Diskusia k téme Rádio Anténa Rock
ahoj majo DX kde si to našiel akú stránku že AR ide do VK že o 2 roky končí licencia môžeš mi to poslať,ten piatok spustia v snine a rožňave AR,AHOJ.
Vysielateľ AR už nemôže žiadať o predĺženie licencie. Licencia sa udeľuje na 8 rokov a je ju možné predĺžiť len raz. Čo sa už využilo. Vysielateľ bude teraz musieť požiadať o novú licenciu. V rovnakej pozícii bude aj Rádio SiTy.
Nakoľko v roku 2020 končí AR licencia, bude žiadať o jej predĺženie.
Mala by byť spustená do konca septembra 2018.
Ale napr. Rožňavu majú spúšťať už tento mesiac.
Ahojte,nepustili ešte Anténu rock zo Snímky?
odkedy vysielaju z devinskej z tesca? a este k tomu na 97.6... sa potom cudujem co za presahy chytam zo suchej hory.. to akoze nie je pokrytie z drotarskej??
Po revolúcii sa mal v 90. rokoch budovať sukromný vysielač na Vihorlate, ale ide o chránené územie, tak by to nepovolili.
Mohla byť 95,9 a 88,5 na Makovici pokryla by polku VYCHODU a v Snine na Magurici skoordinovane iné frekvencie pre kvalitné dokrytie. Pritom to isté urobili napr na Kamzíku tam môže byť viac výkonných frekvencií ale inde nie.
Pravdepodobne z Magurice nakoľko aj Vlna vysiela z Magurice. Takže ďaleko signál nedoletí. Zo Scobika bol signál aj v okresoch BJ SK, SP dokonca som ešte Kiss na 95,9 naladil až v Starom Smokovci. Dokonca Kiss ju chcel dať na Makovicu ale nedovolila myslím RVR kvôli tomu, že by Sninské okolie mohlo byť slabšie pokryté. Ale, že z BJ prekoordinovala sa 103,7 a 90,8 do PO a ešte aj 2 frekvencie z rovnakej sady pre BJ pridelili rovnakému rádiu to bolo v poriadku.
Ahoj PeterP koncom augusta majú spustiť a nie zo scobika ale magurice mám info od sangalu cez Ondreja forg.a protest dáme za spustenia sterea naspäť cez vysielače keď spustia sninu aj Rožňavu..ahoj
Neviete niekto kedy majú spustiť vysielač zo Ščobiku pri Snine?
Dnes o 16-tej cca to bolo ešte OK.
Tak to do konca apríla 2018 nestihli.
Uchádzajú sa o freq. po rádiu Kiss.
Tento vysielač by mal byť spustený do konca apríla 2018.
Chýba mi v rádiu taký program ako má napr. české rádio Beat alebo Čas rock. Inak to takto vyzerá naozaj ako samohrajka so 100 pesničkami dokola. Nevedia využiť potenciál a takto im to stačí.
Trhove hospodarstvo v pripade radii zlyhalo... kedze kazdym dalsim radiom sa reklamny trh zmensuje, radia znizuju naklady vyhodenim moderatorov a prechodom na samohrajky... paradoxne volno je na AM, kde sa da podchytit starsi posluchac (v Cechach radio Dechovka ma 2 MW frekvencie). Kvalita na AM ako pisete, ale ta nostalgia :-) Inac, existuje aj digital technology na AM, vola sa to DRM.... v Europe sa nepresadila.
Že Rockové rádio alebo teda "Rockové" rádio v Mono ... no...no ... noo. Všetko je vec pohľadu (rozhodne to však neschvaľujem)
AD1: Už dosť je to že oná Rocková muzika je dynamická, no kvôli určitým fyzikálnym zákonom platných pre FM, je nutné ju v určitom merítku zmršťovať a udržovať čo v najrozumnejšej konštantnej úrovni (lebo keď si chcem pustiť rádio, tak nech hrá počuteľne, hlasitosťou vyrovnane, lebo za volantom sa mi Volume krútiť furt nechce napr.) K nastaveniu processingu jednotlivých rádií sa vyjadrovať znova nejdem, každý z relatívne dobrým sluchom počuje ktoré rádio hrá tak ako FM rádio [nie CD/LP] má hrať. A keď k tomu pridám to Mono v Rockovo ladenej stanici ,, už je to dosť. Pre mňa, kde rocková hudba (a vôbec všeobecne hudba) nie je kulisa. Ale zato človeku, ktorému rádio "mrčí poza Uši" (zo zariadenia podradnej kvality, z totálne kontajnerovou reprodukciou zvuku, ktoré ak vôbec má 2 reproduktory a Tuner schopný dekódovať FM Stereo) je úplne ale úplne jedno či A.Rock (ak ju počúva), hrá Stereo alebo Mono. Je rád, že onú muziku pozná, "hmká si" a rádio nešuští.
AD2: lebo keď chcem muziku VYPOČUŤ, sadnem do miestnosti, pustím konce, vložím CD alebo osadím LPčku, trošku posuniem "šabľu", sadnem pred aparát a počúvam.
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň