Diskusia k téme Rádio Vlna
ja pocuvam to to radio uz asi 3 tyzdne bez preladenia a uz mam chut to preladit to opakovanie skladieb je strasne.ja neviem ked bol ten prieskum hudby ze aku chceli pocuvat posluchaci tak sa mi nechce verit ze to to chceli.
99.6 stale ticho ....a august nam zacal
Pardón za odbočenie od témy. Pe3k robil Road Scan Vlny a vo vybraných lokalitách mu hrali iba tieto spomínané vysielače. Nie Magurka a K. Hoľa nemajú nič spoločné z Vlnou. Ospravedlňujem sa
Spomína sa tu Kráľova Hoľa a Námestovo??? Niečo mi ušlo???
Ďakujem za zhrnutie. Áno máš pravdu. Zázriva>Párnica sa presadzuje kráľova Hoľa.Je to pravdepodobne spôsobené tesnými kopcami, ktoré dobre zberajú signál z Kráľovej a dobre ho odrážajú do údolia. Napríklad, v chatovej oblasti v Lučivnej, je DK všeobecne zle chytatelný (príjem sa otvára až na vrchu) a dobre hralo iba Kuzmínovo 87,9 MHz VIVA, to malo viac menej dobrú pozíciu a signál sa dobre "zavŕtal" do terénu. Ťažko hrá aj Krížava a celé NO. Proste je to zatienené a nedá sa tam nič robiť.
Ten Expres CA v Bielej, tak isto. Ten signál z Jurošáku tam bez problémov preletí, a taký Dubeň v ZA má veľké problémy, aj napriek tomu že nemá veľkú prekážku v danej lokalite, no je otočený "chrbtom"
92.9 je na TVP Bojnice, uz nie utopena v meste, preto hra tak do daleka. Oproti Vive ktora bola na sile je to citelne lepsie.
MT je vypnutá, no celkom zaujímavé poznatky som získal: V Handlovej idú kvalitne Sitno, ZH aj PD, k Prievidzi sa pridáva TN, Ziar je uz nepocuvatelny. Po Pravenec ide PD, potom prepina na TN aj BS (miestami sa ozve aj Kamzík) a za Fackovským sedlom sa začne presadzovať ZA. Po RT ide Sitno, TN aj ZA, pričom po meste a v sirsom okoli ide uz len ZA. Od Varina na Terchovu sa opat zacina presadzovat TN (so vsetkymi stanicami) a az nad Zazrivou sa chyta DK a NO. Tieto hraju celým usekom po Turany, kde sa pridáva ZA, ktora prevlada po meste MT, no od Priboviec sa opet striedaju oravske frekvencie, ku ktorym sa pridava postupne aj Sitno. To hra v strednom Turci rovnako kvalitne ako Trstená, miestami je bezchybný aj DK, no od Budiša po Vysehrad sa presadzuje Sitno. Tu sa az po N. Pravno strieda Sitno, Kamzik, TN a PD, od Pravna uz potom ide prevazne PD.
Z celej trasy je najhorsi na prijem radii usek od Zazrivej po Parnicu, kde je v hlbokom udoli poriedko kvalitneho signalu a casto sa tu presadzuje K. Hola. Naopak, prekvapila ma Terchova, kde ide najlepsie TN, miestami je dobra aj Krizava, no Expres ide od Belej az po Zazrivu z Cadce. V spominanom udoli sa presadzuje RK...
Dnes som bol priamo v Brezne. Môžem potvrdiť, že spomínaná frekvencia je v prevádzke, je synchrónna s tou bystrickou 106.6 MHz.
ako ich pomaličky vypínajú to ani náhodou nie to si sa pomýlil a kde byváš vily a daj vedieť tu to informáciu..
Aktuálne nejde bystrická frekvencia Vlny.
vcera som siel na trase PD-MT, PD frekvencia isla az po Jasenovo, potom prepinalo na BB, Sitno, PD, DK, TS a raz som zaznamenal aj Kamzik, vacsinovo bolo Sitno. Autoradio Skoda Swing2
tricko z teba slusneho cloveka neurobi, veru nie :)
http://tinypic.com/r/22jalc/8
Áno, to máš teda skutočnú pravdu. Akože všetko v poriadku. Tolerujem drobné "slučky" aj dlhodobo, ale ku*** aby hrala tá istá skladba o 21:15 tri dni po sebe ..... To už nezvládam. Tri dni, presne tie isté skladby od prvej do poslednej, takmer v identickom poradí a niektoré v rovnakých časoch ...... Sila!
Lubo! Čo by som povedal o mesiac alebo o pol roka? Nič. Bol by som zavrený v Sučanoch ....... Skutočne, je to z vlnou kriticky zlé
Potvrdzujem, PD ide, príjem je kvalitný v celom meste až po Handlovú.
dobry večer chod s tými otázkami kade ľahšie nemali byť vypnuté a pre teba je katastrofalne rádio a vypchaj sa a nech aj to ostane aj to pre teba,a je dobre že na ich hraje vlna a je fantastická nálada pre mňa aj pre ostatných ľudí dnes spustili vysielač Prievidza,dovi????))!!!!
A to počúvaš len pár dní :-) Čo by si povedal o pol roka, o mesiac? Tu musím povedať že rádiá hrajúce aktuálnu hudbu sú v tom lepšie, že okrem stabilnej knižnice sa obmieňa nová hudba, pribúdajú novinky, niektoré sa hrať prestanú a tým pádom také rádiá ako Expres, Funko či E2 sú o nejaké tri mesiace trošku iné. Rádiá ako Jemné, Vlna či Anténa Rock majú len knižnicu a tá sa neobmieňa takmer vôbec a rádio znie aj po polroku stále rovnako
Akože, nejdem provokovať. Ale som nútený preladiť, prepáčte.
To rádio je schopné sprzdiť človeku aj tu najlepšiu skladbu ....... Radšej tie vysielače po Vive mali zostať vypnuté (to by bolo k lepšiemu úžitku)
K**** nech s tým dačo robia pre Boha! To je katastrofa
Nejsom v PD tak neviem či to možem vyskusat či to doleti do PE.
S pozdravom Peter PD
Rádio Vlna
42 mins ·
Halooo, pozdravujeme do Prievidze a okolia. Rádio Vlna už môžete počúvať na frekvencii 92,9 MHz.
čaute už funguje frekvencia 92,9 FM pásmo takže trea oznámiť už 3 krát aktuálizované treba dáť a vymazať plán aj na stránke rádio vlna.sk aj tam to treba zmeniť..,čaute,dovi
To sa dalo čakať že to nenechajú na Kuzmínove (Ono tam boli nezhody z majiteľom stožiaru). Ono koniec koncov, to nie je zlá kóta, smerom na Zázrivu celkom dobre "vŕtala" terén.
No Ten Brezovec je skutočne veľmi výhodná kóta. Ani sa nečuduj, že vo Vrútkach ti na ňu preladilo. Tomu signálu tým smerom nič nestojí v ceste (TVP Brezovec, kedysi naberal (alebo naberá) TV moduláciu z Krížavy - priama viditeľnosť).
Mal som dnes moznost vyskusat obe oravske frekvencie. Trstena z Uhliska je prakticky rovnaka ako za cias Vivy co sa pokrytia tyka. Dolnokubinska je prelozena na TVP Brezovec, co sa pozitivne prejavilo na pokryti. Vyrazne sa zlepsil smer Nizna (co sa dalo vdaka umiestneniu cakat).j Antena je na vrchole stoziara smerovana na zapad, co sposobilo, ze frekvencia hra az v Martine (mne na nu automaticky preladilo autoradio v smere zo Ziliny uz vo Vrutkach). Zvukove tiez z tych lepsich. Akurat ten obsah nepocuvatelny...
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň