Diskusia k téme Europa 2
Ako kedysi napisal nick biscuit o Okey - uplne zbytocne radio. Zmenou formatu na E2 sa mozno akurat zvysila uroven zbytocnosti.
Suhlasim s tym, ze o polnoci zanikli styri radia. Avsak kategoricky odmietam tvrdenie, ze potom zacalo nove radio.
Myslel som kampaň pred začiatkom vysielania.
Pri pohlade na Europu 2 mi napada len ze to je vlastne taky stream Fun radia, Top 20 bonusovo aj s moderatormi. Rotacie su naozaj moc huste podla mna. Uvidime ako na to zareaguje prosty slovensky lud :)
Uz bude neskor, stari posluchaci im po vcerajsku urcite odisli a novych bez kampane len tazko ziskaju. Moderatorska zostava je nieco tragicke.
Ad. hudba-ta zatial tiez nie je testovana na slovenskom publiku, takze je to len styl pokus-omyl :)
...ako náhle prešlo o pol noci všetko na jemné melódie začala dosť veľká reklamná kampaň v TV takže hneď sa vedelo o novej stanici.
JM mali kampan hned od zaciatku, navyse velmi dobre vedeli, do akeho formatu idu :)
No a Jemné melódie nemali ani to odpočítavanie, proste o polnoci zanikli štyri rádiá a začalo jedno nové.
kampan urobia asi az po uvodnom vychytani chyb... Otazkou je nakolko sa to podari u tychto moderatorov, jedno plus ma ale hudba.
No narocny asi nebudes,skor myslim, ze prazska odnoz Lagardere ma Slovakov stale za Hotentotov zijucich na stromoch :-D
Neviem prist na to aky zmysel ma odpalit novu znacku na trhu bez toho, aby o tom realne ten trh vedel (ludia z radia.sk nie su vzorka),nikto o tom nic nevie, ani bilboard, ani tlacoviny, ani len jazda reklamneho auta v style kozky-perie, nic, len countdown na webe bez jasneho odkazu. Cele nepripravene, uponahlane, dosekane na kolene, bez precizneho Slovensku adaptovaneho formatu, bez kampane, s objektivne tragickymi moderatormi, mne to nepripada ako cesta, ktorou sa ziskava vztah posluchaca k novej znacke. Som velmi narocny, alebo niecomu nerozumiem v tejto branzi? Rad sa poucim.
Som zvedavý s akou kampaňou prídu a kedy. Ináč na facebooku si už nejaké to promo robia
Tak to sa Ti podarilo, thumbs up :)
To nebude potrebne. V Lagardere by si mali co najskor spomenut na slavny vyrok kpt. Pickarda "Resistance is futile" a naozaj postavit ine radio, ako sa teraz tvaria, ze idu stavat. :)
No ved take iluzie si nerobim ani ja, zeby im RVR tie zmeny neodklepla. To by sa museli Expres a Fun poskladat a RVR podplatit, aby im tu licenciu nezmenila a tym uviedla Lagardere do totalneho chaosu :)
Take iluzie si nerobim ani pod vplyvom drog. Vsak RVR im nedavno opat priklepla vsetky kmitocty do poslednej duplicity, pricom s. predsednicka sa pomaly urobila pri rozjimani o ich etickom kodexe. A last but not least, pokial moze slovensky eter zasvinovat nieco take, ako Je__e Melodie, a dokonca si byv. majitel mohol dovolit taky adrenalinovy krok ako vratit vsetky licencie, opat sa o ne uchadzat, a RVR mu to odklepne "ocistenu" licenciu, akekolvek uvahy tymto smerom su na urovni uvaj o uspesnej invazii do New York City pomocou plti. :(((
Ale ja sa najviac pobavim, ked si nove slovenske vedenie da urobit studiu a zistia, ze nasadenie Europy2 na Slovensku bol krok uplne vedla. Alebo este lepsie, keby im RVR neschvalila zmenu nazvu a formatu :)
aktuálna skladba sa dá vidieť tu: http://www.europa2.sk/player/fm/
Na českej E2 píšu čo hrajú a na našej je stále len maxximum muziky.
Že my vám hrajeme. :-D Hráme mala povedať. :-)
Súhlasím, malo byť vedenie ktoré by si dalo urobiť štúdiu a podľa nej mali Okey preformátovať prípadne zdokonaľovať ten ich poprock. Nájsť vedenie a povedať im že tu máte rozbehnuté rádio, chceme výsledky a zisky je nejaké zvláštne...
Ale potom mali najprv najst vedenie a rozbiehat to... Jednak to pripravnej faze evidentne nie je dotiahnute a jednak sme ini ako oni a kdesi som o pisal, ako cech moze slovakom vysvetlovat, ako moderovat... To mi pride mimo.
Kým rádio nemá svoje vedenie, nemá zmysel im dávať 100 dní, české vedenie s tým veľmi hýbať nebude. Keď bude mať rádio slovenské vedenie, potom im daj 100 dní, ak sa potom nebudú veci hýbať nejakým smerom, treba to skritizovať poriadne ako sa dá
treba im dať,ľudovo povedané tzv.100 dní,aby sa etablovali.Sami budú môcť veľa vecí ešte poupravovať(či k lepšiemu alebo horšiemu,ukáže čas),takže treba čakať aspoň do marca.Aj mne ,priznám sa najviac na týchto freq.sedela KOLIBA,ale čas sa vrátiť nedá,takže počkajme....
podiel [%] celkovej počúvanosti
4. vlna 2023 + 1. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň