon, ja som sa pomylil. https://e.dennikn.sk/1944283/novy-majitel-zoznamu-… Potom na wikipedii su dobre neaktualne informacie… https://sk.m.wikipedia.org/wiki/Slovak_Telekom

Vlastnikom radia viva je zoznam a telekom kupil zoznam pred x rokmi… takze tak som to myslel

Vlastní to nejaký Martin Mác. Tento človek vlastní množstvo firiem a pokiaľ viem, tak v Telekome už nemá prsty....
Čiže tento človek vlastní BARKLEY s.r.o., tá vlastní KALSTEN s.r.o., tá zasa Zoznam s.r.o. a tá vlastní Rádio Viva....
Optimalizácia daní ako hrom

Len by ma zaujimalo, preco nevysielaju ani radio text… to su az tak chudobni? Telekom nema peniaze na svoje radio…

Uplne v pohode chyta aj rds na tomto mieste: https://maps.app.goo.gl/meHZ8tRsXRyU6kn66?g_st=ic (asi 40 km vzdusnou ciarou od vysielaca)
podiel [%] celkovej počúvanosti
3. + 4. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň