Diskusia k téme Rádio Vlna
kedy spustia tú 88.1-ku. :)
Vsak Vlna je urcena posluchacom 40+ A Alzheimer sa coraz castejsie vyskytuje uz aj v mladsom veku
Tá 96tka to robi aj tu v MY a dokonca minule som isiel do Zlína a robilo to aj severne od Javoriny. Kedysi sa tu uz niekto na to pytal, ale neviem odkial bol. Takze by bolo zaujimave vediet, čo to je a odkial to je kedze to je chytatelne aj tu na My, minimalne ciastocne na Morave a ako ty píšeš v okolí Levíc. Možno by táto "záhada" chcela vlastné vlákno.
Ešte by som chcel doplniť, že to ticho na 96,0 FM medzi Levicami a Novou Baňou som zachytil na mobile s FM rádiom značky Samsung. Takže chyba bude asi niekde inde... Má niekto vysvetlenie čo to ticho môže znamenať?
Lučenecká frekvencia 96,0 FM je veľmi zarušená stále sa mi do tej Vlny bilo ticho proste bolo to silnejšie aj napriek tomu, že vysielač by mal byť pustený na 5 kw. Typ prijímača bola mp3-ka s rádiom značky Philips. Mám ju už niekoľko rokov a som veľmi spokojný myslím si, že typom prijímača to nebude. Keď som dávnejšie išiel z Levíc do Novej Bane tak som taktiež na 96,0 FM zachytil len ticho aj mi tam zastalo vyhľadávanie na 96 FM a bolo tam len ticho! Neviem si to vysvetliť, že čo to môže znamenať prečo to tak je ale v Lučenci bolo vidieť, že to nie je dobré keďže ticho prebilo Vlnu! A ešte Michalovská frekvencia určite nejde na 0,50 kw pretože priamo v Michalovciach aj pred Michalovcami je ten signál na 99,0 FM slabý nenabehne ani RDS dokonca ani v paneláku na 4-tom poschodí. Je to zašumené a myslím si, že frekvencia v MI ešte nejde na plný výkon...
včerajší playlist - 6x karel gott, 7x queen, 12x abba, 12x elán - slováci majú asi hromadne alzheimera, keď im toto nevadí :)
vysielac rádia Vlna 88.1 nebude nahodou presunuty na Makovicu ??? lebo RU riesi zmenu povolenia. len neviem ci len zmenu parametrov na Marovke alebo presun na ine miesto. Nevie niekto viac ???
tu sa sťažujete zbytočne , toto nie je oficiálna stánka rádia Vlna , vašu otázku smerujte primo do rádia .
Váž.moderatory,neviem kto Vam určuje vyber pesniciek,ale vcera a aj po ine dni pustate tie iste pesnicky....to uz na nemame ine hity????
V Kubíne sa Vlna stala už pomaly bežnou súčasťou medzi naladenými rádiami v meste. Expres síce ešte stále vedie, ale pomerne veľa autobusárov u nás na Vlnu preladilo (aj dnes ráno - mal ju naladenú týpek, ktorý mal vždy pustený Expres, i keď občas si zapol aj Slovensko - uvidím či bola Vlna u neho len "úlet", alebo na nej zakotví trvalejšie).
Minule som Vlnu počul hrať aj na terase jedného podniku v meste.
A keď som mal minule pustenú Vlnu v aute ako som zaparkoval pri HM Tesco (DK), keď som odišiel z auta tak rozmýšľam, či mi nevyplo rádio a to jeden týpek, čo v aute na parkovisku na niekoho čakal, si Vlnu vypekal...
Dnes som počul hrať rádio Vlna v Mojej Samoške na Partizánskej ceste pri mestskom úrade.
že len tú Marovku nestihli, už koncom augusta som tušil, že to nestihnú.
Pri frekvencii 88.10 MHz bol na ich stránke zmenený predpokladaný termín spustenia na september 2015.
Bol som na Liptove a v besenovej,asi v 3.podnikoch a restauraciach hrala Vlna,rovnako aj na kupalisku vo svidniku v bufete.
do dnes 31. 8. nemal byť spustený posledný vysielač KE 88.1 MHz ?
jednoznacne najlepsie a najcistejsie naladitelne radio, spolu s Expresom ,_FMkom a Rockovou republikou...uz taky Lumen ci Antena sem tam zahapruje ale ide tiez na vacsine mesta ciste stereo.....ale taka E2 uz na niektorych miestach stereo vypadava a sumi, aj ked mono ide dobre vsade a najhorsie je na tom Frontinus-ide len mono :)
Hodnotil som len stanice, ktore maju vysielac v CA .....tie z krizavy su kapitolou samou o sebe....to skor niekde ide lepsie Namestovo
či tú Marovku 88.1 MHz stihnú spustiť do konca augusta.
Nie som ešte naskočí, ale som ešte neskúšal :)
V Istebnom hrá čisté Stereo. RDS naskočí do sekundy. Za jazdy po Okolí som tiež ešte naskočí.
V sekcii "počúvanosť" pozerám, že Vlna ( https://www.radia.sk/pocuvanost/radia/vlna/slovens… ) v kĺzavých dátach 1+2 2015 už dosiahla merateľných 14 tis. poslucháčov. Na to, že začali v januári a dlho mali v prevádzke "iba" Blavu podľa mňa nie najhoršie. Inak keď zamakajú na kampani a ešte trochu na programe a hlavne playliste (rozšíria ho, nech to nie je stále dookola to isté), tak imho majú šancu do 2-3 rokov bez väčších problémov dosiahnuť v počúvanosti úroveň Reginy / E2-ky (možno až Jemných, ak im budú odoberať poslucháčov - pri súčasnom prekryve ich hudby a programu sa tak imho už deje).
Btw. spustený RK (92.80 MHz z Mnícha) je počuteľný aj v DK (lepšie, ako 91,10 z Úložiska, kde mu viac bráni masív Chočských vrchov). Je to síce len dosť zašumené mono, ale chytím ju (pri pohybe po meste (autorádio) som zatiaľ nemal možnosť ju otestovať).
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň