Diskusia k téme Rádio Best FM
Dobry den, cestina Davida Mimru je uplne vporiadku. Vzhladom na viacero podobnych komentarov Slovakov hodnotiacich cestinu, sme si nechali vypracovat posudok na Univerzite v Prahe. Vysledok znie:
Po celkovem vyslechnuti zvukovych zaznamu a po nasledne analyze jejich jednotlivych segmentu mohu konstativat, ze se jedna o zcela normativni jazykovy projev odpovidajici vyslovnostni norme soucasneho ceskeho jazyka, bez pritomnosti rusivych patologii ci snad dokonce fonetickych chyb."
Tolko teda k zdaniam o slovenskej cestine Davida Mimru. Pekny den :)
David Mimra už viac rokov žije na Slovensku, to bude asi tým.
úplný súhlas, tiež som si to včera všimol
to že BESTko vysiela po česky ma potešilo, ale tá čeština mi príde taká, akási....no neviem ako ju opísať....dnešné správy mi prišli, ako keby ich čítal Slovák po česky.....tá čeština neznela česky
Čavte, otestoval som príjem tejto frekvencie od Šarišských Michalian až do pečovskej Novej Vsi.V Š. Michaľanoch mobilový efekt, zašumený signál, pred Orkucanami jeden úsek, kde to išlo dobre, dokonca aj RDS nabehlo, pred Sabinovom slablo a v Sabinove to zmizlo úplne, ale nabehlo rádio Lumen z Michaloviec a išlo až do pečovskej. Jozef
Uz v SNV idu, len smerom na Poprad ich rusi 103,2 RMF
Už beží upútavka, čoskoro už aj Špišská Nová Ves bude Best FM
V Trnave nejde aktualne Best Fm na fr. 93.00.
Uz to je v poriadku... trosku sa nam "uvarila" serverovna :(
V BB nejde aktuálne Best FM na 95.6 MHz.
by už aj Spišská Nová Ves mohla byť Best FM. :)
Nevie niekto preco v Trnave na fr. 93.00 ide len sum?
Spravy vysielaju po cesky - zaujimave.
Dnes medzi 19 h a 22 h vysielali reprízu piatkovej relácie, možno preto.
som si vsimol,ze Bestko ma pekne odflaknuty radio text skladieb,od Zvolena a skoro az po Ba,to vobec neukazovalo presne,co momentalne hrali (bolo tam nazov skladby,co momentalne vobec nehrali)a cele sa to dalo do normalu az ked som v aute chytil ba frekvencie.
Jingle už nie je to, čo bolo - identický zvukový obal rádia. Tu v Ríme na stanici M100 idú identické jingle FUN rádio Slovensko z rokov 2000-2002 (?) - samozrejme namiesto Fuuun ráááádio je emeeee čentoooo. A tiež som už počul na slovenskom rádiu jingle, ktoré roky používa rímske rádio Globo.
Pavol Michalka ide do Vlny, na jeho miesto prichadza Maria Zelinova z Fashion TV
Nie, jingle su od Wise Buddah. Oni robia zvukovy obal stovkam radii, a tento konkretny jingel package pouziva niekolko radii, nielen nase Best FM.
Jingle su odkopirovane od Classic hits 4fm z Irska?
Nepočul som toho českého správara, ale keď čítam na nete diskusie, tak poslucháčom nevadí čeština, ale jeho zlá výslovnosť (nezrozumiteľnosť vyslovovaných slov).
Prečítal som si prvé vety s toho článku aj tie s FB.Slovaci sú ťažký primitivovia a pardon idioti,samozrejme nie všetci, ale väčšina.Ten nápad s českým redaktorom v rádiu je perfektný a bol by som za,aby to neostalo len pri správach.Nech sa nenechajú v Beste takýmito ľuďmi odradiť , pretože to len dokazuje to,aký je tento národ neinteligentny!!!!!
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň