Diskusia k téme Rádio Best FM
http://www.sme.sk/c/7472335/jahnatek-draho-propagu…
Reklama v pesničkách je šialená. Som to púšťal kolegom tu v Taliansku a jeden z nich sa pozastavil nad tým, či to nie je zásah do autorských práv piesne.
Asi si dám "tú námahu" a Best FM popočúvam. Som zvedavý na tie reklamy uprostred skladby. Buď je niečo zlé nastavené v odbavovacom systéme, čo ani neviem či sa to vôbec tak nastaviť dá :-) Alebo žeby fakt taký šialený zámer?
tak vazeni, uz mam toho dost, to co su za sposoby ? zacne hrat pesnicka, prerusite ju reklamou a potom pesnicka pokracuje ako keby ani nebola prerusena ?
(a tu reklamu, ze mame jest ryby, ani nebudem spominat, lebo sa mi zase zvysi tlak)
koncim s tymo radiom, doteraz to bolo to fajn, ale stacilo...
Áno bolo to v rádiu Flash. Dokonca si spomínam, že moderovanie končilo o 21.00 a do cca 22.15 sa mixovalo ručne a potom sa išlo z videokazety. Pri ručnom mixovaní si technik vyberal sám pesničky, ako chcel. Boli to krásne časy. Už sa mi ani nechce veriť, že je tomu 21 rokov dozadu :-)
Noc bola v prvej pol. 90. rokov ideálnym miestom na "vybláznenie sa" dídžeja a technika :) Za jedno sa zdokonaľovali v mixe, no často hrali veci, ktoré by sa inak do éteru nedostali... Zlaté časy vysielania!
V Kikse sa od polnoci na živo mixovalo s cd .
Osobne som to mixoval
Z tých videokaziet vysielalo Rádio FLASH. Aj v KIKS mali skoro počítač na vysielanie.
Už v rokoch ´90-tych, keď sa v noci nevysielalo moderované vysielanie, nebol v štúdiu technik. Nočný mix išiel z videokazety - žiadne časové znamenia, reklamy, upútavky len mix pesničiek (v jednom rádiu na východe Slovenska bolo asi 14 videokaziet kde boli nahraté rôzne mixy v LP režime - 4 hod. kazeta vydržala hrať 8 hod - čiže od 22.00 do 6.00 kedy začínalo moderované vysielanie). Nechávalo sa rozsvietené svetlo v rádiu, aby z ulice potenciálny zlodej mal pocit, že v rádiu niekto je aj v noci. Niekedy sa videokazeta zasekla, a tak bolo ticho až kým niekto neprišiel na ranné vysielanie.
Prvý počítač odbavujúce nočné vysielanie som videl v roku 1997 alebo 1998 v rádiu Vysočina v Jihlave. Spomínam si, že medzi pesničkami bola krátka medzera, lebo softwér nedokázal premixovať dve pesničky naraz. No a potom to už išlo míľovými krokmi čo sa týka vývoja softwéru. Softwer dokázal už aj spočítať čistý čas pesničiek, dokázal si sám vložiť časové znamenie v noci...
Všetky rádiá keď vysielajú nemoderovaný program, nechávajú vysielať počítač. V systéme sú nachádzané skladby, jingle, upútavky, reklamy... No všetko čo ide von. Čo by tam nejaký technik asi tak robil? Ber to však ako názor človeka, ktorý v nijakom rádiu nikdy nebol
vie niekto či v noci je nejaký technik v rádiu ? Napr. v nočnej samohrajke Best FM všetko ide samo z počítača alebo je tam nejaký technik ?
Neviem,ci to niekto postrehol,ale na TV Bratislava este stale bezi stara reklama na povodne Radio Best,co ma prekvapuje,vzdy ked ju vidim.Inac skoda,ze uz nema Best FM dynamicke RDS,ako malo na uplnom zaciatku chvilu Radio Best.
na VIVU .....alebo RADIO10GOLD....a vraj milujeme 80.roky
Tak s tym prosim nieco robte! Zatial som nepostrehol ani jediny pozitivny nazor na tento Vas SK experiment (aj ked toto samozrejme nie je reprezentativna vzorka). Kto chce pocuvat sucasny (aj to je relativne) Desmod, Hex a pod., ma na vyber ine radia. Tazko ocakavat, ze posluchac expresu preladi na Best FM kvoli tomu. Chcem radio s cistym formatom 80-90's. Ak to nebude Best FM, tak pride na rad napr. FUN radio 80-90. Hoci ten komfort v aute to nebude, ale stale to bude lepsia volba. Drzim Vam palce a verim v zachovanie zdraveho rozumu a cisteho formatu :)))
Mne zase vyhovuje súčasné hudobné nastavenie na rozdiel od čias ,keď to prevádzkoval RTL. Celé vysielanie je aj omnoho dinamickejšie. Jedine súhlas zo zaradovaním súčasných SK interpretov to tiež moc nemusím.
ci niekto z BESTka aspon sleduje diskusie a clanky venovane ich stanici..npr. aj tuto debatu.Niekedy to moze byt urcity zdroj inspiracii resp. taka odozva na ich vysielanie
Včera napr. hrali Omegu. Ale aj tak som skoro omdlel, keď som pozeral playlist predošlých dní. "Chuťovky" ako Gladiator, Metropolis a Kuly, či Hex - Keď sme sami, sú ozaj silná káva. Hlavne, že majú nový slogan Milujeme 80. roky.
super B1 res. aj klasické Rádio Best bolo super....tam nebol problém zahrať aj takú Omegu
Tak ako pri všetkých veľkých očakávaniach :( Ľudia pomaly rezignujú, keďže sľuby zostávajú nenaplnené a to, čo bolo "dobré" pred rokmi, už dnes nestačí...
stal za to len v podani by RTL & Co. Po jeho predaji uz za vela nestoji. Palec dolu.
10.20 h IMT SMILE a niekto tu píše že v Play liste nič nevidi!
Viac ako 180 minút hudby zo 70 tych rokov je napríklad v tomto plsyliste, treba mať len tú správnu službu http://open.spotify.com/user/116694193/playlist/5h…
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň