Diskusia k téme Fun Rádio
Kde kopiruju X ty blbecek? Schvalne, vymenuj mi aspon 3 veci, ktore Fun kopiruje od Expresu...
hmmm, zaujimava teoria, inak ale neviem preco by mal byt X nervozny. vsak FR ma 14% a X 21%, to je rozdiel niekolko 100 tisic posluchacov, nechapem co sa vam na FR paci. To ze kopiruju X? ze hudba a zabava, a zatial iba reklama a nuda. X to toto leto rozbehol na vybornu, to treba uznat
funko je najpocuvanejsie radio v bratislave???...vau! blahozelam...
mimochodom, expres zjavne zmenil hudobnu dramaturgiu. podla songstru hrali v kazdom mesiaci 1000pesniciek teraz ich je nad 600.. a mam pocit ze sa hudobne priblizili viac k FUNku, takze ERxpres je zjavne nervozny...(moj osobny nazor). .a myslim si ze viem to priblizne porovnat, kedze v praci nam hra expres a oproti minulemu letu je to dost ine... a dokonca na exprese zacali hrat innu amazing, minulotyzdnovy NLH, co si myslim ze je naznak kopirovania, asi nechceli iba FUNko hralo dobru skladbu, ktoru oni nehrali.... ak by naozaj chceli zahrat novinku tak by podla mna nasadili 10 minutes.. tiez moj nazor..:D:D
O akej rane to tu furt melies? Ked cisla su de facto rovnake ako v minulom prieskume, dokonca o 0,2% vyssie. Uz som to raz pisal, odliv bol u posluchacov nad 30 rokov, ktori sa vratili k Expresu. E2 Funradiu ziadnych posluchacov nezobrala!!!
Stuplo o 0,2%, E2 o 0,3%, to su de facto staticke cisla a ako pisal Pe3k nic nevpovedajuca hodnota. Ale dobre mily anonym, necham ta v tom,kludne sa potlapkavajte v E2 po pleciach a onanujte nad tym, ako ste vzali Fun statisticky zanedbatelnych 2000 posluchacov :-D
Sa tu hadate ako sliepky o zrno... Desatinove posuny su najma v letnom obdobi uplne prirodzene, ludia venuju viac casu inym cinnostiam, nez je vysedavanie pri radiu. Pri pocuvanosti pol mil. ludi je pohyb o 10 tis. uplne zanedbatelny.
A na margo E2 - s kampanou bez ducha a stvavym podtonom si ludi viac odlakaju, nez pritiahnu... Pre mna radio bez napadu...
najnovsi prieskum potvrdil ranu pocuvanosti FUNku.... a pomaly rastie E2... a ak FUN cakalo rast pocuvanosti vdaka ich televiznej kampani MY SME HUDBA MY SME ZABAVA tak sa asi preratali,,, ta nevyrazna kampan im akurat tak zobrala financie .. ktore budu teraz potrebovat...
Cisla su z prieskumu Radia a Fun tam nestupa.
Ale OK, never mi. Raz uveris :) S panom bohom idem od vas.
Ty mas prosimta ake cisla k dispozicii? Tie od agentury JBP? Pretoze v tych oficialnych Fun dokonca v cielovke 14-19 vyraznejsie posilnilo. Navyse E2 zobrala Fun az 2000 posluchacov, co je statisticka nula!!! Posluchacov stratilo Fun najviac v cielovke 30-45, pretoze to boli hlavne prebehlici od Expresu, ktori sa vratili spat k oranzovym. Takze jedine, kto sa tu strapnuje si ty, mily anonymny C1. Doteraz som si myslel, ze fetuje len vedenie Lagardere, ale z tych drog uz ocividne davaju ochutnat aj ich slovenskym zamestnancom :)
a ako narastla E2 ked sme pri tom? Nijak... Program nula bodov, kampane podpriemerne, moderatori hroza...
Prosim ta, nestrapnuj sa. E2 uz realne berie cisla ostatnym radiam... Viditelnejsie to bude zrejme ked za zverejni 2+3. vlna MML.
Ale nejaky trend by malo byt mozne najst aj v 1.+2. vlne, uvidime co prinesie.
toto iste ste pisali aj ked E2 zacinala, pritom pozrite kolko kleslo fun, malo 15,9 -15,7 -15,0 a teraz 13,7,
Ziadna rana.... E2 sice jemne narastie casom ale len jemne a rozruch neurobi, obucha si hlavu o strop a tam skonci. S tym, co robi bez sance. Lepsie cisla mal predchodca.
Icescrat tomu sice zrejme nerozumie (to s jednou pesnickou za hodinu je blbost), ale ty tomu rozumies este menej.
Ano, Fun Radio uz ranu o ktorej neviete dostalo. Neviete o nej nie preto ze by bola tajna, ale preto, ze to co sa zverejnuje su len dve MMLka dokopy (resp. tri vydania prieskumu Radia) v cielovke 14-79. Naozaj sa skuste poskladat na to aby ste si kupili jedno kompletne MMLko a budete sa mozno velmi cudovat.
Jak ty tomu paradne rozumies, radost pozerat. co myslis pod "dalsou ranou" pocuvanosti? fun radio uz nejaku ranu dostalo, nejaku tajnu, o ktorej my ostatni nevieme? citat: Mozno keby jednu starinu za hodinu nahradili novym hitom...och, ty dilino, tocis o niecom o com nemas kamo ani zdanie.
biscuit: CHR robi E2. ale nerobia ten format velmi cisty, preto je otazne ako velmi sa chce FUNko priblizit k tomuto formatu. Lebo ak ho spravia cistejsi ako E2 pridu o starsich posluchacov a to by bola dalsia rana posucanosti... jednoducho, teraz to maju v pohode, mozno keby z playlistu nahradili jednu starinu za hodinu novym hitom tak by to clekom stacilo...
Narast pocuvanosti Fun Radia bol sposobeny najma pokrivenim trhu, rozhodne nie tym, ze by mali dobre nastavene pravidla. Potom to vyzera tak ze v 20-40 padaju a naberaju to v starsej cielovke.
Teraz ked na nich zacala utocit Europa 2 (a podla MML a prieskumu Radia sa jej to dari, skuste sa namiesto dristania zlozit na to aby ste si kupili cele cisla a zistite ako to je naozaj; spojene vlny, bez rozlisenia cielovky vela nehovoria) tak zrazu musia robit naozaj CHR radio (namiesto ich sialeneho pokusu o boj v Hot AC) takze musia uz aj normalne nastavit pravidla. Lenze je lahsie tych posluchacov stratit ako teraz ziskat spat.
Hudobna dramaturgia sa prirodzene vyvija-keby tie predchadzajuce pravidla neboli dobre, tak asi by Fun nemalo taky narast pocuvanosti. Ale doba sa meni a mapping study je od toho, aby zachytila zmeny nalad a vkusu posluchacov. Navyse, konkurencia v Hot AC je teraz uz dost silna, takze zrejme sa Fun opat pomaly ale isto posunie viac k CHR :)
knaan ma intro... vo FUNku sa teda deju v poslednej dobe veci.... asi konecne prisli na to ze tie ich pravidla za vela nestali...
a k tym moderatorom: jeremy preboha nie!.. on mi pride... taky expresacky... taky slizky... a Didiana by sa podla mna hodila k mimovi do malej rannej show... ale nvoe moderatorske tvare sa na slovensku este vzdy daju najst.. len treba poriadne hladat.....
Jasne, ber to len ako moj subjektivny nazor, proste Cuco mi nikdy nesadla a Efa uz tak nejak za posledne 2 roky jej vysielania zacala stracat dych. Ked urobilo Fun v roku 2007 tie drasticke programove zmeny, tak on air zostali len ti najlepsi z najlepsich. A mne to takto vyhovuje :)
Btw. Zabudli sme na Kavu, ta podla mna potencial ma, spolu s Mimom by A + S nahradit kludne mohli :)
o tom kto je viac "vyhoreny" vo Funradiu, by sa dalo polemizovat velmi dlho. Ak to berieme vekovo, 30 nieje vela na moderatora Funradia. je to stred. Vyhorenejsimi mozu byt ini, vekovo starsi napr. Dida ci Marcel. Toto su ale ludia, ktori stale maju co povedat do eteru a stale ukazuju ze su fun a robia zabavu. Keby aj Efa a Cuco mali dostat prilezitost znova byt on air, inak by tomu nebolo, fun a zabava by bola na 1. mieste. A pokial je vo Funradiu fun, nemozem hovorit o niekom ze je "vyhorety" a uz nema co povedat cielovke.
Matus byvaval v rannom magazine na jednotke, tusim, ale neviem ci tomu teraz tak je nadalej.
Clovek sa tu dlhsie neukaze a medzitym tu prebieha diskusia o nahrade A+S. Myslim, ze o tom je este predcasne diskutovat... snad sa vhodni adepti najdu,aj ked je to teraz tazke. Liahne dobrych moderatorov, radia Flash a Forte su fuc a v samotnom Funku tych moderovanych blokov moc nie je.
A ku konkretnym moderatorom - Jeremy je fajn vo WCHS, ale aby moderoval rannu show,neviem-neviem, Cuco a Efa su uz vyhorene, tam suhlasim s nazorom nizsie. Matusa tazko posudzovat, vo Fun in CS nema tolko priestoru,a by sa realizoval, mne ale to jeho moderovanie pride celkom uchazajuce. Btw. V ktorej telke Matus moderuje? Zajo mi nikdy moc nesedel, prisiel mi tak trochu hulvatsky...
@poznam pravdu - zaujimave, kde ty poznas pravdu a vies ze niektori spominani boli inde a nepresli a v domovskom radiu, prave vo Funradiu o tom nevedia.... Fakt zaujimave... :)
@S je niekto koho by si si vedel predstavit v eteri Funradia?? Mozes uviest daky priklad? zeby Rakovsku?? :)
@Marek - Kika byvavala na Joj Plus v eurovyhercoch, neviem ci to ale este byvava.
@Laura - Jeremy, vo WCHS OK, aj niekdajsie Lovin´fun-y aa dvojica C&J (sí-džej) to bolo, čo už asi nebude. Zajo - ten ma asi dost prace v marketingu ako moderovat v eteri.
Ale co nieje, moze byt.
este ma v zalohe Jeremy - ho a Zaja. Zaja som videla moderovat sukromnu akciu a velmi sme sa bavili, aj ked je pravda, ze k radiu sa moc nehlasil. Inak Efa - Zajo poobedia sme si dost uzivali. Taky protipol proti Adele a Sajfovi. Efa by mala ist do eteru aj hned:)
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň