Diskusia k téme Rádio Expres
Hmmm, takze Expres je najzaujimavejsi, najlepsi atd... zasa vymyvanie mozgov jak svina.. a ze reportaz o RADIU_FM by nemala zmyslel- hahaha- ved prave _FM je najzaujimavejsie tym, ze dava priestor aj nekomercii... takisto aj o FUN by mohla byt reportaz- je najstarsim sukromnym radiom v SR, jeho moderatori su momentalne najvyxytenejsimi na Slovensku a pocuvanostou stale patri do TOP3 sukromnyx stanic...
Vopchali sa vedeniu Expresu do zadku, ked natocili reklamu na radio, kde popri STV pracuju. To je vsetko.
Myslim, ze toto hovori za vsetko- len tak nahodou- skuste hadat, odkial su Stubnova a Slanicka :))))
Vážený pán Ihnát,
ďakujeme Vám za Váš názor, na ktorý sme pôvodne
vôbec nechceli reagovať. Nemali sme na to dôvod.
Príspevok o Rádiu Expres sme nakrútili na základe dohôd medzi
naším vedením a vedením rádia Expres, ktoré Vás vôbec nemusia
zaujímať ( a ani členov našej redakcie )a sú riadne zmluvne ošetrené.
Snažíme sa robiť príspevky o najlepších, najzaujímavejších a najznámejších.
Minimálne do jednej z týchto kategórií Rádio Expres spadá.
Nevidíme dôvod robiť príspevok napr. o Rádiu Twist, FM atď.,
keďže majú nízku počúvanosť, vďaka ktorej pravdepodobne
neoslovia toľko našich divákov. Aj keď na druhej strane je tej počúvanosti
škoda, pretože medzi súkromnými rádiami je zdravá a dravá
konkurencia to najlepšie.
redakcia eXtra
Michal Slanička - redaktor
Barbara ©tubňová - dramaturg
Mam pocit, ze momentalne uz nepanuje medzi mediami taka nevrazivost a spolupracuju medzi sebou aj tie media, ktore by sa este pred 2 rokmi povrazdili :))))
Verejnoprávna Slovenská televízia a verejnoprávny Slovenský rozhlas sa nemajú v láske. Dokonca to ani netaja, hoci dôvod ich "nelásky" je pre mňa tiež záhadou. Naopak, skutočnosť, že rádio Expres má k STV bližšie ako ostatné komerčné rádiá som si tiež nemohol nevšimnúť. Pravdepodobne si vedenie STV a rádia Expres rozumie lepšie a zároveň si viac vyhovujú.
Zaujímavý jav na slovenskej mediálnej scéne je fakt, že TV MARKÍZA si najviac hneď po družobnom rádiu OKEY rozumie so Slovenským rozhlasom, s ktorým spolupracovala na projekte "POMOCI VYSOKÝM TATRÁM" a tiež nedávno pri predaji rozhovoru s Bushom komerčnej Markíze na miesto verejnoprávnej STV.
markiza,okey,casopis markiza,agentura forza - su medialne a aj vlastnicky prepojene media.
no ak bolo vyrocie, tak preco nedavali reportaz len z tej akcie, ale navstivili aj studia expresu a tlacili ludom do hlav napr. "vodici maju toto radio radi" a podobne s prepacenim sracky? toto mi napis. Este v nedelu som pisal do Extra, este sa neunuvali odpovedat. Preco? Som zvedavy, ze ak FUN, Twist alebo ine radio bude mat vyrocie, ci to uvidim v Extra.
este osobna otazka na teba: na ktoru zakladnu skolu si chodil/chodis? lebo su tam dost nekvalitni ucitelia, usudzujuc podla tvojho pravopisu.
(dufam, ze mi porozumel, ze co sa ho pytam :-)) )
Hmmm, ten tvoj prispevok mal opat hlavu apatu- Okey je previazany s Markizou- verejnopravne medium teda STV nema co robit neplatenu reklamu komercnemu radiu...
A ti si najprv over fakty. Vzdy ked je nejake vyrocie tak a je pritom nieco zaujimave tak to robia telky. a ked sa menila koliba na okey tak to bolo stale v telke tak haa.
To ostatne su radia pre "pre siroke masy" ako napr. Expres, co je 1. extrem a ten 2. sa vola Radio SiTy- to je radio pre "vsetkyx a nikoho" :)))))))
No nasiel to svoje- je dost relativny pojem- na moj vkus tu absentuje kopa radii, ktore by boli specificky zemerane napr. na urcite styly hudby, na urcitu skupinu posluxacov... zo slov. radii to ako-tak splnaju _FM, FUN, B1, DEVIN, REGINA, REBECA a este aj LUMEN....
Priatelia, páči sa mi Vaša polemika o rádiach. Len tak mimochodom zamyslel sa niekto nad tým prečo je v éteri toľko rádií. Podľa mňa jednoducho, aby si každý našiel to "svoje" a nemusel, ak nechce, počúvať to "zlé". Ja tomu hovorím možnosť výberu. Ak sa niekomu zdá, že ho manipulujú, stačí tak málo. Preladiť. a ten kto si to neuvedomuje tak mu to je asi jedno. Stačí mu možno dobrý pocit. Takže "dopočutia"!
Xlapce nezabudaj,. ze FUN vysiela len pre urcitu skupinu ludi, podobne ako RADIO_FM ci RADIO B1, preto nikdy nebudu mat 700 000 posluxacov- EXPRES hra vyvarene hity ako pre pubertakov, tak aj pre seniorov.... a jeho vysielanie postrada akekolvek prvky nejakej program. struktury ci zamerania nejakej relacie len pre urcitu skupinu posluxacov....
Hej, FUN o 5 bolo sxvalene RVR... a islo podla pravidiel...
expresbb: relacia Fun o 5 (tak sa to spravne pise) - radio malo s STV podpisanu riadnu zmluvu, takze o ziadnej nezaplatenej reklame nemoze byt ani rec! S prichodom Rybnicka sa rusili viacere relacie a toto bola jedna z nich. Over si najprv fakty a urob uz preboha nieco so svojim pravopisom, je to na zaplakanie.
A co potom vaz nazor na Fan o 5 Ktori davala STV pred par rokmi to bola reklema ako bomba a napriek tomu nema Fanko Viac posluchacov tak co? Haa
Expres mal vzdy co docinenia so skrytou reklamou- ci uz vo vysielani radia alebo prave takyxto clankox, ktore ho propagovali v motor. casopisox ako dopravne radio, hoci od toho je uz na mile vzdialeny...
Co povedat na Expres? Co sa tyka dopravneho spravodajstva, tak to berem, v pohode, zide sa. Kazde radio by malo mat podla mna svoj profil. Ale hudbu robit v exe nevedia, to si musime priznat (ovsem, ak nemate "nast", ktori to zeru). Som zvedavy, dokedy mu toto "prvenstvo" vydrzi... Ci to nebude casom nieco podobne, ako s Twistom, ktory ma pekne problemy (pomaly sama komercia)...? Keby som si mal vybrat radio, no, neviem komu by som dal svoj hlas...
asi pred 3 mesiacmi v casopise ProfiAuto bola reportaz o najpocuvanejsom radiu na Slovensku....myslite na SRo? chyba, bolo to o Exprese. ked som tam napisal, tak sa mi autor clanku ospravedlnil tym, ze sa vyskytla chybicka-skoda len, ze asi 4x v clanku....no co uz, expres vymyva mozgy aj takymto sposobom. Neviem, ci tento casopis spolupracuje s exprdom, ale napriklad AutoAktual/Auto motor a sport spolupracuje so Zakrutou, ale vsetko je oddelene reklamnymi blokmi, v casopise ma Zakruta zaplatenu reklamu...
exshit to ma zadarmo???
Exot na teba je skoda stracat rec... teraz maju navstevnici tohto fora dokonaly obraz o tom, co moze s clovekom urobit pocuvanie Radia Expres- t.j. dohnat ho az do sialenstva... :))))))
Len som zvedavy, ze ked nam takto zdivie tyx 700 000 ludi, bude treba kopu psyxiatrov- preto by uz mala vlada vyhlasit medzinar. konkurz :))))))
Ako už tradične sa pridávam k Evosonicovi. STV nemá čo v Exprese hľadať, nech idú do SRo. Chcel by som vedieť, ako k tomu prišlo: Expres si to zaplatil, alebo je to iniciatíva STV, alebo je to v rámci "kartelovej" reklamnej dohody? Uvidíme ako bude to Extra vypadať, ale myslím, že to bude na podnet na Radu RTV. Neplatím si STV na to, aby tam takýmto spôsob robili reklamu rádiu, ktoré jednoducho nemusím (a to som napísal veľmi jemne).
BTW: Exot, ak si myslíš, že FUN vymýva mozgy, čo potom robí Expres? Ja by som to vedel pomenovať veľmi presne, ale nechcem byť vulgárny. Mimochodom tebou menované rádiá sú pre mňa dve najhoršie rádiá u nás.
Tak toto ma vážne nasralo. Čo má čo STV chodiť do Expresu a robiť tam o nich reportáž. Expres je samostatné komerčné médium, ktoré takto získava bezplatnú reklamu vo verejnoprávnom médiu - a to ešte aj v početných upútavkách. Za toto by som STV-éčku naparil riadnu pokutu. A že je Expres najpočúvanejšie rádio ako argument neobstojí. Tak potom nech idú aj do FUN-u, to je zas najdlhšie vysielajúce súkr. rádio v SR. A vôbec, nemajú čo chodiť robiť reklamu komerčným subjektom.
A ešte moja subjektívna úvaha, prečo je Expres najpočúvanejšou súkromnou stanicou. Medzi toľkými poslucháčmi Expresu sa nájde aj množstvo inteligentných a vysokoškolsky vzdelaných ľudí. A možno medzi nich patria aj exot, či expresbb. ;-) Lenže títo ľudia majú v prevažnej časti dňa inú náplň, než cibriť si hudobný vkus a uvažovať nad kvalitou hudobnej produkcie. Proste si pustia popri činnosti automaticky rádio Expres, ktorý chŕli notoricky známu hudbu + primitívne odrhovačky, ktoré si môžete kedykoľvek zapískať (ak sa Vám pačia :-)). Teda nič náročné, a hlavne pre tých, ktorí vnímajú hudbu ako sekundárnu kulisu. Na druhej strane, aby som to vysvetlil, my, čo počúvame FUN alebo _FM máme tak isto svoje aktivity a časovú náplň, no sme pravdepodobne trochu vnímavejší a citlivejší, čo sa týka výberu hudby. Čiže zvládame aj iné hudobné kúsky, ktoré zas iných asi vyrušujú. Vychádzam z toho, ako podaktorí expresáci nádávajú, že tá "naša" hudba sa nedá počúvať. Už je to raz tak, a teším sa na ďalšiu výmenu názorov :-)
PS: hoci počet poslucháčov Expresu narastá, ja sa medzi nimi s určitosťou neobjavím - to len pre prípad, keby moje predchádzajúce slová nechali niekoho na pochybách :-)))
podiel [%] celkovej počúvanosti
4. vlna 2023 + 1. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň