Diskusia k téme Rádio Vlna
Tie mesta znamenaju len orientacnu hranicu pokrytia uvedenymi vysielacmi, nie ich pokrytie dobrym signalom. Stranik ma zrejme na sever obmedzenie kvoli ostravskej 92,8, juznym smerom totiz hra kvalitne po Fack. sedlo aj v horach...
tak v Cadci si to veru ani neskrtne....az ked sa spusti 99.6....takze to CA by som vynechal
len v meste PD je na viacerych miestach problem. Dufam, ze zapnu aj Prievidzu a nebude viac OFF ako ON, tak ako to bolo pri Vive a pri Vive ak aj bola PD ON, nefungovalo RDS a teda ani AF.
Dnes monitoring trasy Handlová - Žilina: okolie PD berie najmä Kamzík, v zástavbe Sitno, miestami sa chytil Trenčín. Cez Fačkovské sedlo s miernym rušením stabilný a v pohode počúvateľný príjem, od sedla po Fačkov sa striedali Kamzík, Sitno, no najmä Trenčín, stále veľmi dobrá kvalita. Od Fačkova už nabiehal Straník a po Rajecké aj Trenčín, za Poluvsím už dominoval Straník. Najväčšie rušenie bolo tradične v okolí Raj. Teplíc, no chválim presnú synchronizáciu vysielačov!
Vzhľadom na potenciál Sitna, ale aj TN frekvencie má nateraz Vlna dostatočne pokryté Slovensko po líniu LC - BB - MT - CA. Veľmi som zvedavý na výsledky počúvanosti o pár mesiacov - mne napríklad vôbec nevadilo preladenie na Vivu. Neviem však posúdiť rotácie piesní.
Aký Čas start 104.8 Poprad ( Poprád ) frekvenicien !
od hudobného výberu som čakal viac.
Ak poznáš trochu správanie sa signálu z Úložiska samotnom RK, tak by si niečo také nenapísal. Áno, prekryv frekvencií tam bude. Ale Úložisko v meste často chrapští, a za "zatáčkou" hlavnej cesty smerom na Kraľovany je Úložisko (začína to už pri západnom konci RK) totálne nepoužiteľné (aj keď zachytiť sa dá). To isté platí smerom na BB.
čau a kde bývaš ty akom meste daj mi tu otázku,čau,ahoj
Viva plánovala presinúť frekvenciu 91, 1 na kotu Východná po dostavaní vysielača , žiaľ Viva skončila a k realizácií nedošlo . a 92,8 mala ostať pre Ružomberok .
Preto, lebo 105,5 vtedy nemal Towercom. Teraz je vyhoda, ze prevadzkuje vsetko pre Vlnu.
Cestou od Handlovej po Partizánske hrá Vlna kvalitne, takmer v celom úseku na 101,8. V PD prepínalo na Sitno, no mimo mesta opäť hral Kamzík. Od Novák sa už občas objavil aj TN kmitočet, no okolo V. Uheriec prevládalo Sitno. Potešiteľné je RDS a synchronizácia bez oneskorení. Pri Vive bola TN frekvencia bez RDS.
95,7 Bankov pokryva mesto. 88,1 Marovka zas lepsie Barcu, Sacu a smer Moldava nad Bodvou. Ovela zbytocnejsia bude Ruzomberska duplicita 92,8 Mnicha 91,1 Ulozisko
Bývam v KE nad Steel Arénou, ale prešovskú 105,8FM počúvať nemôžem.
čau a ako zrušiť Košickú frekvenciu 88,1 MHz no určite potom nebudú ľudia počúvať v košickej kotline a to ta bude až spustená polke júla a 2 mesto-Košice bude do konca apríla vysielať asi tak aké rádia počúvaš hey,čau
čau a ide na plný výkon tkpo daj vedieť tu na diskusií a kde bývaš na akej časti mesta Prešova otestuj a ja som otestoval včera a ide na plno,čau
Frekvenciu 88,1 môže Vlna kľudne zrušiť, je nanič. Druhá by mohla byť spustená skôr asi tak posledný aprílový deň.Uvidíme, nie som hluchý, aby som mal jedno rádio na dvakrát ako Fun.
Satelit ide od zaciatku februara. Je to na skodu v DVB-S2.
Nutný je však HD prijímač..zrejme sa to tu už aj spomínalo, len som dlhšie nesledoval túto diskusiu.
ale na 105.1-ke sa v rámci RT vysielajú aj názvy pesničiek a RDS PTY je "INFO". Toľko moje postrehy.
http://youtu.be/ZSFuWLzE2Eg
Rds mi nechce naskocit kvoli 105,9 Kossuth Fehergyarmat.
Tak konečne chytáme ich signál už aj v meste pod Urpínom. :) 106.6-ka zatiaľ mlčí.
105,8 chytam na balkone v malej bytovke v Humennom. Na mobil Sony Ericcson. Oproti satelitu meska 1 sekundu.
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň