Diskusia k téme Rádio_FM
Onedlho už budeš písať z iného, však? :-}
btw, z tohoto compu pisu aj dalsi, takze nie som saaaam :)
Majlo, preco sa skryvas za iny nick??? Inak, zdravim, som zvedavy, ako Ti to pojde v _FM....
v zmysle ako sa to zmenilo oproti par mesiacom dozadu, teda kym nebol aktualny format... preto som pouzil spojenie, co sa deje s funkom... :) len tak na vysvetlenie
Clovek z Funradia pise, ze "co sa deje s funkom?" Tak toto je fakt sila! Ale mas pravdu.
tak to si dost mimo, staci sa pozriet na to, co sa teraz deje s funkom.... jednoducho cisla nepustia a jediny, kto ma na taketo nieco priestor a hlavne povinnost, je prave niektory z okruhov verejnopravneho rozhlasu... t.j. v tomto pripade prave Radio_FM
prečo tazko? no tak neviem FM je podla ma aj preto mensiu počuvanost lebo je okruh SRo a ludia SRo velmi nemusia vecina aspon to vidno na tom ako všetkym okruhom klesa počuvanost a sukromnym radiam sa lepšie uzatvaraju zmluvy s firmami su lepšie sutaže atd
Ja si osobne myslim že Rafio_FM by sa ovela lepšie darilo keby nebol okruh SRo ale sukromne radio
OMV a FOCUS - oba prieskumy potvrdili podstatny vzostup. Hoci sa konkretne cisla Medianu a spominanych prieskumov lisia, v pripade mapovania trendov sa OMV nezvykne mylit.Focus ako nezavisly prieskum to potvrdil. Pockame na junove MML.
Keď ide počúvanosť zo 4,5 na 4,0% tak to asi vzostup nie je. Kde si na ten vzostup prišiel? Čo sa toho nárastu týka,určite to nemôže byť behom pár mesiacov. Ale v jednom sa s Tebou zhodnem,treba počkať. Ale aj niečo pre to urobiť. To samozrejme platí pre ľudí z rádia.
http://www.medialne.sk/clanok/c.php? clanok=1425&vrubrike=9
Odporucam precitat
A kolko casu treba podla teba na zisk dalsich posluchacov? Tvoj projekt by ich mal po roku a pol s alternativou kolko percent?
Pokial dobre vnimam, FM, zaznamenalo poprvyraz v dvoch prieskumoch vzostup. Este si treba pockat.
Nikdy som v tejto diskusii nepísal,že chcem aby _FM bolo hitové rádio. Vždy som vravel že FM je alternatíva ku komerčným rádiám a tak by to malo byť. Tvrdím však,že majú na viac ako 4%. Ako kexxx vraví,ani UC rádia nejdú cestou intuície. Aj _FM by malo byť bližšie k poslucháčovi,aj keď k inému ako komerčné rádiá. Nech ide k tej skupine ako doteraz,len nech skúsi aj inú cestu. To je všetko čo sa tu snažím napísať.
nech je to tak ci onak hlavne nech neutrpia ludia, ktori maju uz dnes toto radio ako jasne No1.
Blbost- pokial viem, na call-outox ide aj FM4 a nemam pocit, zeby hrali nekvalitnu hudbu.Call-outy nemusia byt nastavene len na to, aby sa hrali hity, ide o to, ze radio sa viac trafi do vkusu svojej cielovky, ak xce _FM oslovovat alternativne zameranyx posluxacov, tak sa budu testovat pesnicky, ktore su tejto cielovke urcene.Novinky sa budu zaradovat intuitivne a nexaju sa par tyzdnov rotovat a ak v call-outox vyhoria, tak sa prestanu hrat. Takto to funguje aj u mnohyx UC radii, v zap. Europe je uz intuitivny marketing zriedkavostou...
Inak 2 najviac sa podobajuce radia su Expres a Viva.
FUN sa od Expresu odlisuje tym, ze hra hlavne aktualne veci, kym Expres ma vo vysielani zhruba 50% stariniek z 80-tyx a 90-tyx rokov. Som pocas sviatkov xvilu pocuval Vivu a mal som pocit, ze je to 2. okruh Expresu...
Lubos, pracujes v radiu, alebo si dalsi medialny odbornik od sustruhu? Callouty jednoznacne prinesu ktoremukolvek SK radiu jediny vysledok - max. male odchylky - vid Fun a Expres, dve najviac sa podobajuce radia u nas. Huste rotacie a pitchoviny pre hlupakov, ziadne intenzivne nasadzovanie noviniek (neurazme niekoho, pre Boha!) a koniec MUZIKY, ostanu len hity. Z takych expertov ako ty mi je smutno. Mozno to myslis dobre, ale to neznamena, ze blbo z pohladu nas, ludi co mame naozaj radi HUDBU. Radio_FM je teraaz tak akurat
viac ako 3 krat denne by podla mna nemalo ist nic
pocuvam v brne jedno radio, kde neexistuju nijake ackove a beckove rotacie a to sa mi tiez nepaci - sice je to pestre, ale clovek absolutne straca hud. prehlad, ked nepocuva radio cely den
mne sa v poslednej dobe velmi paci playlist nme radia, ale pochybujem, ze by tu na slovensku mohlo mat nieco teke uspech....zatial
Ešte som chcel povedať že nie som z Ghany. Mám predstavy o _FM,v tejto diskusii ich rozoberať nebudem. Tú Ghanu si si mohla odpustiť. O mojich predstavách môžeme diskutovať s Tebou alebo s efem-om cez mail,o to však záujem asi nebude. Ináč som z. .. To je jedno.
Aj UC rádiá môžu fungovať na call-outoch,či nie? Ale tá liana má pravdu. Načo sa koncesionár stará. Veď verejnoprávnosť znamená že v rádiu si budú vysielať to čo uznajú za vhodné a poslucháč či súhlasí alebo nie je jedno,len nech platí. Tak je milá liana? Čo zlé vidíš na call-outoch a mapping study?
Ja viem, ze mate vela roznych rubrik a niektore su fakt velmi dobre (Focus, Music education, fresh_fm). Ine zase az take dobre nie su (mozno aj su zaujimave, ale nie su dobre podavane). A mate aj kvalitne spravy, aj ked ja by som chcel aj viac podrobnejsie ale ako si uz napisal, asi by o to nebol zaujem u inych posluchacov. Je mi samozrejme uplne jasne, ze kazdemu posluchacovi sa neda vyhoviet na 100 %. Kazdy ma predsa ine predstavy. Ja napr. nesuhlasim s LuboTSom, ze by mali byt vyssie rotacie. To by fakt nebolo na nic dobre. Hudba je na _FM jednoznacne najlepsia zo vsetkych radii. Tak nech sa vam dari a dufam, ze nas posluchacov bude raz aj 10% a ze vas nezrusia.
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň