Diskusia k téme Rádio Vlna
A BAVLNA má šancu dotiahnúť sa aspoň na RS. Kedy budú prvé čísla počúvanosti BAVLNY ?
Predpokladám, že zajtra budú inštalovať vysielaciu technológiu na vy sielači Stropkov Baňa. Bude vypnuté DVB-T plánované práce budú od 8:00 do 17:00.
S Vlnou sa už začínam v DK bežne stretávať - minulý týždeň si ju v MHDčke vypekal vodič v autobuse, dnes ráno ju mala naladenú predavačka v stánku s pečivom.
Ešte by to chcelo nejakú kampaň (v DK som ešte nevidel na Vlnu ani 1 billboard), nech viac ľudí u nás objaví aj niečo iné, ako ten ... Expres.
Príjem bol dosť zlý, signál zachytený autorádiom.
Martin má o cca 2 tisíc obyv. viac ako Trenčín a to nie je krajským mestom. Martin je podľa počtu obyv. ôsme najväčšie mesto na Slovensku.
už idú aj Medzilaborce a Dobšiná. ;-)
Považujem za dosť čudné, keď jedna rozhlasáčka pracuje zároveň pre dve rôzne rádiá, aj keď s rovnakým zázemím. V prípade ľudí, ktorí pracovali či pracujú zároveň pre rozhlas aj televíziu, sa mi to čudné nevidí.
Práve zahrali Elán - Dva A Dva
Vravím, neskutočne ďakujem tej rozvodni :D :D
Napr. Elán - Dva A Dva som počul už na Vlne nespočetne veľakrát. Inak môžem potvrdiť, že frekvencia v Čadci (99.6 MHz) je už funkčná.
toto radio je skutocna bieda.tocia dookola 2cd s elanom,michalom davidom ostatnymi normalizacnymi "umelcami" tak 1-2 dni to clovek zvladne, ale viac uz nie.Podobne ako antena.predstavuju skutocnu zumpu slovenskych radii.
Best fm je lepsia alternativa.
Už druhý krát v priebehu 2 dní som počul na Vlne pred polnocou (zo soboty na nedeľu) hrali naraz 2 skladby a tento piatok podvečer okolo 19 sa stalo to isté.
Preto, lebo 90,7 MHz nemá z Magurkou absolútne nič spoločné, keďže nie je zo sady GE-84. Je to totiž individuálne koordinovaná frekvencia ... asi pôvodného Twistu (reálne by bolo možné ju natisnuť na Maguru, ale na čo)
Keby že napíšeš o Exprese, to je iná. Lenže Expres si budoval vlastné vysielače a sám si koordinoval kmitočty, a existujúce, napr z GE-84 prekoordinoval na svoje vybrané kóty vo veľkom(prečo kŕmiť ex. Rádiokomunikácie, nie?). Takže Expres by si mohol smelo valiť 96,5 MHz z Magury z plnkou 10 kW, prípadne menej.
V robote od poslednej búrky, resp. problém v rozvodni 220 kV, keď bol havarijný výpadok a ako to chlapi spravili, je všeobecne problém ladiť od 87,5 až do cca 90 MHz hocjakú stanicu. Jediný kolega, ktorý vlnu stále "vytáčal" na Alte, tak konečne nemá na výber prestal a na tranzistore zostáva naladený SRO1 z NO. Na 87,9 MHz sa teda ozýva len silný brum a vrčanie (asi neodrušené ZVN výkonové trafo). Na ceste popri rozvodni je to v pohode, no ďalej v závode je Vlne Koniec. Hurá
dnes cca 15:30 Martin 104.9 MHz ešte určite nešiel, testované priamo v Martine. Kým na tejto frekvencii bola ešte VIVA, tak túto frekvenciu som chytal aj v BB, ale veľmi slabo.
Nazdar. Už by mala ísť aj Čadca. http://radiovlna.sk/p/frekvencie
Tiež sa dá veľmi dobre naladiť TN a v okolí Ha ide kvalitne aj ZH, ktorý je v PD už na hranici počúvateľnosti. Po spustení tu pôjde dobre aj MT. Ako som písal v inom vlákne, v okolí PD idú kvalitne veľké vysielače BA, TN, BB, ZA, BŠ, VK i Štúrovo, miestami aj NR a NM. Ale tie Vlna využíva pomenej.
Vlnu som naladil ako na 92.9, tak aj na 101.8 a na 105.1, všetko išlo synchrónne.
Ešte som napr. naladil aj Reginu pre západné Slovensko na 91.7 MHz.
Prijímač SilverCrest.
Predpokladám, že Stropkov spustia 18.8 a Bardejov 20.8.
Na Vlne pôsobí V. Vaňková od úplného začiatku
Veronika Vaňková už pôsobí - len pár dní - vo Vlne, kam prestúpila z Jemných.
Tiež nikdy neuverím prieskumom. Verím tomu, že sa dajú ľahko zmanipulovať a že nejeden anketár falšuje dotazníky. Ale možno sa nájde ešte nejaká seriózna agentúra dodávajúca pravdivé výsledky.
Toto opakovanie chce málokto počúvať.
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň