Diskusia k téme Europa 2
No tento cesky model sa mi velmi paci a dufam,ze to tak aj ostane.Dufam,ze ked pride slovenske vedenie,tak to nepokazia a budu sa drzat toho,co sa vysiela v cechach.
Presne tak to maju na E2 v CZ
vsimli ste si nedokoncene jingle a zrychlenu reklamu?
zajtra budú na E2-ke.
Zatím to je česká Evropa 2. V Česku je Evropa 2 bez zpráv, bez informací, bez dopravního servisu. Jenom hudba a soutěže. Dále zábavné rubriky, které rotují pořád dokola. Takže zatím máte doslova českou verzi. Ale asi se to změní a Europa 2 se bude muset přizpůsobit Slovensku. V Čechách měla Evropa 2 kdysi i zprávy celý den, mnoho informačních rubrik i dopravní servis. V průběhu let to všechno zmizelo, protože tuto funkci plní jiná rádia, třeba Frekvence 1, která je rovněž celoplošná a patří stejnému majiteli jako Evropa 2. Ale myslím si, že do nové Europy 2 budou Češi investovat a budou chtít úspěch, takže pokud bude Slovensko vyžadovat zprávy i dopravní servis, tak to tam dají. Především budou muset najít moderátory, kteří budete chtít a znáte je. Ale to spíš čeká, myslím, na manažery Slováky, které hledají. Zatím to skutečně dělali lidi z Prahy, ale už vědí, že musí do vedení sehnat Slováky.
europe2
12.12.2009 22:28, Mark [adsl-dyn165.78-99-93.t-com.sk]
chyba viac moderatorov, viac relacii, spravy, dopravny servis... ale dufajme ze sa spamätaju...
Európu 2 máme už pár hodín. Čo sa hudby týka, ako sú nejaké rozdiely medzi Expresom a Funkom, tak sú nejaké rozdiely medzi Funkom a E 2. Program je ešte zavčasu riešiť, nevieme aký bude ten najdôležitejší, teda ranná show. Zatiaľ je všetko možné prevzaté z Česka, keď bude mať rádio nové slovenské vedenie, môžeme očakávať že sa rádio môže približovať k slovenskému poslucháčovi, teraz možno ide podľa štúdie ktorú má česká E 2. A tu je ďalšia vec, Expres, Fun, JM ale už aj SRo majú štúdiu, teda majú zmapovaný slovenský trh, takéto niečo E 2 zatiaľ nemá, to možno bude až úloha pre nové vedenie a možno podľa štúdie vyjde, že musia ísť trošku inou cestou. Alebo možno sú na ceste ktorá im umožní prežiť, treba čakať na nové vedenie a sledovať kroky ktoré bude robiť.
No uvidíme ale ten začiatok teda normálne som sa Barbory Rákovskej zlakol ked zakričala do toho mikrofonu ako z nejakej krčmovej párty!
To Europa 2 Stred a Východ na satelite je asi kvôli deleniu reklám a čo sa týka RDS na niektorých "menších" vysielačoch ako Martin - Kľačianska Magura alebo Lysá pravdepodobne treba RDS preladiť manuálne preto to oneskorenie zmeny RDS. Asi :o)
Nahral som spolu asi hodinku, tak ak má niekto záujem, tak si to môže stiahnuť tu: http://leteckaposta.cz/687038984
veď vám aj závidíme. Keby išlo Go Deejay aspoň cez satelit bolo by super.
Zaujímavé bolo, keď moderátori hovorili, že ľudia na rádiách už majú napísané Europa2 a mne tam svietilo stále Okey (93,5) asi až do pätnástej.
Hudba - dobre že hrajú sem tam aj niečo tanečné, aj keď mohli by viac a aj niečo ako trance, alebo dance - napr. Velvet, Ultrabeat, Activ, Above & Beyond... . Vadia mi však tie rnb a hiphopové sr...čky čo púšťajú stále.
Keď už rozoberáte aj tie zahraničné rádiá - tanečná hudba na francúzskych rádiách je strašne fádna, hrajú samé elektro, to je otras. Celkom dobré hitové rádio majú bulhari a to Radio City - dosť hrajú aj tanečných vecí ale čo je zas horšie dosť skladby rotujú.
Nepáči sa však, ako z ničoho nič preskočili z Okey na Európa 2. Podľa mňa takéto veci by mala odobrovať Rada ešte pred zmenou a nie po nej. Povedal by som, že teraz vysielajú bez licencie, lebo tú dostalo rádio Okey.
Rádio Okey mi nebude chýbať, lebo som ho nepočúval, rock to nemusím. Ja aj tak ostanem verní stanici Frontinus, aj keď niekedy tiež hrajú ako Europa2 alebo Expres, ale majú dobré večery, moderované a aj s tanečnou muzikou.
Veru, niektorí amatéri sú viac zábavnejší ako profesionáli. Hlavne nie sú tak nadutí.
Pre zaujimavost...na stranke su uz aj fotky moderatorov E2.
chyba viac moderatorov, viac relacii, spravy, dopravny servis... ale dufajme ze sa spamätaju...
Tie rotacie su velmi caste, ako som si vsimol, ale ako pre ludi, ktori budu napr v aute pocuvat radio chvilku a budu chcet cosi nove pocut, tak E2 najde v tomto smere posluchacov.
Esteze v Trencine mame spickove radio na ktore su vsetci Trencania velmi hrdi a nehra to iste dookola. Je to proste Nas GO DEEJAY A HRA PRE LEPSIU NALADU!!!!!
tá zmena vyzerala v BB: http://www.youtube.com/watch?v=AuBCr02R_XM
Približne o 15:30 začala aj frekvencia 103,7 šíriť RDS Europa 2 ale tu je písmo malé oproti napr.100,9 alebo 107,1FM.
Aká bola francúzska Europe 2 ? Lebo to súčasné Virgin by som si na Slovensku predstaviť nevedel.
od francuzkeho Funka by sa mohli nase radia ucit, jedine co mi na francuzkom Funku nevyhovuje ze casto rotuju tie iste pesnicky dokola, ale nemaju problem robit remixy aj priamo pocas vysielania a co sa tyka hudby ,tak urcite je tot radio, ktore by som nemal kedykolvek problem pocuvat v aute. Pre tych ktori to nepoznaju tak http://www.funradio.fr
francuzke FUN-ko je fakt super, taktiez ho pucuvam uz dlhsie. Je len skoda, že to naše FUN radio nie je podobne. Dufal som, že Europa2 bude tomu francuzkemu podobna, no bol to omyl, škoda.
priklanam sa k nazoru francuzke kvalitne dance radio..myslel som ze nieco podobne bude konecne aj na Slovensku..no asi nie..skoda
V 1998 som bol v Nemecku pri Francuzkých hraniciach a tam som počul radia ktoré asi po troch hodinach hrali to isté.(konkretne:Top Music radio)
A pre mna zo začiatku nepochopiteľné, ale potom som zistil že je to super.
Jednoducho ked niečo letí nech to hrajú stále.
Nemám s tým problém a verím že 90% poslucháčov si zvykne (aj ked teraz hovoria že nie)
(dokonca ja osobne radia bez rotačného štýlu považujem za menej hodnotné)
Hold taký je moderný trend v EU.
Skúste si niekto naladiť original francúzke FUNradio cez satelit (ked však máte radi Dance)a to poznate čo je rotačné radio a to su len nové veci(velmi rád ho počuvam a som rad že take radia existujú)
citacia z http://sk.radiotv.cz/radio-clanky/radio-licencie/s… :
Rádio Okey (žiada o vlastnú frekvenčnú sieť)
Predstavitelia Rádia Okey predstúpili v tradične silnej zostave, zastúpení boli obaja kľúčoví akcionári. Za slovenskú spoločnosť R-MEDIA bol prítomný Ľubomír Messinger, česká pobočka mediálnej skupiny Lagardere je prítomná prostredníctvom spoločnosti Forward Media – zastupoval ju prezident Lagardere Michel Fleischmann, výkonný riaditeľ Miroslav Hrnko a výkonný riaditeľ samotného Rádia Okey Bohuslav Koštanský. “Zaradenie našich frekvencií do licenčného konania sme iniciovali z dôvodu, že nám končí platnosť licencie v roku 2010, a potrebujeme vedieť, či budeme môcť vysielať ďalej. Je to dôležité aj kvôli investíciám, ktoré sa už uskutočnili,” povedal Ľubomír Messinger.
Celá prezentácia bola v znamení pozitívnej nálady na oboch stranách. Prínos rádia Okey vyzdvihovala najmä predsedníčka Rady Valéria Agócs, ktorá uviedla, že prevádzkovateľ Rádia Okey zabezpečí výrobu programov vo verejnom záujme sumou 3,5 milióna korún ročne v rozsahu 5,3 percent denného vysielacieho času. “Taktiež sa mi páči aj váš slogan “Každý deň, každý song iba raz“, kiež by sa toho chytili aj iné rádiá,” dodala predsedníčka Rady. Zaujal ju aj interný etický a morálný kódex, ktorý má Rádio Okey zavedený vo svojej redakcii, a ktorý bol utvorený s dôrazom na dodržiavanie Zákona o vysielaní a retransmisii a Zákona o reklame. A v neposlednom rade vyzdvihla pani Agócs aj fakt, že Rádio Okey žiada len o tie frekvencie, ktoré v súčasnosti využíva.
Diskusia okolo Rádia Okey sa následne z veľkej časti točila okolo spomínaného etického a morálneho kódexu, a predstavitelia rádia viackrát deklarovali, že nemajú záujem o krátkodobý úspech vďaka bulváru, ale že svoju programovú stratégiu budujú na iných hodnotách.
-----------------------------
je to podla vas (vsetkych) ako naplnanie podmienok, ku ktorym sa zaviazali a vdaka ktorym radio okey licenciu predlzili? podla mna ani nahodou. najma co sa tyka programov vo verejnom zaujme (na to som obzvlast zvedavy).
podiel [%] celkovej počúvanosti
4. vlna 2023 + 1. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň