Diskusia k téme Fun Rádio
Chcelo by este presvedcit sucasnych posluchacov, aby v call-outoch uviedli, ze chcu sirsi playlist a viac progresu :-)
Mne sa FUN najviac pacilo v maji az novembri minuleho roka, ked call-outy este neovplyvnovali playlist a Joly mal uplne volne ruky. Hudobna dramturgia bola uz v tom case hodne "upratana" :-)
Inac Pato Ziman by sa mohol aspon okrajovo vyjadrit, ako dalej, ved na tieto stranky kedysi chodieval :-)
Joly je dramaturgom vo FUN-ku uz dva a pol roka. Graus sa spolu so Zubakom a Kachutom momentalne venuje produkcii - hlavne pre SHS :-)
Suhlasim ... ved v podstate som to aj ja napisal:
... "Oni vysielaju PRE VACSINU ... a VACSINA xce pocuvat TO, co Fun hra momentalne - o com svedci stabilna, ci mierne stupajuca pocuvanost".
To naformatovanie praveze prebehlo preto, aby to este viac stuplo, minimalne okolo 500tisic posluchacov.
Joly nema zviazane ruky vedenim, ale agenturou Pollack Media Group, ktora vykonava call-outy a na zaklade nich sa rozhoduje, co sa hrat bude a co nie. Ta dramaturgia este definitvna nie je. Mozno sa do eteru vratia aj relacie typu Music Files alebo Kofola on air, ale je to len a len na posluchacoch :-)
"Hudobne chutovky" skoncili NAFORMATOVANIM SA Fun-ka. Je to sice smutne, ale treba si uvedomit, ze MAJITELOV Fun-ka nezaujimaju nazory a pocity mna, Teba, JEDNOTLIVCOV. Oni vysielaju PRE VACSINU ... a VACSINA xce pocuvat TO, co Fun hra momentalne - o com svedci stabilna, ci mierne stupajuca pocuvanost.
pamatate sa ked na funku chodilo fun master mix? ;)
Čo Ti ja viem, no mne sa zdá, že sa dosť zmenilo ;-) Chýbajú mi vyslovene tie hudobné "chuťovky", ktorými sa FUN odlišovalo od ostatných - napr. taká skladba Groove is in your heart. A tiež iné ... to bolo niečo, na čo som sa vždy tešil ... ale teraz :-( Nechcem sa už opakovať. U mňa je dosť veľké meradlo to, že už rádio nedokážem počúvať dlhšie ako 10, no dajme 15 minút.
Že sa Funko až tak zmenilo... Neviem ale čo sa aktuálnych hitov týka,tak keby žiadne zmeny neboli tak by sa hralo to čo sa hráva. Ináč ten Powerplay čo je teraz nemáš šancu na Exprese počuť. Takých skladieb je viac. A zmenilo sa len to,že pred rokom sa hralo na EHR až príliš veľa skladieb starších ako 5 rokov. Teraz je Funko rádio ktoré hrá hlavne aktuálnu hudbu. Na rozdiel od Expresu,ktoré púšťa aj 80-te roky. To je však dané iným formátom a cieľovou skupinou,tú má Funko užšiu.
Niekedy je to fakt strasne, normalne som aj ja uz nasrana, ked ide trebars taky ghetto gospel pomaly kazde 4 hodiny a podobne. Ma ide roztrhnut.. Aj mne je to luto, ze je to tak, ako to je.. Priserne je prilis drsne slovo, povedzeme, je to hrozné. :)) Ale niekdy je to ok, ale lastovicka leto nerobi. Kazdy ma inu chut na hudbu. Kolko ludi, tolko chuti. Berme to tak.
To o tých Chemical Brothers som písal ja :-) A máš pravdu, už nepočúvam dosť dobre, pár týždňov ... jednoducho to nedokážem, keď som totiž počul, ako sa to rádio mení, tak mi bolo fakt ľúto. Inak, chápem, že to nie je Jolyho chyba ... nič to však nemení na tom, že FUN je po hudobnej stránke príšerné. Uff, toto by som pred rokom netušil že o ňom napíšem :-(
Ja len tu trosku zareagujem na niekoho tu, co rozpraval o chemical brothers.. ak si si nevsimol, ti sa hravaju, asi nepocuvas dost dobre. ;) A inak Joly robi co moze, ale ma ciastocne zviazane ruky (...vedenie). A v podstate playlisty za neho robi "stroj", on ich len upravuje, doplna a meni, cize v podstate su pesnicky preddefinovane.. Je to ale skoda, ze uz ani v Telefune si clovek nemoze zazelat pesnicku.. Nie je to uz ono, ale co uz, medialny trh uz je raz taky.
Inak ahoj joly. ;)) cmuk.
Presne tak, ako si napisal. Fun bolo ine radio, a ti ktori ho pocuvali dlhe roky, sa len tazko zmieria s tym, co sa z neho teraz stalo...
Vieš, ono, ťažko sa nereaguje na zmeny, ktoré vo FUN-e nastali, ak som tomu rádiu verný XY rokov, a spomínané rádio ma po rokoch sklame, tak predsa len takýto človek tieto veci vníma citlivejšie. Tu nejde o to, že by som chcel automaticky nadávať, ale FUN urobilo dosť podstatnú zmenu a ťažko sa mi odvyká. Áno, je tu alternatíva, ale ani _FM nie je vždy výhra! Hitových rádií tu máš plnú prdel, ale skutočné "hudobné" rádio tu prakticky nie je (jedine to _FM-ko). Fun prakticky prevrátilo kabát zo dňa na deň: to je ako keby (a teraz to trošku preženiem, tak ma neukameňujte :-) ) na HBO začali dávať od rána do večera filmy typu Ecce Homo Homolka, Slunce seno..., Marečku podejte mi..., čiže už tam nenájdete to, čo do včera áno ... a skalní sklamane opustia túto TV, v našom prípade rádio.
To že hitové rádio hrá hity,je celkom normálne. A rozdiel medzi Expresom a Funkom je aj v tom,že Funko nasadzuje hity do vysielania skôr ako Expres a niektoré sa na Exprese vôbec neobjavia. To je dané iným formátom a cieľovou skupinou. Kto hľadá alternatívu voči komercii nájde ju inde,tak nechápem prečo nadávate na Funko.
Pozri si ich hranost. Je tam dost vela aj rok starych pesniciek. Vlastne to ani nie su pesnicky. To su iba hity.
Nepočúvateľné som chcel napísať... To tá T9... :-)
Vo Fun je dramaturg Joly.A súhlasím s Petrom,Fun je fakt odpočúvaťelné rádio.Aj s tým súhlasím,že majú lepších moderátorov a aj jingle,ale čo sa týka programu,úplne rovnaké,stale dookola to isté,dopravný,reklamy,nejaká reč,dopravný,reklamy...Možno cez víkend niečo iné,ale to je nič.Stereo Mc ani Groove Armadu už dávno nepoznajú...OKEY sa mi zdá byť možno lepšie,ako Fun-toto nikdy nebolo...
Neviete niekto,co je s Petrom Grausom a kto robi teraz hudobneho dramaturga vo Fun radiu?
ty si pamaetas Stereo MC's ? :-)
Musím veru súhlasiť s Palom. Fun si síce upratalo v hudbe (lepšie povedané: vybrali si smer totálnej komercie), ale ide to (môj čisto subjektívny pohľad) dolu vodou. Presne ako píše Palo, je to nepočúvateľné. Z marketingového hľadiska urobili úspešný ťah, o tom ani pochýb, ale roky budovanú poslucháčsku základňu hodili "cez palubu" zo dňa na deň. Čo sa týka porovnania s Expresom, áno - FUN má zaujímavejšie jingle, aj prejav moderátorov, ale s tou hudobu - prepáč - nemôžem s Tebou súhlasiť. Je to nejaký ultra-hit formát s mimoriadne obmedzeným playlistom. Už aj Expres (pravdepodobne :-) ) má ten svoj plnší. V TeleFUNe Ti už ani nezahrajú napr. takých Chemical Brothers či Stereo MC´s! Ja len toľko.
Tvoj subjektivny nazor. FUN si upratalo v hud.dramaturgii, takze uz nehra taky mish-mash ako este pred dvoma rokmi. Ma jasne zadefinovanu cielovu skupinu na rozdiel napr. od takeho Radia Okey. A tych rozdielov oproti Expresu je tam neurekom, aj ked sa na hlavu postavis :-) Porovnaj si progr. strukturu, jingle, prejav moderatorov a aj samotnu hudbu...
no "damy", ono je to taky kolobeh, raz si hore a raz dole
No tak to mas pravdu, ma odlisnosti vela... Totiz Fun je uz dnes na tom horsie ako Expres... Takze dalo by sa povedat, ze Expres je druhy okruh Fun. Takze zrejme tie zanesene usi mas skor ty. Ja som kedysi Fun neustale pocuval a bolo to jedno z najlepsich radii, ale toto co sa s nim stalo teraz je fakt strasne...
Ty si daj radsej vycistit usi, lebo ich mas ocividne zanesene aspon kilom usneho mazu! Keby si pozornejsie pocuval, tak by si zistil, ze FUN ma od Expresu stovky odlisnosti, a to jak v hudbe, tak aj v moderovani, programe, zvukovej grafike atd...
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň