Diskusia k téme Rádio Wow
chlapci, uz sa fakt nemate coho chytit aby ste mohli pisat tie typicke negativa? Je to ubohe. Ved si spravte vlastne radio a ukazte vsetkym ako sa to ma robit! Vsetci vsetko viete o kazdom radiu... a pritom bud je to vytrhnute z kontextu alebo uplny nezmysel. mali by sem dat PIANO a hned by tu bola inteligentnejsia diskusia a hlavne k veci.
Tak s tou gramatikou si teda ozaj zabil :) Si pozri ich statusy na FB a potom pis o gramatike. Mimochodom uz len v ich oficialnej sprave o spusteni vysielaca, bola v prvom slove hrubka "Y" a mozno este aj je :)) Takze neviem o com pises..
Súhlasím s tebou...
To je typické na tom serveri,ale celkovo aj všeobecne,že máme zvláštnu mentalitu,ale nebudem rozoberať iné veci,som na serveri radia.sk tak k rádiám:
Veľa ľudí mimo BA nadáva,že tie rádia pôsobia na nich arogantne,že sa málo venujú regionom a aké by bolo fantastické,mať tak vlastné lokálne rádio,ktoré by hralo aj hitovky,občas aj altermnatívu a prečo nie aj nejaký blok pre starých rodičov.
Potom sa nájde niekto,kto má vzťah k hudbe,regionu a založí rádio,svojím spôsobom je ten človek z časti dobrodruh a z časti si možno plní nejaký svoj sen.
Chalan sa snaží,rozvysiela to,začne vysielať regionálne bloky,hudbu,keďže vie,že sa hrá na malom piesočku,tak každý poslucháč dobrý,tak proste vznikajú rôzne rubriky,bloky pre mladších,starších a aj starých(jubilanti).
Zrazu však prídu ľudia,ktorí tak strašne plakali,že nemajú v ich regione rádio,že je to celé zlé.
Potom tí istí čo osierali rádia z BA ich zase počúvajú a vypisujú,že škoda,že také rádio neni u nich,super hudba,proste paráda.
Platí tu jedno,aj lokálne rádio sa dá udržať,potrebné je hlavne to,aby ľudia v tej lokalite ho počúvali,to ho vlastne drží nad vodou,pretože napríklad firma z PD dá radšej reklamu tomuto miestnemu rádiu,ako niekde do rádia BA,veď to dá logiku,je to pre nich trefnejšia reklama a ešte aj o niečo viac finančne výhodná.
No a keďže lokálka sa nepočúva,skončí.
Potom ľudia z regionu opäť začnú frflať na BA rádia a píšu,rozprávajú,ako by bolo fajn,mať tak v regione vlastné rádio.
Nuž a takto si tu žijeme...
Žiadne rádio nebude dokonalé a navyše v dnešnej dobe to majú aj oveľa ťažšie a lokálne rádia potrebujú poslucháča viac ako kedykoľvek predtým.
Preto je dôležité ho počúvať,písať aj kritiku,ale hlavne adresnú,priamo ľudom z rádia,verte mi,ak im záleží,aby sa udržali na trhu,každý Váš tip na zlepšenie budú brať do úvahy,keď im 1000-2000ľudí napíše,že to,alebo to sa Vám nepáči,verte,tá relácia či program zmizne.
Myslím si,že rádia ako napríklad Wow,Beta robia čo môžu a ja to odceňujem.
Mato,mne je úplne jedno aké zariadenia používajú,pre mňa je dôležité,že vôbec vysielajú a držím obom palce aj Wowku aj Bete.
Vieš,to máš tak,keď máš príjem 400 euro určite si môžeš dovoliť menej,ako keby si mal 4000 euro...
Typicka ukazka nasej mentality: nariekame, ze nemame co pocuvat... radia z BA su zle, lebo nemyslia na regiony... chceme nase, lokalne... To tito ludia chcu mat radio?!... Fuuuj, to je otras ta nasa stanica... A ti moderatori, no humus... Zruste to, ved to nikto nepocuva (pritom je to z 90% taka ista samohrajka, ako /zrazu ta najlepsia/ stanica z Blavy), skoda frekvencii, na ktorej oxiduju... Hahaha, konecne su v konkurze, nech ich uz konecne vypnuuuu...
Mate aj vy ten pocit, ze to takto u nas vypada? Nic nase nam nie je dobre :-( Sme naozaj taki babraci, ci vieme skutocne makat len pod (mudrym) vedenim zo zapadu?
no "abc" v prvom rade slovenskÝ profesionáli to možno nie sú ale určite vedia gramatiku lepšie ako ty, veľa viete, ale keby ste to mali zapojiť Vy, tak nehrajú do dnes....prečo radšej nepíšte do každej diskusie to pozitívne? veď každé rádio vysiela po svojom, a je ich tu milion, tak nájdite iné a nalaďte si to, ktoré je podľa Vás profi. alebo založte svoje a ukážte slovenskému ľudu ako sa robí rádio...
jednoducho povedane patri do kategorie nizkorozpoctovych radii, svoj ucel to plni, drahu profi techniku si mozu dovolit velke radia. samozrejme mali sme tu lokalky s profi technikou a nakoniec neboli prachy na moderatorov... budme radi ze mame lokalky a ze sa dokazu uzivit
Tak Wow sa skor podoba na tebou popisane lokalky.. Uz pri pohlade na fotky napr. do ich studia vidiet, ake neprofesionalne zariadenia pouzivaju.. Jedina vec, co je tam ako tak profi, je ten Shure mikrofon.. Nakoniec je to pocut aj na ich zvuku, ze je to slaby podpriemer. A k vysielacu tolko, ze na testy by nebrali trojprvkovu antenu na prijem signalu..
ale na displeji je vidno ze prijmaju 90,4,nie 93,6. skor ide o neake testy. na inych foto som videl ze v PE maju ballovaci tuner od suono telecom. Asi si vsetky veci dodava tato firma. myslim ze ine lokalky su nato este horsie, vysielace z roku 1980, 5x opravovane, len nikto nedava foto von. mne sa paci ze nic neskryvaju a posluchaci maju moznost vidiet doslova aky vysielac pouzivaju. pockajme si na finalne foto. isto budu, ked boli aj po spusteni PE.
obavám sa Juro, že to bude finálne foto. Tí dvaja chlapci sú lowcoastáci. Na poslednej fotke uvidíš pri notebooku kanálovú zadrž a biely kábel ide tej trojprvkovej antény, čo bolo na zemi pri aute.
93,6 a 90,5 máš vzdialenosť 26 km
predpokladam ze ked na tuneri svieti 90,4 a v pd vysielaju na 90,5 tak asi ten tuner nieje na ballovanie, skor na monitoring, navyse fotoalbum je zo spustania, tak asi toto nebude final foto
Balovať signál komerčným Pionnerom. To sú iný frajeri. Klobúk dole. Slovenský profesionáli
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.34487947…
Inak podľa FB WOW to spustili 22.03.
a na ktorom kopci si bol? No buď to vypli, alebo idú len na pár wattoch. Pozeral som aj ich stránku a tam píšu, že ešte na vysielači pracujú a dosah sa ešte rozšíri.
V nedeľu som bol na kopci na 90,5 z PD nič,pritom tu idú na FM aj pl,cz,aut,hun stanice.
Predpokladám, že vysielač ide zatiaľ len veľmi slabým výkonom. U mňa ani náznak,(na frekvencii 90,5 skôr počuť rádia z 90,4 - Rabka,Brno), pritom Expres s polovičným výkonom z rovnakej kóty ide s RDS.
Dnes krátko po 20:00 rádio WOW spustilo vysielač v Prividzi na frekvencií 90,5 ,príjemné počúvanie.
V Nitre na Klokočine na paneláku bol 4 kW DVB-T vysielač, v Košiciach na Železníkoch bolo medzi panelákmi vysielacie stredisko Šibená hora, po celom Slovensku množstvo vysielačov, vykrývačov, GSM par metrov nad hlavami ľudí v panelákoch
Technické parametre vysielača:
Frekvencia: 93,6 MHz [FM] Partizánske
Polarizácia: Vertikálna [zvislá]
Skutočný vyžiarený výkon ERP: 1 kW [1 000 W]
Maximálny vyžiarený výkon ERP: 1 kW [30 dBW]
Obmedzenie výkonu v azimute: /220° - 270°/ o 4 dB
Anténový diagram: D
Lokalita vysielača: Partizánske - mesto, centrum
Názov kóty: Námestie SNP 215/7 - obytný dom
Súradnice WGS-84: 18E2229, 48N3730
Nadmorská výška: 292 m n. m.
Výška stredu antény nad terénom: 55 m
Začatie vysielania vysielača: 24.12.2011 o 19.00 h [skúšobne], 12.01.2012 [oficiálne]
Koordinacia je na Partizanske - mesto, takze to bude urcite na namesti na vyskovej. Podla foto na FB je to tak.
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň