Diskusia k téme Rádio Anténa Rock
Robíš zbytočnú paniku, stream ide normálne stereo
Počúvam náhodou Anténu Rock cez stream a slúchadlá a ako počúvam, tak počúvam, oni stereo nevysielajú ani cez stream. Tam by snáď výhovorky o lepšom signále platiť nemali
čo už no signál im veru nevyšiel v TN okolí v Dubnice to tiež bohovie čo není na mobile ako tak ale na rádii doma nič moc
Dnes som na diaľnici porovnával signál Best FM a Antény Rock - napriek tomu, že idú mono, majú dosť veľký rozdiel v signále smerom k horšiemu (rovnaké ERP, takmer zhodné ANT)...
Best FM hral bez šumu takmer od PB - Centrum, kde Anténa Rock výrazne šumela, jasno som ju chytil až pri Púchove, nehovoriac o tom, že azimut AR je na PB v presnom smere, oproti smerovke BFM smerujúcej viac na východ.
To, že hrá Anténa Rock mono tu už minimálne mesiac a pol kritizujeme... takže nám to vadí.
Ak je niekto diskofil = je zberateľ gramofónových platní = neznamená to, že má rad disko...
A do tretice - nie som ortodoxný poslucháč rádia Anténa Rock - nie len kvôli vysielaniu v mono - to len pre info.
Fanúšikovia rockovej muziky si viac ako hocikto iný potrpia na kvalitný zvuk. ALE - poslucháčov Anténa Rock sa to asi netýka, ked na to, že vysielajú mono prišli až teraz. Inak je to vlastne podvod na poslucháčovi - vyhlasujú, že sú najlepšie rockové rádio, no hrajú mono, moderátori sú diskofili, ktorí sa na rockerov len hrajú a "aktuálne" správy popoludní idú vlastne zo záznamu.
Kedy bude vysielať roková republika na tejto frekvencí
V Trenčíne by bola ideálna výmena frekvencií:
frekv. 100,3 (Anténa Rock) dať Rockovej republike a jej
95,0 dať Anténe Rock - aby sa táto blízka frekvencia nerušila s 95,1 Považská Bystrica, kde vysiela Anténa Rock...
Lebo teraz je to takto prípadne po spustení Rock.republ. to bude takto blízko aj frekvenčne aj blízko miest Trenčín a Pov.Bystrica od seba:
95,0 Trenčín - Rocková Republika
95,1 Považská Bystrica - Rádio Anténa Rock
a tak by bola na 95,0 TN Anténa Rock a na jej 100,3 by bola Rock. republ.
No stredovek ;) dufam ze aj DABe bude mono vysielat :)))
a jasne, že mono... desss
To je ako keby začali znovanatáčať čiernobiele filmy... pokrok o krok dozadu.....
To je pravda. Ale zato by mohli skoordinovat RV, BJ a MI a majú po probléme. Ešte za čias zmeny z Rádia Hey! na Anténa Hiteádio sa sľubovalo dokrytie východu individuálnou koordináciou a oni miesto toho ešte viac obmedzili na východ 94,8 Heringeš.
Ešte taká zaujímavosť. 107,3 zo Dubiny nemá problém preskočiť nízke Tatry. Počúvateľne ide v Závadke nad Hronom, či na viacerých miestach na trase LC - RS.
Tá Kráľova hoľa by to rádio zničila a čisto subjektívne tú frekvenciu hore ťahať ani nepotrebujú. PP, KK i SN pokryté majú, RS i LC majú tiež svoje vysielače a pre zbytok Gemera vynaložiť toľké náklady naozaj nemá zmysel.
Ja to radio nepochopím. Namiesto Toho aby zacali proces odblokovania 107,3 PP a presunutie na Kralovu Hoľu s navýšením výkonu. Ako aj koordinovaním nových frekvencií tak radšej vypínajú stereo.
Mono je aj 107,3 Poprad, 105,2 Prešov a 94,8 Košice. Podľa vyjadrenia Towercomu vypli stereo na žiadosť vysielateľa.
čau Milán aj TNT aký je hlas z vysielač Žilina a Považská bystrica aj Trenčín a je iný z tých nových čo spustili piatok a vyskúšaj aký je a napíš neskôr,čau,ahoj
Obe vyššie menované kóty, resp. frekvencie Rádia Anténa Rock idú len mono, RDS ide, Žilina (kóta Hotel Holiday Inn) tam išlo stereo len v začiatkoch, potom to dali na mono, Pov. Bystrica (kóta Obvodný úrad) pri spúšťaní išlo stereo, neskôr už len mono. Zrejme si zobrali príklad z ČR, kde niekoľko rádii prešlo do režimu mono, vzhľadom na zvýšenie pokrytia. Lokality, ako Žilina a okolie, Pov. Bystrica a okolie a Trenčín a okolie sú hornaté a vzhľadom na slabý vyžiarený výkon sú niektoré miesta hluché - nepokryté, síce na mape sú uvedené, žeby tam signál mal byť, ale reálne nie je.
Zrejme všetky vysielače idú mono... Práve včera som sa zhrozil nad tým sajrajtom, ktorý im z tých vysielačov ide :(
ide aj stereo na tých 2 frekvenciach lebo na iných neide iba mono ide a zistij či ide aj stereo,ahoj
Rádio Anténa Rock vysiela aj na frekvencii 95,1 MHz z Považskej Bystrice (stereo, RDS).
Milan, Bytča
zatiaľ hrajú stále asi to už ide na ostro.
čau majo čom je skušobné vysielanie bude,nie nebude skušobne a bude stále nonstop vysielať a tu všetci okolo trenčína,považskej bystrici nalaďte si anténu rock na 100,3 aj 95,1,ahojte..
Dnes ráno som ju zachitil ale asi to bude len skušobné asi nebude vysielať stále
Odstrante uz toho Rotha z vysielania lebo ma jeho pri....ne fstupy seru. To sa neda pocuvat. Naco mate moderatorov??
Zaujímavý článok o téme prechodu na mono je tu: http://pira.cz/show.asp?clanek=fm_mono
Ide o dôsledok obmedzenia modulačného výkonu na 0 dBr a tiež sa vraj berie do úvahy fakt, že nie všetky prijímače sa dajú jednoducho prepnúť zo stereo na mono. Asi treba hľadať cestu v tom, aký zmysel a či vôbec nejaký má limit modulačného výkonu 0 dBr
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň