Diskusia k téme Rádio Wow
Trojbodko keby si sa podpisal tak ti poslem pozvanku k nam na vysielac aby si si to nafotil. Verejnosti totiz nemusia byt zname vsetky okolnosti. Napriklad, ze ideme len do jednej anteny zatial pre pokazeny delic... (Aj sme avizovali ze bude este vypadok ked sa to bude montovat, dovtedy ideme ERP cca 140watt). A co ked Beta a One nejde naplno? Co ked je beta viac rusena inymi radiami a co ked maju inde otocene anteny? Aspektov je strasne vela. Pokial mas moznost vykonat meranie, tak ho sprav a kludne zaves na forum.
Naozaj by bolo vhodne si najskor zistit vsetky okolnosti, kludne u napisat k nam.
Pokrytie nam TUSR vypocital takto a zatial sa teoria spaja s realitou
http://blog.radiowow.sk/wp-content/uploads//2015/0…
Bože, išlo o názor, vyvolaný subjektívnym pocitom... Čo tu hneď prskáte?! Wow môže z takéhoto "obvinenia" jedine vyťažiť - teda, ak neporušuje zákon a nepraží viac. Popri všetkých tých kW sa 150 W môže zdať málo, no na pokrytie stredne veľkého mesta to celkom postačuje. Pokým má antény nasmerované na určitý smer, tých 15 km nie je problém kvalitne pokryť. Vo Fačk. sedle naladíte v stereu brnenské Free, ktoré ide myslím 200 W zo stožiara v meste, čo je okolo 140 km.
prečo by sa mal niekto ospravedlniť... Rád by som si to pozrel ale ani nemusím lebo 2x anténa AKL-1 3.2dB majú tam zrejme Eupen 1/2 tak do 20m + 6x konektor, mali by mať stratu max 1dB = ERP pri nastavených 100W = 166W a to by tam mali mat iba 90W aby to vonku bolo 150W. Neverím, že tak idú... keď teraz majú na vysielači 150W = 249W ak nie viac. Veď EMZ sa dá zmerať aj z cesty a nemusím vidieť ani nastavený výkon.
....sa nikto neospravedlní....kydať na druheho nepodloženymi bludami to Slovákom ide.....
Porovnavat vykon vysielaca podla toho komu to ako hra je naozaj amaterske. A to aj na citatela tohto portalu. Beta a One rock moze ist aj 10kW ale pokial vysielac je nizsie polozeny a anteny smeruju na iny smer ako nam, tak je jasne, ze na urcity niekto pojde lepsie a niekto horsie. Podla testov ide Beta lepsie viac zapad. Wow zasa na vychod. Treba si tiez uvedomit ze wow ide z ineho stoziara na Zablati a aj to ze vsetko je nove a cestvo doladene. som zvedany ci sa niekto ospravedlni za tieto nezmysly ked sem zavesim protokol z kontroly...
Logicky pojde lepsie ten kto ma vyssie anteny. Treba si pozriet ze beta a rock je ba inom stoziari. Wow je vyssie. A to nehovorim o mensom ruseni 106.7. Taktiez smerivanie anten je dokezite. Wow smeruje na dca takze tam zrejme ide lepsie. Vsetko je o vyske, nie o vykone
Podľa toho ako ide BETA a One Rock - WOW ma naložené viac ako má... to nie je 150W. Aspoň 300W tam majú. Podám prešetrenie na RU.
Neviete náhodov či už ide v Trenčíne aj ta druhá anténa na visielači????
WOW v Trenčíne ide len z jednej antény, neskôr pôjde z 2 aj výkon je nateraz ubratý
.....zatial nič moc.Počuvali sme to v robote,kde hučia frėzy a bolo tak jak vyhuliš naplno 64kbs mp3-hudonė nåstroje sa spojili v jeden celok a bolo to prebasovane takže sme preladili na Betu a bolo to v pohode.....
wow MA ovela lepsie pokrytie ako ma Beta fm 90,5MHZ ide aj v žilinskom kraji naladiť,a 90,4 ide krasne aj v nr
Konečne prvé Regijonálne rádio ktoré sa dá celkom dobre chitit na viacerích miestach síce možno niekto počúva aj Betu ale tá ma signál oničom
Ale signál bude v dca ešte lepší lebo je zapnutá len jedna antena na visielači a keď bude druha zapnútá tak signal bude ešte lepší
Asi za 10 km od TN v smere na NVNM je signal zo 106,7 uplne na nic. Kym nevysielal TN islo to lepsie co je pre mna zahadou. Naopak frekvencia 90,4 z Banoviec hra cisto a obcas aj RDS nabehne. Testovane na FM radiu Philips s antenou na streche
Mal som možnosť otestovať príjem Rádia Wow v Ilave a v Dubnici. Tak v Ilave sa dá počúvať jedine v aute, ale nie je to nejaký extra príjem – hralo to v mono a pri jazde niekedy pošumovalo a ani RDS nechcelo nabehnúť. Dalo sa však rozumieť slovu. Na ostatných prijímačoch, ako mobily a CD prehrávače – bez šance.
V Dubnici sa to ako tak dalo naladiť aj na mobile, len tiež pošumovalo , takže niektorí, čo bývajú v panelákoch s oknami na TN, by mohli prijímať signál lepšie. Ale tiež je to len presah signálu, v budúcnosti by si mohli skoordinovať v Dubnici novú frekvenciu, len či majú taký zámer a kedy to bude.
Je aj pri tescu billboard a dúfam že tento rok hitparada top 20 bude stihnutá a hadam sa im vidaria všetky frekvencie čo majú na pláne
Ukazka,ako spustali vysielac v Trencine 106.70.Na siel som to na FB Radia Wow - https://www.youtube.com/watch?v=Y8sThk3afnY :-) :-)
dnes spustili vysielač v trenčíne frekvencia pre trenčín je 106,7 mhz
Buducu nedelu spustia vysielac v Trencine.vcera to Pato Bujna hovoril v koncerte na zelanie.
som si všimol billboard od nubium.sk Nové rádio čoskoro v Trenčíne a bola tam frekvencia 106.7 MHz. :)
dio WOW milujem ale neznašam keď na konci niekedy koncertu na želanie povie niekomu že isto tento hudubní tip tam ešte niako napchám a pesnička začne a je 20 sekund lebo nevide čas
Hladaj prispevok: 07.07.2015 15:32, m.j. [obchod.radiowow.eu]
je to v nom jasne napisane
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň