Diskusia k téme Rádio Vlna
A ved ja chapem, ze sa robia rozne prieskumy a call-outy, to funguje aj u nas uz roky. Predpokladam, ze take Best FM si tymto tiez preslo a pozri si ich playlist. Je to uplne niekde inde a daleko pocuvatelnejsie, nez ten "vyber" Vlny. A snazia sa oslovit v podstate tu istu cielovku. Dalsia vec - 3 x som sa zucastnil telefonickeho prieskumu, kde mi servirovali uplne otrasne skladby a nedokazal som si tam nic poriadne vybrat. Potom o com su tiez tie prieskumy, ked Ti rovno oni nachystaju nejaku vzorku a uz ta je velmi uzka a nedava prakticky moznost vybrat to, co sa mi paci? Vopred sa urci, z coho si mozem ako respondent vybrat. Tak sa ale netvarme, ze call-outy su nedotknutelna vec - "bozie" slovo pri vybere hudby :) Ludia na kadeco prikyvnu, lebo nevidia "za roh", nedostanu tu moznost. Zaverom musim uznat, ze asi nie som bezny konzument hudby, nezozeriem hocico, co radio naserviruje. Rad si vyberam a hudobne mi sedel kedysi Twist, Viva ako-tak a dnes najskor Best, Fun 80-90's a dobru selekciu robi aj radio Sever... a v poslednej dobe aj Retro. Preto chapes, ze Vlna je u mna mimo misu. Uvidime, kolko ludi si najde.
co vies o tom, ze to chcel viackrat kupit isty pan, byvaly majitel Jemnych. Co vies o tom, na com stroskotala kupa/predaj? Co vies o invektivach a prehnanych narokov zo strany majitela a prevadzkovatela Vivy? Ludia z Vivy sa prirodzene branili, tak ako sa budes branit Ty, ked Ti oznamia, ze danu firmu v ktorej robis chce kupit niekto, kto ju akoze chce polozit na lopatky. Nema zmysel riesit detail, ked o nich nevies vobec nic.
mbfin: attaky, treshe a release trosku nesedia, nejake expazie, a gaty , inac v pohode. Nieco z toho casom isto bude, Inac zvuk pri masteringu znie v studiovom prostredi a inac po flushnuti digitalnym axiackym konvertom a trasou na Kamzik Pamatam si E2, ktora v prve dni znela ako z kastrola,a to riesili najdovsiu generaciu celospektroveho procesora neviem aku super kvaitku .... a hamba. Akurat su ludia, ktori chapu ze zo dna na den veci nejdu,a su ludia co ja na tom odbavovali ...
ale ludia z vivy zacali ako prvi kydat, ak sme uz pri tom kydani, co ty nato? tiez som vyjadril nazor, za ktorym si stojim a stat budem. najprv zacnem proti niekomu brojit a robit kampan proti a potom sa ku nemu pojdem zamestnat? aj to o niecom vypoveda, je to smutne...je to na zamyslenie...ja len tolko na tuto temu k tomuto radiu a k tymto ludom, vivakom...
a čo hovoríte na zvuk,z technickeho hladiska?
Potom zacni robit osvetu medzi potencionalnymi posluchacmi radii. Radio tu uz davno nieje na to, aby robilo hudobnu osvetu. Radio je tu preto, aby oslovilo cim sirsiu populaciu, a tympadom si zarobilo na svoju prevadzku, ludi, prieskumy, marketing, PR akcie.Su to spojene nadoby, a nielen vo Vlne, ale vsade. Pozri sa, ake mala cisla v poslednych MLL Viva a s tym hudobnym zasahom aky mala.... ma to zmysel?? ma zmysel robit osvetu,a ist do hudy ktoru malo kto poziivne vnima??? ja si myslim ze nie.
priklad:
darmo budes vyrabat doma v pekarni rozky s horcicou, ked ti ich nebude nik kupovat.... budes ich dalej vyrabat a predavat z presvedcenia, ze je to to najlepsie co existuje?? Ako dlho prezijes, ako dlho budes do toho nalievat svoje vlastne peniaze?
Su tu v diskusii aj ludia, co maju zdravi pohlad na vec, a su tu aj uleteni. To je v kazdej diskusii, ved sme ludia. Mame iny pohlad na vec. Ked som tu zbadal diskusiu na temu Vlna, nedalo mi reagovat. A neda mi nereagovat na nedotiahnuty sound, ktory plava, processing mikrofonov este nema finalnu podobu atd atd. Su to ale veci, ktore sa musia po par dnoch dotiahnut, lebo su iste specifika vysielacov, tras a Axiakonvertorov, ktore maju svoju dynamiku. Malokto si vie dane nieco nasimulovat, a chalani v RS maju tiez len svoje moznosti (co aspon ja viem). Ak ten projekt ma nieco dosiahnut, musi nejak zacat. Toto radio zacne najskor zarabat po prazdninach, ked budu rozvysielane frekvecie, ked sa do marketingu naleje x tisic € , kym neprebehnu dalsie testy na ludoch ohladom hudby, moderatorov, grafiky hudby a inych maskrt. Pri kazdom projekte si musis nastavit latku startu,a od nej rast vyssie, a nie padat. Hudba sa posunie dalej, vyprofiluje si posluchaca, ktoreho si chce najst, ale az ked bude prdiet na cele Slovensko , a nielen na BA. To radio nieje pokracovanie Vivy, nieje to to, ze niekto pajcol archiv hudby a ide dalej. NIE, to je projekt od zakladov novy. A to je ten rozdiel. Ze tam robia ludia ktori su spajani v Vivou. Ti ludia su moji byvali kolegovia z Radia Twist. Preco sa to potom nespaja s radiom Twist??
Add Majak: mozno dana produkcna spolocnost v Holansku ci kde to bolo robila aj dane radio, co je na tom cudne??? Ked si kupis jogut DANONE s obrandovanym logom Tesca, tak tiez zatym hladas nejake WAU?? ... bezna vec v tomto svete
MirozPN : mne ti pride tvoj koment tak trosku smiesny. Ako som mal z teba dojem, ze Ty z penazi nezijes, a neriesis, co zajtra. Aj ludia pracujuci maju rodinu, deti, platia hypoteky, podnajom, inkaso, dokonca aj za tu vodu. Preco by nezobrali pracu, ked im ju niekto ponukol?? Dnes robim v Siemense, zajtra v Skodovke? Ludi predava sikovnost a nie sympatie. . Ti ludia su tam, dostali prilezitost, normalny clovek ako fanusik radii im musi drzat palce a nie kydat na nich.
Nie, urcite nechcem, aby to zachadzalo do osobnej roviny a neznizujme sa prosim debatou k tomu, ci ma niekto v hlave nasrate. Vsimni si, ze som na nikoho neutocil, hodnotil som zatial cisto playlist. A ten je srackovy a stojim si za tym ;) A nie som ziadny extra alternativny posluchac, len som trosku viac narocny, v porovnani s tymi, ktorym staci milion krat omielany Michal David, Abba, Desmod, No Name a pod. Mam rad starsie veci, ale svedomitejsie vyberane. V pripade Vlny absentuje schopnost nacriet trochu hlbsie do archivu a vybrat nieco ine, nez notoricky zname odrhovacky. Ale na to tu mame ine radia, takze ako-tak na vyber mame. Len som prosto sklamany, cakal som nieco viac.
Sám som zvedavý či bude nejakým spôsobom fungovať obmieňanie hudby, lebo ak bude poslucháč počúvať to isté aj o pol roka, o rok, dva, tak to nie je boh vie čo. Z tohto hľadiska sú rádiá Fun a Expres na tom lepšie vďaka tomu, že sa tam nasadzujú novinky a aspoň nová hudba sa obmieňa. V rádiách kde je len hudba z knižnice, ako Jemné, Anténa Rock a najnovšie aj Vlna je to po čase stále to isté
konkretne hned toto na zaciatku https://www.youtube.com/watch?v=Okh1pzcnT8g
a ja že odkial mi je to známe... hej antééne Bayeern.
inak nepripomina este okrem mna aj niekomu inemu ten ich dzingel "raaadio vllllnnaaaa" zo znacnej miery antenne bayern?
naco vivaci liezli do viva metropol? takto pochovali aj skvele superadio, to tiez uz nikomu nevadi? ano, islo im len o dobre plateny job a potrebuju pre vlastne potesenie, ked ich bude pocuvat cele slovensko, su to obycajni prospechari a nie radiovi zanietenci, chuti im moc a peniaze...
Tak určite si bývali Viváci povedali, lepšie stála platená robota, ako nejaké vyplakávanie za projektom, ktorý už zrejme neožije a predsa len, byť zamestnaný v celoploške je niečo iné ako vo vive metropol, ktorá vysiela len v Bratislave. Myslím si, že sa ale Expres a Rádio Slovensko nemusia obávať konkurencie, teda že by sa vlna ocitla na prvom či druhom mieste v počúvanosti.
O čom ty tu pišeš ? Tí ludia chceli zachranit staru Vivu , to sa nepodarilo, preto pokracovali vo Viva metropol, lebo chceli robiť radio. Ale podmienky neboli vyhovujuce , ba priam demotivačne . Ty by si robil vo firme ktora nema buducnosť? ktora ti neplatí na čas ? Tvoje peniaze za tvoj čas a namahu? nechapem prečo sa čuduješ že tí ludia odišli a našli si novu pracu , novu motivaciu, nove vyzvy........a čo sa zmenilo ? a že prezliekli kabaty? to vedia len oni,Ty do toho nevidiš,preto Ti to ani neprinaleži komentovať PS : fantomas - maš uplnu pravdu a suhlasim s tebou na 100%
no som veľmi zvedavý do kedy naštartuju ostatne frekvencie a s kadiaľ si zabespečia moduláciu ked už to maju na sateliteastra z noveho transpondera v novom formate Družica: Astra 3B (23,5°E)
Frekvencia: 12 363 MHz
Polarizácia: Vertikálna
FEC: 3/4
SR: 29500
Norma: DVB-S2
Modulácia: 8PSK
za aku dobu to stihnu zrealizovať no možno aj motyka vystrelí
mne len velmi zvlastne pride jedno zistenie, ze ti, ktori sa bili za vivu a robili rozne strajky a podobne tanecky, su zrazu v radiu, proti ktoremu tak bojovali, ktore pre vznik podla nich je protipravne. vsetci plakali za vivo, odmietali novy projekt a nove vedenie a zrazu su v tom zlom aj oni sami. ako je to vobec mozne? co sa zrazu zmenilo? ci sa len kabaty prezliekli, ako sa to na tom nasom malom slovensku bezne robi...
Niekedy v miulosti sa v radiach riadili intuitivnym nasadzovanim skladieb tj bol nejaky cloviecik, nadavalo sa mu hudobny dramaturg a ten na zaklade svojich schopnosti a rozhladu plnil radio hudbou. Bola to doba, dajme tomu 20 rokov dozadu, kedy internet nebol v takom rozkvete tj ani pristup k hudbe nebol taky jednoduchy ako je dnes. Doba pokrocila, a isto vieme , ze k mp3s sa da dnes dostat jednoducho, tj budovanie si vlastneho archivu je teda uplne easy. Za tych par rokov, co som na tomto svete som zistil, ze hudba co sa paci mne, nemusi sa pacit mojim rodicom, mojej zene, nebodaj detom. Kamosi pocuvaju nieco ine. Preto mi z toho laicky vychadza, ze vacsina z nas ma rozny vkus-> mimochodom aj ten hudobny.
Kedze doba zltych, biely a cervenych embeciek 120L skoncila, tak aj sposob fungovania radia je mierne odlisny ako bol pred 20 rokmi, nebodaj 10 rokmi.
Evosonic, pises o srackach. Chcel by som ta vidiet, ako predstupis pred tych par x100 ludi, ktori si tieto sracky vybrali, a povies im "ludia, tak co steee, ved to su sracky !!!! " Vysledok si uz domysli sam....
Kedze viem, ako funguju Jemne , Antena Rock a teraz aj Vlna, a poznam ludi co okolo toho robia dost osobne, tak aj poznam sposob, akym sa hudba v tych resp. v tom radiu riesi. Istotne to nieje tym, ze kto sa ako vyspi tak to si tam do rotacie nasadi. Prebieha a bude prebiehat okolo nasadzovania hudby taky proces, o ktorom sa Ti ani nesnivalo.
Preto podla tvojich nazorov sa mi vnara myslienka, ze Ty len ani netusis, ako funguje radio , a hlavne ak po 60 minutach vysielania analyzujes, ake sa kde sracky hraju. Odvazne si dovolim tvrdit, ze mas v hlavne nasrate sam, ale to by som bol velmi osobny a to veru nechcem byt
Co sa tyka profilu hudby, resp. playlistu. Ja neviem co sa tu nad tym ukajate. Hraju co hraju, co si poriesili na testoch na ludoch, ktori su medzi nami. To ze to je prvy nastrel hudby, ktora sa po istej dobe rozsiri a vyprofiluje , to je vec druha. Kazdopadne, ked sa niekomu nepaci, nech si ladi nieco insie .
Par diskutujucich resp. sebaukajajucich mi pripomina toto diskusne forum pred 10 rokmi, kde sa odrbavali na Jemnych melodiach. A kde su dnes Jemne??? No na stabilnej pozicii ..
Otazka, kde bola Viva pred tym, ako ju vypli? Hllboko pod svojimi moznostami. Otazka zostava,kde zacne byt na konci roka, ked sa objavi v prvych MML
Teda nič moc s tou hudbou. V priebehu hodiny väčšinou len naše skladby ako I.M.T. Smile, Silvia Slivová, Elán, Adam Ďurica. Dosť jednostranný playlist na môj vkus.
zatial sa moc neodvažujem hodnotiť nakoľko fungujú ani nie 6 hod. to si vyžaduje trochu času.....čo sa signálu týka tak 101,8 bola v okolí LV vždy na slušnej úrovni /darmo 100kW dostrelí pekne ďaleko/
Jedinu informáciu ktoru maju na stranke je frkvencia na ktorej vysielajú aj tú majú zle zverejnenú 101. MHz mali by si to opraviť na 101,8 MHZ
Suhlasim,nech vysielaju CZ a SK hudbu,ale nie tak casto a hlavne kvalitnu.
AC Oldies format - Gold AC (tiež Oldies AC) kombinuje AC a oldies. Novinky sa objavujú výnimočne a s veľkým oneskorením. Orientuje sa na najstaršiu časť poslucháčov AC (30 – 60 rokov).[1]
Radsej keby zahrali nieco ine,ked idu s presahmi do dneskajska a nie slovensku kravinu Taslera!!!!!
Počúvam cca dve hodiny a zatiaľ mi to na oldies formát nejako nesedí.
Hrajú omnoho viac z čs.tvorby ako len dvakrát za hodinu ako to bolo na Vive. Tej zahraničnej hudby a hlavne hitov overených časom z rokov 70tych, 80tych a 90tych by mohli dávať viac.
rádio Vlna ponúka hudbu od 60tych rokov až "po súčasnosť"
A uz to klincuju Ivanom Taslerom!!!!!Pekny oldies Format!!!!!
Evosonic podla mna myslel skor na to,ze ked sa jedna o Oldies AC format,tak tam predsa nema co hladat nejaka nova skladba,ktora je omielana na vsetkych ostatnych staniciach.Ale zatial som fakt nepocul nieco dobre zo 60-70 rokov,nejaky dobry rock and roll alebo veci ktore prave oldies radia hravaju.No ak to zaklincuju blbostami typu Desmod,Kirscnerova a podobne SK kraviny,tak dakujem pekne.Potom sa Evosonic pravom rozculuje.
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň