Diskusia k téme Rádio Vlna
Pokiaľ sa dnes nedočkáte štartu stanice Rádio Vlna, potešte sa neoficiálnou verziou štartu: http://goo.gl/lNleJe
Hej hej, na kubínskej 87.90-ke už idú - momentálne ide repríza svojho času úspešnej relácie starého Twistu - Šum Twistu. :)
Klud, Roman si robi srandu, nic nejde, po funkcnych frekvenciach ani stopa ;)
čau ide naozaj sitno 105,1 FM asi napísal už idú a hrajú a je to pravda daj vedieť tu na tej stránke,,dakujem,čau
Chýba promo, nevidel som ani jeden billboard, marketing alebo niečo.
Nebude spustená pretože ak by zajtra začínali tak min. 2 dni pred štartom by zapli vysielače. Treba otestovať vysielače veď sú roztrúsené po celej republike nie všetky sú dostupné. A inak keď štatovala Antena tak ju promovali na sesterskej J and T.
zatiaľ idú asi len v tvojich predstavách.....
ešte nič, som zvedavý na 99.6 v Čadci....či bude nastavená tak, ako bola VIVA, dokonca sa ani nemiešala s 99.7 Katowice PR3 ....
Ináč vraj má všetky ich frekvencie spravovať Towercom.Lebo v Čadci šla VIVA z vysielača Expresnetu na "Jurošáku", oni dokonca myslím aj obhospodarujú 91.8 Radio_FM
Podla toho co mam info tak minimalne o jednej moderatorke môžem povedať, že sa vôbec nehodí do toho konceptu čo deklarovali v krátko spustenom internetovom streame....ale budiš
podla mna urcite nestihaju start 12.1.2015 lebo vysielac 101.8 bratislave len aj teraz vecer sumi
ved to tak ma vela firiem.. ty by si nechcel usetrit ak mas moznost a mas vela zakaznikov? :) napriklad aj orange to ma tak ciastocne podchytene..
čaute a bude vysielať alebo nie ako to vidíte všetci toto rádio od pondelka malo už vysielať 12.1.2015 a podľa vás bude alebo nie..
Myslím, že za súčasného stavu (na satelite po Vlne ani chýru ani slychu + údajná neprávoplatnosť rozhodnutia o pridelení frekvencií) je pondelňajší (12.1.) ostrý štart Vlny skôr utópiou.
Tatry sú tak isto ich, keď sme pri tom. Uvidíme aké bude rádio Vlna (aby som písal niečo aj k veci)
To, že z Jemných sa stane možno /pokiaľ im to RVR odklepne/ schránková firma na Cypre považujem za vrcholnú nehoráznosť nakoľko Jemné sa fyzicky nebudú sťahovať na Cyprus a tam vysielať pre obyvateľov Cypru, ale stále ich podnikateľská činnosť zostane na Slovensku len s rozdielom iného daňového zaťaženia...žiaľ takéto a iné ďalšie nehoráznosti sa môžu diať len u nás...
ja mam obavy ze z tatier spravia o chvilu disneyland..
Mám obavy že budeme mať rovnaké druhé JEMNÉ.
V texte na medialne.sk sú nepresnosti.
Rozhodnutie, ktorým frekvenčná sieť po bývalej Vive definitívne pripadla Corporate Legal-u nepadlo v žiadnom decembri, ale ešte koncom októbra - viď správa tu: https://www.radia.sk/spravy/3165_najvyssi-sud-dnes…
Navyše nechápem ako je možné, že rozhodnutie spred cca. dva a pol mesiaca, voči ktorému nie je možné sa odvolať, ešte do dnes stále nenadobudlo právoplatnosť.
na medialne.sk je uvaha ze mozno sa este nic nespusti - lebo nie je stale pravoplatne rozhodnutie najvyssieho sudu ktory rozhodol ze pridelenie je OK, tak ako vzdy, zostava len cakat ...
Ja si myslím, že dôvody názvu Vlna sú vcelku jednoduché - vcelku sa hodí k formátu (aspoň ja mám ten pocit), podobá sa na Vivu (líši sa len v 2 písmenách), dá sa s ním celkom dobre pracovať (napr. ste na Vlne "niečoho", názvy programov/rubrík typu "niečo" na Vlne, alebo: nočné/večerné vlnenie, atď.), nie je zbytočne komplikovaný...
A že momentálne ešte "nejde" ten názov až tak do uší? Je to len o zvyku. Veď ako išiel na začiatku do uší názov Viva? Veľa ľudom pri jeho uvedení vyvolával skôr pomyslenie na hitový nemecký TV kanál s videoklipmi, ako na nejaké oldies rádio.
A podľa mňa názov Vlna dali preto, lebo z fyziky vedia o bezdrotovom šírení zvuku v priestore na diaľku prostredníctvom rádiového žiarenia/ vĺn a takto slúži ku komunikácii. A to umožňujú vlnové dĺžky a frekvenčné spektrum.
Pre upresnenie informácii pridávam link http://sk.wikipedia.org/wiki/R%C3%A1diov%C3%A9_%C5…
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň