Diskusia k téme Rádio Best FM
Dnes zatiaľ dávajú tri CS pesničky za hodinu, mali by to zredukovať na dve. A hlavne vyradiť exotov ako Zich a Duchoň, nehodia sa do formátu oldies ale do šláger rádia....
A hlavne zohnať nového hudobného dramaturga. Napríklad som si všimol, že v zahraničí túto funkciu častokrát zastáva moderátor ranného vysielania. Ale to by vyžadovalo niekoho skúseného s výborným prehľadom oldies hudby a musel by tam pracovať na plný úväzok......
Nejak sa nám to po 2 dňoch opakuje, čo sa deje? Dokonca už včera večer pesnička "Take My Breath Away" už aj dnes ráno...
What's wrong? Od toho Nového roku je to také horšie...
Skús spomenúť niečo iné ako verejnoprávne rádiá. Pretože Best FM tam určite nezaradíme
Koľko poznáš akože serióznych staníc, ktoré majú správy do ticha? Skús ich vymenovať
OTRAS – seriózna stanica by správy mala vysielať s tichým pozadím.
Teraz som zapol a nový moderátor správ Ján Heriban?
Hmmm :D
Je to super.
Asi sa im v tej hodine všetky minuli lebo dnes už nehrajú vianočné :)
Pekný Štedrý deň prajem,
no a zaujala ma teraz novinka (vlastne po 17:00 vo výbere vianočné pesničky) a teraz zatiaľ hrajú len vianočné pesničky vo vysielaní a už je 17:15...
Ešte k tej Anete Langerovej. Na tom albume, kde bola tá pieseň "Hříšna těla...." bola aj pieseň "Voda živá"....
Otázne je, či album z roku 2004 patrí do Best playlistu, či to nie je ešte "príliš mladé" pre oldies rádio....
Majú 22 zamestnancov, iste je medzi nimi aj hudobný dramaturg. Predpokladám ale že to nebude trvať až 6 hodín, ale menej. Na druhej strane taký dramaturg si otvorí wikipediu, iste tam nájde zoznam skupín zo 60ich rokov, vypíše pár mien, zoradí ich do playlistu a odvysiela. O týždeň tam pridá tri nové mená, tri vyradí, zmení poradie a odvysiela. No a takto to bude pokračovať až do omrzenia, alebo až kým neprídu na to, že tento tematický blok je nezmysel.....
"Jednoducho, každý večer pôjde od 18:00 do 24:00 hudba venovaná jednej dekáde, CS hudbe, Oldies Rock a hneď sú tie večery zapratané"
Takto som tie svoje obavy nemyslel. Predstavme si, že pondelok bude v danom čase patriť hudbe zo 60. rokov. Má Best FM dostatočne široký playlist, šikovného dramaturga zažratého do hudby z danej epochy, zdravú odvahu riskovať atď. nato, aby každý týždeň púšťalo niekoľko hodín hudbu zo 60. rokov a podobne?
Pri všetkej úcte si to nemyslím. Česko-slovenské odvary ma na tomto rádiu bavili dva dni - na tretí som už vedel, aké pesničky od Gotta, Zicha, Haberu, Elánu a podobne tam môžem očakávať. Malý príklad - od Anety Langerovej poznal Best FM zásadne iba "Hříšná těla, křídla motýlí". Naozaj na žiadnom albume už žiadny dobrý singel, ktorý by ako-tak zapadol do playlistu rádia, nemala?
Magazíny a relácie s tematickým playlistom nie sú podľa mňa ľahká disciplína - môžu rádiu odplašiť nenáročného poslucháča i toho náročného.
podiel [%] celkovej počúvanosti
4. vlna 2023 + 1. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň