Diskusia k téme Rádio Vlna
čau Marián a aký máš mobil a máš sony Ericsson napíš mi správua ide u teba slabo vlna na 99,0 FM pásmo
veľmi slabé podľa mňa z toho čo som skúšal. po byte som chodil s mobilom tak ani rds nenaskočilo.takmer stále šum.ešte vyskúšam v aute
Údajne to ide teraz z Bielej Hory. :)
Už to ide lepšie aj s RDS.
Nevie niekto či je to spustené na plný výkon ? Aká je nová kóta ? Lebo pôvodná bola na Hôrke. Momentálne to takmer zaniká v šume čo som skúšal ladiť a ledva som počul že ide o Vlnu. Lokalita prijímu : Michalovce
Aj Peťa Kamzíková pred chvíľou zdravila na nové frekvencie do MI a RK. Tak už len Marovka (KE).
by už mali byť v prevádzke podľa ich prehľadu frekvencií.
Máš typ rádia Swing alebo Stream alebo čo.
Áno dá sa to, v jeho "hĺbkových" nastaveniach. Je tam XY ďalších možností, od podsvietenia, cez Beep, Aux atď, atď
Ja som 87.90 MHz testoval v stredu cestou zo ZA do DK (cez Terchovú) a cca. po Belú mi tam hrala E2 z CA, v Belej sa začala prebíjať Vlna z DK. Už v Terchovej to išlo ako-tak, ale bolo to ešte miestami dosť zachrčané až sa to niekedy strácalo (DK).
Inak ma dosť prekvapila Čadca (99,60 MHz), ktorá tam na veľa úsekoch prebíjala aj samotnú Žilinu (92,70 MHz) a hrala mi ešte celkom obstojne aj za kopcom (v klesaní na Zázrivú z oravskej strany). Btw. 90,70 MHz z Trstenej sa na úseku cesty od Tepličky do Zázrivej nechytala (aj keď pri naladení sa tam Vlna na viacerých miestach dala počuť v zašumenom mone).
@all
Btw. neviete niekto, či sa dá na rádiu vo Fabii (predošlá generácia, tuším 3-ka) vypnúť AF, nech keď si chcem danú frekvenciu testnúť, to nemusím stále manuálne prelaďovať ako taký pišišvor? (čo je navyše "úžasné", keď cestujete sám/šoférujete, ako ja v stredu:)
Môžem potvrdiť, že daná frekvencia je skutočne v prevádzke. :)
Upresnenie informácie:
U MŇA sa nikdy nedostane žiadne rádio medzi najlepšiu 10 práve kvôli tomu "verklíkovaniu". Preto zo spomínaných slovenských rádiíí žiadne nedokážem počúvať dlho. Maximálne na striedačku každé z nich len chvíľu.
Ešte im zostáva spustiť 4 freq..
Dnes rano zacal hrat uz aj Martin 104,9
nesúhlasím. Práveže Expres sa dostal do Top 3 a nakoniec na Top 1 práveže neskutočným "verklíkovaním" resp. hustou rotáciou.
Fun vtedy malo skôr presah k alternatívnej hudbe. Následne chytili paniku a menili playlist . Neveril som vlastným očiam ,keď som započul Elán z Fun radia.
Žiaden verklík sa nikdy nedostane do top 10, aj keď by mal sto frekvencií. Každý súdny tvor má dosť pri počúvaní jedného cédečka dookola a preladí po týždni. Verstehen Sie?
V nedeľu 16.8.2015 redaktor konštatoval, dnes je 15 výročie nástupu Putina v Rusku k moci a k tomuto výročiu citoval text piesne" umelca " po hlupákoch prídu osobnosti? Je všeobecne známe, že pracovníci médií a herci nemajú vlastný názor a publikujú názor svojho zamestnávateľa je veľká tragédia ak si takáto osoba dovolí prehlásiť o Putinovi, že je hlupák a ako prirovnanie použije text piesne Müllera- drogovej a alkoholickej trosky už ani nepripomenajúcej človeka. Neviem koho redaktor mal na mysli ako osobnosť, ale ak niekoho ako Kiska tak už nič horšie sa nám nemôž stať. Chcem Vám pripomenúť , že sledovaním zahraničných médií je možné dostať sa k objektívnym informáciám čo sa o slovenských nedá absolútne povedať. Rádio vlna už určite nebudem počúvať nie som zvedavý na podobné názory .
10 minút nie, ale 20 minút áno.
Potom nerozumiem načo J&T má mať aj Vlnu aj Jemne.
spustenie potvrdil quido, to ti nestaci? :)
že info o spustení Stropkova nie je na ich Fejsbuku, ani na ich webe v prehľade frekvencií.
Ty si to rádio už počúval niekedy dlhšie ako 10 minút? Pri všetkej úcte k práci tých rozhlasákov, majú ešte čo robiť, aby sa dostali na čísla Vivy! Nikdy nestačí pokrytie, aby rádio počúvali ľudia, uvedom si to. A fantázie o spájaní vysielacích sietí JM a Vlny - nuž, odvážim sa povedať, že Viva už má pokrytie, porovnateľné s Fun, E2, Lumenom i JM, takže tá niekdajšia nevýhoda (zo začiatku vysielania Vlny) sa vytratila. Pochybujem však, že prekonajú 5% hranicu...
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň