Diskusia k téme Rádio Vlna
Pred chvíľou na ich FB pridali info o spustení frekvencií v RS, ZH + v 90.70 Mhz v Trstenej (viď: https://www.facebook.com/radiovlnask/posts/1643140… )
Potvrdzujem, že Trstená skutočne hrá. Na domácom rádiu ju chytám ako zašumené mono (na bežné počúvanie v podstate nepoužiteľná).
Zvyšné frekvencie v okolí (DK, MT, RK-Mních) stále mlčia.
Inak čo som si minule na chvíľu zapol vlnu, tak v jingli som zachytil promo na Rimavskú Sobotu.
Mam potvrdene Towercomom a aj samotnym Radiom Vlna, ze zvysok frekvencii budu spustat v priebehu augusta 2015.
na FB Vlny ani zmienka..aspoň teda som nič nenašiel.
Dnes som frekvencie spomínané v mojom príspevku nižšie otestoval aj počas jazdy po meste (DK, sídlisko Brezovec - čo je vyššie položené sídlisko s dobrým príjmom) na autorádiu (Škoda Fabia) a všetky spomínané frekvencie sú zatiaľ off.
Tiež nepredpokladám, že stihnú celý ten zvyšok do konca budúceho týždňa (júla). Aj keď na stránke majú stále uvedený dátum 1.8. a pri doterajších frekvenciách boli všetky v predpokladanom čase tam uvedenom už spustené. Nuž uvidíme...
Este niekoho kto odsleduje Brezno, Dobsinu a Prievidzu, a mame pokryte komplet nove lokality :-) Len taka drobna poznamka: Vlna ma sice na webe pri vsetkych predpoklad spustenia 1.8, ale Towercom uvadza "do konca" augusta. Cize nepredpokladam, ze vsetko stihnu do toho prveho.
101,8 ide bez probkemov pri cintorine vojakov pri Vazci smer Strba. 94,3 som chytil az v Humennom, ale to bolo mega tropo.
Na vychodnom fronte je klud takisto. 88,1 KS, 95,6 BJ, 92,4 SP, 99 MI, 90 ML. Nic. Ani skusky modulacie. V Medzilaborciach je potrebne vsetko namontovat, lebo Viva tuto frekvenciu nikdy nerozvysielala.
Ak dobre ladím, tak všetky ich frekvencie v mojom okolí sú zatiaľ off. Okrem domovskej 87.90 MHz (DK) a martinskej 104.90 MHz, kde to viem povedať s istotou, som zatiaľ nič nezachytil ani na 90.70 MHz z Trstenej, ani na 92.80 MHz z RK (aj tá by mohla byť v DK podľa jej parametrov zachytiteľná).
sice casto spominam nekvalitny signal SK stanic, ale kedysi tu bol celkom slusny prijem stanic zo Suchej Hory-ciste mono s RDS FUNko na 104MHz a KOLIBA na 106MHz. FUN neskor prehlusilo ostravske RADIO ORION na 103.9 z Valasskeho Mezirici a KOLIBA bola prehlusovana radiom Lumen, ked si v CA spustili vysielac na 105.8. Inac Lumen nam tu siel aj z Namestova na 105.8 a vtedy sa tie stanice nemiesali.Paradoxne je, ze stanice zo Suchej Hory mali podstatne kvalitnejsi signal ako tie z Krizavy.Takisto, ked este nebolo prehustene FM spektrum, ciste mono sa dalo naladit aj DCA radio na frekv.105.5 ci TWIST na 91.1-v niektorych castiach mesta.
Inac ked zacala vysielat VIVA na 99.6, tak bola skvele nastavena, lebo sa nebila s polskou Trojkou na 99.7 - som zvedavy,ako to bude nastavene teraz, ked tam bude VLNA. O moju najoblubenejsiu Trojku , ale nastastie nepridem, pocuvam ju na 100.8.
Inac prvou slovenskou stanicou, ktora sa dala v Cadci naladit v cisto, stereu hocikde a aj na tych najvacsich sumitkach bol EXPRES na 95.4.....
Ked sa vysielalo v OIRT pasme, tak Krizava sla v pohode aj v CA
Nerob si s toho ťažkú hlavu. Ja som v L. Teplej ešte za čias keď 94.2 MHz z KH bola vypnutá resp. po ukončení RTI, niekedy večer bezproblémovo chytal Funko z BA 94.3 MHz (resp, aj Vivu na 101.8 a Slovensko na 96.6, no bol to mišung z 96.5 Exprest Trstená) na prenosné rádio Sharp. K tej Vive, tá niekedy hrala lepšie zo Sitna na 105.1 ako ružomberskej 91.1, hlavne teda, keď bolo úložisko v tieni (napr, cesta Lúčky,Osádka). Aj SRO zo Sitna 99.0MHz, nemal problém. Na Orave tá 105.1 nie je najhoršia a miestami porovnateľná z 91.1, ktorá tu teda bohviečo nejde. Napr, v DK na brezovci, ti hrá taká E2 na 98.5 z Veľkej Javoriny lepšie ako 93.5 z Martina. 100,9 je samozrejmosť. Kráľová hoľa má na Orave akoby "primárne" pokrytie :D
Nebyvam v okoli Sebastovej, ale casto tamade chodim. Inac v Sebastovej mi ide obstojne aj Sucha Hora, hlavne 97,6. Cely svah na Podhradik je vyborny na prijem radii zo stredneho slovenska - aj 94,5 Sever. Ci verite alebo nie, mojmu kamaratovi sa podarilo pri Sebastovej este davno chytit TV Sever na 52 a dokonca CT 1 z Lysej Hory ked nesiel Bardejov.
Uz nebudem odbocovat od temy.
Hrá to aj na bystrickom sídlisku Sásová (cez autorádio), je to synchrónne so 106.6 MHz.
Aj ja teraz ladim v Niznej sebastovej aj radio Lumen na 94,4 kosicku ferkvenciu,ale dost slabo.Byvas v tom okoli?
V teme rekordy som davnejsie pisal aj o Spanom Laze chytenom v okrese MI. na tú sekciu rekordy neviem nájsť link o tejto mojej správe viem .
Vlna
01.06.2015 14:11, Niecze [85-135-253-44.vdial.slovanet.sk]
mám na vás otázku : kde sa vám podarilo chytiť frekvenciu 96 ,0 LC
kde je tá posledná spomenutá sekcia ? nikde ju neviem nájsť :-( link poteší , ďík za skorú odpoveď.
Ked v PO nevysielala 105,2, tak sa dala 105,1 chytit v Niznej Sebastovej, co je cast Presova. Dodnes tam funguje 99 SRO1. Mam zazitok aj z jesennych Kosic z Furce. Isli tam 99,0, 102,6, 105,1. Obstojne isla v KE aj Budapest Szecheny hegy, hlavne 94,8, lebo vtedy este nesiel Heringes na tejto frekvencii. V teme rekordy som davnejsie pisal aj o Spanom Laze chytenom v okrese MI.
že 105.1-ku som veľmi slabo chytal aj v Rožňave, ešte keď tam vysielala VIVA.
Na to kde si až chytal 105,1-ku je vidno kde až dosvieti 20kW bez smerových obmedzení...inak dávnejšie keď tam bežala ešte Viva som zachytil túto frekvenciu v oblasti Hortobágy v Maďarsku čo je tiež uctihodná vzdialenosť
http://radiovlna.sk/p/frekvencie Mohli by si to teda zaktualizovať aj tu.
96,0 MHz hrá celkom dobre pri Telgárte a prameni Hrona. 105,1 som najďalej chytil na Branisku a je zaujímavé, že práve Sitno ide výborne na ceste Stará Ľubovňa - Mníšek nad Popradom.
Ohľadom Úložiska v RK. Viem, že pri mobilnom príjme chraští, ale stabilný je ok. Konštatoval som iba, že 88,1 MHz Marovka je potrebnejšia.
Už funguje aj frekvencia v Žiari nad Hronom
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň