Diskusia k téme Rádio_FM
Aspon napis meno, ked mas take silne reci. Nech vedia v SRO, kto bude mat najblizsie padaka.
Hahahahahaha. Klud slecinka, pohar vody alebo rovno sprchu :-)
Ty sa nevies dockat ako keby si nevedel rozchodit, ze maju malicke rotacie a vela pesniciek.Jasne. Este callouty a hned budu v efemku rotovat NoName a Superstar, sem tam La camisa negra. Najlepsie 5x denne ako vo funku.
Starostlivy Lubos.Zaloz si radio v Trstenej ci z akej Ghany si a urob si dvakrat mapping study.
Mapping Study v rádiu _FM? Bolo by načase. Kedy začne a kto by tú analýzu robil? Som presvedčený že intuitívny marketing nie je správna cesta ani pre _FM.
Fakt by si bol za to, aby sme hustejsie rotovali mensi balik pesniciek, hoci kvalitnych? Mozno nam to ukaze mapping study, uvidime. Ale jednym z dolezitych atributov Radia_FM je dnes prave nizka rotacia skladieb= znacna pestrost a blokovanie stereotypu.
Rubriky sa opakuju 2x denne, aby ich zachytilo viac posluchacov.Logika nasho share dokonca veli zaradit ich aspon 4x, ale to by uz asi fakt bolo privela, presne preto mame aj napr.rotacie hudby nizsie ako ine radia.
cit Ikser: viac informacii z roznych oblasti (hudba, sport, pocitace, auta,
HUDBA - rubriky : "Music education", "hudobky_fm", "musiqlist_fm" plus nova hudba "fresh_fm"
SPORT: "sportoviny" - ano, jedna tema viackrat za den -opat aby to zachytilo viac posluchacov (sportoviny zatial nepodcastujeme), ale na sporte pracujeme - kvalita feat.kvantita
POCITACE, PC svet, technologie - rubriky "Focus_FM" "Klik_FM" a najnovsie aj "Phone_FM"
Politicke komentare - fakt nie sme presvedceni o tom, ze nasi posluchaci chcu pocuvat okrem bezneho spravodajstva politicke komentare v hudobnom radiu.Hm.
AUTA - toto je dobra inspiracia, Ikser, vdaka.
Ikser,napriek unave si to skomponoval velmi solidne:-), hoci niektore veci vidime inak.Vdaka za postrehy.
Ja si praveze myslim, ze by malo byt odlisne nie len v hudbe, ale aj v inych veciach. Jednoznacne by malo byt denne vysielanie pestrejsie. Je tam sice dost vela rubrik, ale tie sa pocas dna casto opakuju. Namiesto toho by tam mohlo byt viac informacii z roznych oblasti (hudba, sport, pocitace, auta, ale aj politicke komentare). A mohli by pri tom spolupracovat aj s inymi okruhmi rozhlasu. Ja viem,ze vela veci, ktore som spomenul tam uz je, ale su na velmi nizkej urovni. Zoberme si napr. len taky sport. Ten isty rozhovor sa opakuje aj 3 krat do dna. A teraz je to uz aj tak zbytocne, ked maju podcasting.Okrem toho, je tam pocas dna az prilis vela sutazi o vstupenky na podujatia v Bratislave. Toto konkretne pre mna, nie je velmi zaujimave. Takze denne vysielanie by podla mna malo pozostavat z kvalitnej hudby a kvalitnych informacii. Ospravedlnujem sa, ze tento prispevok je trochu nesuvisly, ale som uz unaveny a idem spat. Ale dufam, ze som podstatu vystihol a budem spravne pochopeny.
Lubo-cim je (okrem hudby) oproti _FM odlisne vysielanie cez den v Okey alebo Fun?
Nejdem písať o večernom vysielaní. To by mohlo byť. Denné vysielanie sa mi zdá,ako keby v FM-ku nepovažovali za podstatné. Rádio by si malo povedať pre koho chce cez deň vysielať, zanalyzovať si tú svoju skupinu (ani nie tak vekovú,možno alternatívne zameranú) a podľa toho sa správať. Možno by sa denný playlist zúžil,ak by však kvalita zostala,prečo nie... Uzavrel by som to tak,že je čas niečo urobiť s denným vysielaním. Som sám kto si to myslí?
FM4 a aj BBC-Radio1 idu cestou call-outov. Lenze ako uz poznamenal pilot, BBC R.1 hra cez den tak ultrakomercny CHR format, ze aj nase FUN je oproti dennemu playlistu BBC Radia1 este alternativa :) FM4 zas profituje z toho, ze vysiela odpojovane vysielanie pre narodnostne mensiny zijuce v Rakusku-kedysi to bol samostatny okruh-BDR.
Ak poznas strukturu FM4 tak by si mal poznat aj ich playlist - u nas by take radio nemalo ani 2%, urcite. A BBC1 ma cez den superkomercny format neporovnatelny s _FM, kopa britney a Westlife.
Lubos, ako by vyzeralo tvoje ponatie?
btw 4% rok po kompletnom relaunchi to s tymto typom dramaturgie vobec nie je zle.Stale pred Twistom urcenym vacsim masam.
Ty si asi zjedol rozum. Odborník na 12-tu. Ty si asi nepochopil čo som tým chcel povedať - tým, že je _FM verejnoprávne -to v prvom rade znamená, že vysiela zo zákona - ďalšie veci tu nebudem riešiť, pozri si zákon. Ide o to že sa nemusí zaoberať príjmami z reklám a môže vysielať to čo iní neponúknu.
Hovori Ti nieco pojem verejnopravne a komercne medium? Asi nie :))
Dnes ma zasiahol spravodlivý (aspoň dúfam) hnev. Prečítal som si zopár tunajších diskusií a z niektorých ľudí je mi vážne smutno.
Moje konštatovanie možno vyznie nekriticky, ale najprogresívnejšie rádio na Slovensku je pre mňa Rádio_FM. Ešte treba určite vylepšiť deň a máme tu nie len alternatívne ale exkluzívne rádio, ktoré nám na Slovensku ponúkne naozaj hudobné vzdelanie. Aj mne sa kedysi páčil Elán, ale je kopec novej fantastickej hudby a ja prostredníctvom _FM získavam rozhľad, o akom sa mi ani nesnívalo. Nezavrhujem, ale ľutujem ľudí ktorí dokážu v kuse počúvať odrhovačky z Expresu, Vivy, Okey a podobných. Tie rádia z takých ľudí žijú. Žiaľ presviedčam sa, že na Slovensku ešte nevyrástla generácia, ktorá by sa naučila POČÚVAŤ. Dopravný servis, správy, info zo showbizu, má každé rádio, ale NOVÚ hudbu má len _FM! Dúfam, že sa zodpovední zobudia a nebudú chcieť toto rádio - chvalabohu verejnoprávne - zrušiť, zničiť, či poslať do horúcich pekiel ako pán "inteligent" Machaj. Práve od človeka, ktorý sa snažil ako dramaturg ponúknuť alternatívu v STV -Metro (čo zas taká sláva nebola) by som to nečakal. Je mi jedno, kto čo počúva, je to len na ňom či podľahne čoraz uniformnejšiemu tvaru komerčných rádií. Ja som rád, že tu Rádio_FM je a dúfam, že tu ešte dlho zostane a vychová si poslucháčov, ktorým sa bude páčiť aj iná hudba ako"melodický popík" väčšiny. Apropó. podľa prieskumu MVK mu stúpla počúvanosť zo štyroch na šesť percent! Nová generácia prichádza...
Vie mi niekto povedať akú počúvanosť a podiel majú BBC Radio 1 v Británii a FM 4 v Rakúsku? Idú aj tieto rádiá cestou intuitívneho marketingu? Ja si na rozdiel od Marcela nemyslím že _FM ide správnou cestou. Podľa mňa sa dá urobiť alternatíva ku komerčným rádiám ktorú by počúvalo viac ako 4 percentá... Ako to však je inde?
toto leto bude financne narocne: chcem absolvovat pohodu, zakovic, rockfest, DM aj MA a este FM4 frequency alebo Sziget, asi budem musiet nieco ubrat......bohuzial
aspon, ze 3 najlepsie sk festivaly su v TN kraji, a teda nemusim daleko cestovat
je to vec nazoru, mne sa B.E.P. pacia....
Uz si ix videl live???
B.E.P su u mna v priorite az na 3. mieste,ale segra ix dost zerie :)). kazdopadne, budem sa snazit aby som sa na D.M. a M.A. dostal...
Ak mozem poradit, tak na B.E.P sa vykasli.
No pokusim sa, lenze xcel by som stihnut aj Depesakov + aj B.E.P. Ale M.A. su prioritou.... :))))
Aj ja sa tesim, dufam, ze sa mi to nebude kryt so skuskami...
:((((
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň