Diskusia k téme Rádio Vlna
Pesničku zahrajeme, ale až po zaplatení manipulačného poplatku 29.90 €.
Veľmi rada chem pozdraviť moju kolegyňu Helenku M. do nemenovanej firmy, ktorá má poobednu je to super kolegyňa najsuprovejsia tak prosím zahrajte jej peknú pesničku a nech jej smena rýchlo zbehne a pozdravuje kolegynka Pavla.Ďakujem ste super radi počúvame vaše rádio .
cez Šurany, tak 96.1-ka už bola dosť slabá, zato dosť dobre tu hrá hneď niekoľko rakúskych rádií..testované cez prenosné rádio SilverCrest.
nechcem ich obhajovat, no v case zbierania dat bola spustena len jedna frekvencia a posluchaci prichadzali postupne, navyse ide o prekryv dvoch vln, pricom v tej prvej este ani nevysielala. cize realne porovnavat cisla vivy a vlny budeme moct tak o rok.
Aj cisla pocuvanosti naznacuju, ze su mizerny...Zlata VIVA
aj posledné spustené frekvencie, teraz spomínali NR frekvenciu.
Tiez prestane bavit po 1-2 dnoch.
Radio Best by RTL bolo nieco ine. A o takom B1 mozeme uz len snivat.
Ten hudobný výber je robený tak, že po dvoch dňoch už viete, aká pesnička bude nasledovať. Hlavne ak púšťajú z domácich len 20 najväčších odrhovačiek.
U nás v kuchyni doteraz išla hlavne Viva M, ale občas to zašumí, tak to niekto vždy preladí na najbližšiu frekvenciu, čo je 101,8 MHz. Čiže rádio v kuchyni najbližšie vymením za lepšie.
Raz som počúval aj cez víkend v noci, v práci, jedne deň sa tá ich oldies párty dala počúvať, ale druhý večer som zistil, že hrajú to isté, len v inom poradí. Ale väčšine, ktorá má rádio len ako kulisu to pravdepodobne nevadí.
Okrem odrhovačiek sú doslova trápni v tom, že veľmi radi čítajú len sms vynášajúce Vlnu do neba, čím umelo vytvárajú dojem, akým sú najlepším rádiom. A tým, že celý deň odkazujú a blahoželajú, bodujú možno len u tých, čo sú z minulého storočia naučení na pozdravy jubilantom. Ďalším negatívom je neustále pripomínanie, čo riešili ráno Štefuca s Rakovskou, aká bola top päťka a na čom sa sami rehlili medzi sebou. Dobreže nie v každom vstupe to prehrávajú zo záznamu.Čím väčšie pokrytie majú, tým viac poslucháčov príde na to, že sú len verklíkom.
je to škoda že majú častejšie rotácie napr.Abby ako Express pri odhovačkách. Majú výborný zvuk po vzore jemných...
Hudobne je Best FM omnoho lepšie ale ten zvuk s tých pidi vysielačov je zase slabý ak si trochu ďalej od vysielača.
BIG like pre Teba :) U mna na autoradiu sa uz pre Vlnu miesto "nenaslo" ;) a to je co povedat!
U mna doma hrá Vlna aj z troch frekvencii BA, NR, BS len mám s ňou taký malý problém, že toľko odrhovačiek denno denne keby som počúval tak sa obavam, že moje psychické zdravie by značne utrpelo :D
:-) tak Sitno je vyššie ako vysielač v LC a má aj vyšší výkon je rozdiel medzi 5 a 20 Kw , inak som si nemyslel že bude Lc frekvencia tak páliť výkonovo ako je teraz ,kým bola Viva mi táto frekvencia (LC ) u mňa doma asi ani nefungovala ( vtedy som to neriešil , bol som v pokrytí Sitna , to hralo a túto frekvenciu som neriešil). Takže neviem či by som ju chytil alebo nie ( teraz sa to už nedozviem :-) nakoľko mi teraz funguje ) . ale je super mať toto rádio z 2 frekvencií , ak jedna bude mať odstávku preladím na dhuhú a počúvam ďalej. :-)
Ak to ide z Tanova ako Viva, tak to bude dost daleko. Vivu som ladil vo Fackovskom sedle aj Donovaloch, hoci to bolo rusene a dost slabe. Tych 930+ m n.m. robí svoje, mas to takmer ako Sitno a tam ide naozaj už viac o rusenie frekvencie, ako vykon. Ten by stacil na 200 km :)
mám na vás otázku : kde sa vám podarilo chytiť frekvenciu 96 ,0 LC v rámci Juhu Stredného Slovenska ? myslím to tak kde je "hranica " počúvateľnosti danej frekvencie ( mesto , okres , poprípade kraj) . ďík za skoré odpovede.
že 96.1-ka ide synchrónne so 105.1-kou.
Škoda, že na Vlne chýba relácia /aspoň hodinová/, kde by sa hrali mailové či listové želania od poslucháčov...
39 Km od vysielača v okrese VK hrá Lc frekvencia Ok , sú síce náznaky šumu na pozadí ale počúvať sa to dá , miesto zachytenia danej frekvencie (Obeckov ) .
Frekvencia 95,7 MHz z Košíc hrá tu u mňa v Šarišských Michaľanoch lepšie ako 105,8 MHz z prešova, dokonca mi nabehlo po čase aj RDS.
Sangean a teleskop. Jozef
Je to synchrónne so 106.6 MHz. Inak teraz v noci mi Best FM 88.1 MHz zo Zvolena naskočilo s RDS PS. Frekvencie Lumenu 93.3 BS, 103.4 BR, 106.3 LC sú už synchrónne so 102.9 BB.
Teraz v noci Devín zo Štúrova na 106.2 bol skoro sekundu pozadu za 102.0 BB.
potvrdzujem Vlna ide na 88,5 SV,HE
Vlna nemoze vysielat z Bankova, lebo ak tam vysielala Viva, mal som hrozný príjem a teraz je vynikajúci. Dnes som isiel okolo amfiteatra a na mp4 prehravaci to nehralo prave najlepsie. Ale cestou z Lingova do centra to bolo asi najlepsie prave pri Heringesi a potom aj na Palackého, odkial je vidno vysielac. Sice su tam 2 vysielace, ale podla mna to ide z toho, na ktorom je aj DVB-T a radio Antena 94,8. A na jazere to ide tiež zle, pritom je tam priama viditelnost na Bankov, ale Heringeš je zaclonený. Tiež tam idu nekvalitne 91,7 93,8 94,4 a 94,8 z Heringesa, tiez 104,5 z Furče. Naopak kvalitne ide 95,2 z Bankova a 93,1 97,7 a 102,0 z panelaka na Železníkoch.
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň