Diskusia k téme DAB/DAB+ na Slovensku
tak to sa musíš sťažovať na Rade...ktorá prideluje frekvencie
Pripomeň mi ktoré FM z Hošťálkovic ide v PP? Všetky sú totiž kolízne so silnejšími stanicami - k dnešnému dňu.
V Poprade ide bežne aj FM z Hošťalkovic,v Košiciach na Ťahanovciach zase Praded na FM,dAB som tam ešte neskúšal
176 km.
DAB+ Hošťálkovice v Poprade pri Maxe.: https://youtu.be/oHqfh7FxzQw
Obraciam sa na majitelov HAMA DIT 2010 alebo2000. Aké mate skúsenosti s prípajaním inter. staníc? Najdem stanicu, dám OK na pripojenie, vyhodí nadpis PRIPAJAM a zamrzne. Trvá to par minút pokiaľ sa spamätá a vráti sa do normalu Nerobí to stále, ale častejšie ako mi je milé. .Začínam si myslieť, že mám chybný prístroj. Robi to aj niekomu inému?. Dakujem.
Mam asi 5 dni Hama 2010, prvy den som naladil 10 DAB radii asi z Krizavy, dobre to hralo ale od vcera ani tuk.Viem ,ze Krizava je v testovacom rezime ,nevie nahodou niekto nieco blizsie.Dakujem
DAB 10C off - v Lužiankach ani tuk...stále im to nejak vypadáva,alebo mi nestačí priložená antena,skôr si myslím že výpadky sú na Zobore...
Celkom ma zaujíma, či sa niekomu podarilo zachytiť DAB z Ostravy... Palo z CA, príp. chlapci z okolia CA/ZA...
To som rád, že to to nabehlo :-)
73
dakujem...dal som manuálne 10C,funguje to,ďakujem za radu.
Skús manuálne nastaviť kanál 10C - QTH mám Chrenovú III a vysielanie ide bez problémov, 73
Určite si skúšal nový kanál 10C?
V Lužiankach by to malo ísť bez problémov.
MUX 10C ide v LV lepsie ako isiel pred mesiacom signal je kvalitnejsi bez vypadkov
Dobrý deň,chcem sa opýtať,kedy sa budú dať naladit digitálne stanice DAB v Nitre a na okolí,bývam Lužiankach,mám rádio Hama DIT 2010,predtým som bez problémov naladil len na priloženú antenu všetky stanice,a teraz nič už skoro mesiac...dakujem za info.
Do nedávna som v Lehote, 10 km od Nitry, chytal DAB vysielanie. Ale, už nejaký čas žiadny príjem. Samozrejme som preskenoval celé pásmo a priíjimač nenašiel ani jednu stanicu. používam Hama DIT 2010, poradíte mi, či treba nejakú antému, alebo čo spraviť... Doteraz som perfektne chytal signál na dodávanú drátenú anténu k prístroju. Ďakujem za nejaké rady.
Ahojte, dávno som sem nepísal. Chcel by som potešiť nadšencov DAB vysielania v Trenčíne, pretože bratislavský vysielač na frekvencii 12C tu ide celkom uspokojivo. Bývam v juhozápadnej časti Trenčína (220 m n.m., výška antény nad terénom cca 8m) medzi panelákmi. Anténa log-per + nízkošumový anténny zosilňovač+ 20m prívod k prijímaču (Onkyo T4030). Úroveň signálu kolíše medzi 50% a 80% - proste stabilný príjem.
Velmi dobra antena zo silovacom pre dab + a tv v aute. Zorro 128db. Teraz som ju kupil za 50$ byvam v Sydney a po vsetkych tych haraburdach z ebay a antenovich zosilovacov toto fakt funguje a drzi skoro stale plny signal. Fakt dobra antena,mala a vykonna garantuju ze je az 4x silnejsia ako hocico co mozes dnes kupit uz len potom rovnaka znacka od nich za 500$ ha ha.
Podľa info čo mám od Quida,tak tá nová frekvencia nejde na plno,vraj im chybaju akesi filtre aby im to neliezlo do okolitých kanálov,takže čo sa týka výkonu ide to zhruba tak ako predtým,aspoň tu kde bývam medzi NR a ZM určite.Takže treba čakať.
podiel [%] celkovej počúvanosti
4. vlna 2023 + 1. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň